Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 10 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple verbetert vooral camera’s voor nieuwe iPhones

Apple heeft dinsdagavond zoals verwacht nieuwe iPhones onthuld. De technologiereus kwam tijdens zijn jaarlijkse productonthulling ook met een vernieuwde Apple Watch, een streamingdienst voor video en een abonnement voor computerspelletjes op de proppen.

De nadruk bij de vernieuwde iPhones ligt dit jaar op verbeteringen aan de hardware, met nadruk op de camera. Ook werd gebroken met de naamgeving van de toestellen waardoor de verwarrende termen XR en XS verdwijnen en worden vervangen door Pro en Pro Max.

Twee van 12 megapixels

De iPhone 11 (699 dollar) beschikt nu over twee camera’s (een wide-angle-lens en een ultrawide-lens) allebei met een resolutie van 12 megapixels. Bovendien zal het toestel door een speciale nachtmodus ook goede foto’s moeten maken bij weinig licht. Daarnaast zijn ook de batterijduur en processor verbeterd. De nieuwe kleur in het assortiment is paars.

iPhone 11 Pro

De iPhone 11 Pro (999 dollar) heeft achterop maar liefst drie camera’s. Het heeft verder een nieuw oledscherm met 458 pixels per inch. Apple claimt dat dit scherm beter is dan een regulier retinascherm. Het heeft dan ook de naam Super Retina XDR-scherm meegekregen.

Verder heeft de 11 Pro geen 3D Touch-scherm meer. De 11 Pro is overgestapt naar de Haptic Touch-variant, waarop je langer het scherm moet indrukken. Het toestel wordt overigens niet alleen geleverd in de traditionele kleuren, maar ook in het donkergroen.

Ook is er de iPhone Pro Max (1099 dollar), die voor het overgrootte deel gewoon de iets grotere variant van de iPhone 11 Pro is.

Apple Watch

Verder gaf Apple onder meer zijn smartwatch Apple Watch een beurt. Het scherm van die zogeheten wearable staat nu continu aan. Daarnaast is er een ingebouwd kompas. Hierdoor kan je vanuit navigatie-apps zien waar je bent zonder dat daar een iPhone aan te pas komt. Wat ook nieuw is, is dat er ook modellen van titanium worden gemaakt. De gadget gaat 399 dollar kosten, al moeten de officiële Europese prijzen nog bekend worden gemaakt.

Ook kwam het bedrijf met een nieuwe instap-iPad. Deze heeft een scherm van 10,2 inch en lijkt in veel aspecten op de iPad Air. Hiervoor is de Amerikaanse verkoopprijs 329 dollar.

Streamingsdienst

Daarnaast is er ook de nieuwe videostreamingdienst. Apple TV+ gaat op 1 november van start en gaat net geen 5 euro per maand kosten. Kopers van een Apple-product krijgen een jaarabonnement gratis. De prijs voor Apple TV+ is lager dan een abonnement op concurrent Netflix. Ook de prijs die Disney gaat vragen voor zijn aanstaande videostreamingdienst is hoger. Die dienst gaat een kleine twee weken na die van Apple van start.

Met abonnementsdienst Apple Arcade kunnen gebruikers van een iPhone of iPad onbeperkt spelletjes spelen. Ook die dienst kost 4,99 euro per maand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.