Anke Horstman
Anke Horstman Tech 26 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Wat je nog even moet doen met je Google+ account

Veel mensen zien Google als groot en perfect, maar helaas heeft het bedrijf ook wel eens struggles te verwerken. Artikel 13 bijvoorbeeld. Of wat dacht je nu van Google+ dat stopt? 2 april is het zover. Zorg dat je voor die tijd je gegevens van jouw Goole+ account haalt.

Waarom stopt Google+ eigenlijk?

Goed, leuk en aardig dat Google wilde concurreren met Facebook enzo, maar dat is bij lange na niet gelukt. Ze stoppen daarom met Google+ (geef ze eens ongelijk). Google+ voor bedrijven gaat echter wel door in een nieuw jasje.

Google’s officiële briefing luidt trouwens genuanceerder: Google streeft er altijd naar om hun consumenten de beste gebruikerservaringen te geven zoals we gewend zijn. Het zou een grote uitdaging zijn om Google+ te maken en te onderhouden op een kwaliteitsniveau dat aan de gebruikers voldoet. Google+ wordt veelal voor zakelijke doeleinden gebruikt en dus is het tijd voor Google om daarop te concentreren. Voor de zakelijke gebruiker staan er nieuwe functies te wachten die speciaal gebouwd zijn voor bedrijven.

Wat gebeurd er met mijn Google+ volgers?

Persoonlijk heb ik slechts 6 volgers op mijn Google+ kanaal en weten die 6 volgers mij gelukkig ook heel goed te vinden via mijn andere social media kanalen. Mocht je nu toch best veel volgers hebben, dan kan je natuurlijk een post maken binnen Google+ met daarin een link naar je website, blog of andere social media kanalen. Zo kunnen ze je makkelijk en snel terug vinden. Maar let: op doe dit dus wel voor 2 april, en het liefst nog voor 31 maart!

Hoe krijg ik mijn video’s en foto’s van Google+?

Alle foto’s en video’s van Google+ in je albumarchief en uit je Google+ merkaccount worden na 2 april verwijderd. Gelukkig kan je al je content downloaden en bewaren. Doe dit wel zo snel mogelijk want hoe meer bestanden, hoe langer het duurt om alles te archiveren en verzenden.

Je kunt je foto’s, video’s en alle overige content via de link in je mail downloaden en bewaren (even zoeken in je GMail box). Via die link kom je op een handige pagina terecht waarbij Google precies uitlegt hoe je al jouw content kan downloaden.

Ben ik nu al mijn foto’s kwijt?

Niet meteen in paniek schieten, want alles wat je ook in Google Foto’s hebt opgeslagen, wordt niet verwijderd. Een aantal foto’s die via Google+ zijn geüpload blijven wel beschikbaar. Het gaat dan om foto’s die naar Google+ zijn geüpload, voordat Google Foto’s werd gelanceerd in 2015.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan raad ik je toch echt aan om even jouw foto’s en video’s van Google+ te downloaden en op te slaan. De bestanden ontvang je dan via een zipfile, dus je hoeft niet al te veel schijfruimte vrij te maken.

Dit artikel werd geschreven door TechGirl Sam van der Venne.

Over TechGirl.nl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.