Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 11 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Top 10 goedkope bestemmingen voor de meivakantie

De meivakantie staat voor de deur en mocht je nog geen plannen hebben, wel zin om weg te gaan maar niet heel veel geld willen uitgeven? Dan hebben we tien goedkoopste meivakantie-bestemmingen voor je op een rij gezet.

Spanje, Griekenland en Turkije zijn nog steeds de meest populaire bestemmingen als het gaat om een vliegvakantie. Bestemmingen als Tunesië trekken dit jaar weer meer toeristen en ook Marokko stijgt in de lijst. Maar waar moet je nu zijn als je niet zo veel geld wilt uitgeven?

Macedonië het goedkoopst

Wil je echt een goedkope vliegvakantie scoren? Dan is Macedonië de beste optie, hier kan je namelijk tot 50 procent besparen op je reis. Dit blijkt uit analyse van VakantieDiscounter. Voor die bestemming ligt de prijs voor een 8-daagse vliegvakantie op 233,61 euro. Als je voor een all inclusieve verblijfstype gaat dan moet je in Macedonië wel goed zoeken, want het aanbod is niet zo groot. Nummer twee is Italië, voor een voordelige all-inclusivevakantie betaal je gemiddeld 407,59 euro. Niet verkeerd: zo houd je extra geld over voor pasta’s, pizza’s en Italiaans ijs.

Meer dan de helft van de Nederlanders kiest trouwens voor een all-inclusieve vakantie en er worden meer vijfsterrenvakantie geboekt dan vorig jaar. De Friezen geven overigens het minste geld uit als ze een vakantie boeken en de Limburgers het meest.

Top 10 goedkoopste meivakantie-bestemmingen

1.   Macedonië
   2.   Italië
   3.   Kroatië
   4.   Tunesië
   5.   Portugal
   6.   Griekenland
   7.   Malta
   8.   Turkije
   9.   Spanje
   10.  Cyprus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.