Deze 11 designers vinden inspiratie in Star Wars

3 december 2015 om 15:43Pim Spoor
Deze 11 designers vinden inspiratie in Star Wars
Foto: Getty Images

We hebben schoenen, accessoires en snacks, maar ook de designers doen mee aan de Star Wars-gekte. Elf verschillende modehuizen hebben zich laten inspireren door ‘a galaxy far, far away’.

Onder het label Force4Fashion leveren elf ontwerpers, waaronder Diane von Furstenberg en Rag & Bone, ieder één uniek stuk. De looks verschijnen in de etalage van warenhuis Bloomingdale’s in New York City en worden geveild op CharityBuzz.com. De opbrengst gaat naar het ‘Child Mind Institute’, een organisatie die zich inzet voor kinderen met geestelijke gezondheidsproblemen of leerstoornissen.

Elke designer ontwierp een pakje voor een personage uit de film van J. J. Abrams. Zo ontwierp Rag & Bone een look voor sith Kylo Ren en maakte Todd Snyder een fluffy jas gebaseerd op Chewbacca. Als het aan de ontwerpers ligt, gaan de siths en jedi’s elkaar in modieuze outfits te lijf.

Todd Snyder (Chewbacca)

Billy Reid (Chewbacca)

Cynthia Rowley (BB8)

Diane von Furstenberg (Rey)

Rag & Bone (Rey)

Parker (Captain Phasma)

Giles (Captain Phasma)

Halston (Kylo Ren)

Rag & Bone (Kylo Ren)

Timo Weiland (Finn)

Ovadia & Sons (Stormtrooper)

Opening Ceremony (Stormtrooper)

 

Foto's: Getty Images