Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 22 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ondergrondse die 250 km/u haalt opent dit jaar nog

Een supersnel ondergronds netwerk. Het is de ambitie van Elon Musk en zijn bedrijf The Boring Company en nog dit jaar moet dat – voor een deel – werkelijkheid worden. Op 10 december denkt hij de eerste van zijn tunnels te openen.

Testbaan

Het gaat dan om een testbaan die onder het terrein van Space-X, een van de andere beroemde projecten van Musk, in de stad Hawthorne in Californië. Echter lijkt het geen privé-aangelegenheid te worden. Musk stelt dat bezoekers tijdens de eerste dag testritjes kunnen maken van de een naar de andere kant.

Volgens de entrepreneur kan je in de ondergrondse tunnel snelheden tot 250 kilometer per uur halen. Dit haalt het voertuig waarin je zit niet zelf, maar dit wordt door een plateau gedaan waarop je auto bevestigd is. Op eerder vrijgegeven video-animaties is te zien dat je auto als het ware met een lift op het plateau wordt geplaatst. Overigens zouden op termijn fietsen en voetgangers voorrang moeten krijgen in het gebruik hiervan via een soort supersnelle metro.

Chicago

De plannen van Musk worden dus ontvouwd in Hawthorne, maar hij heeft al plannen voor meerdere locaties. Zo kwam hij eerder dit jaar al aan een vergunning voor een dergelijke lijn tussen het centrum van Chicago en het buiten de stad gelegen vliegveld O’Hare.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.