Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 8 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Groot protest tegen cruiseschepen in Venetië

Toeristen? In Venetië zijn ze het duidelijk een beetje zat, die overload aan mensen. Het kan zelfs wel eens hele gevaarlijke situaties veroorzaken en dat zorgt voor protesten. Duizenden mensen hebben zaterdag in Venetië opgeroepen voor een verbod van grote cruiseschepen. Aanleiding van dit protest was de aanvaring van het grote cruiseschip MSC Opera met een toeristenboot een week eerder. Daarbij vielen vier gewonden.

Geen grote schepen

Volgens Italiaanse media liepen zo’n 5000 demonstranten door de stad met spandoeken en borden met leuzen als ‘houd de grote schepen uit de kanalen’. De demonstratie was georganiseerd door de protestgroep ‘Geen grote schepen’.

„Deze reuzen moeten geweerd worden uit de kanalen. Ze zijn onverenigbaar met de delicate balans van het ecosysteem en zijn gevaarlijk voor de stad", zei Gianfranco Bettin, de voorzitter van de Venetiaanse deelgemeente Marghera.

Toegang betalen

In april werd al bekend dat toeristen vanaf nu toegang moeten betalen om Venetië in te komen, ook als ze de stad slechts een dagje bezoeken. De opbrengsten daarvan worden gebruikt om de straten en stegen schoon te houden. In 2017 bezochten in totaal zo’n 28 miljoen toeristen de dogestad en dat is volgens het stadsbestuur te veel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.