Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 16 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Robot is in staat om je blikje drinken te openen

Een receptionist die nooit te laat is? Microsoft heeft er een voor je in de aanbieding. Of beter: ze hebben er een voor je ontwikkeld. De receptiebot blijkt echter ook goed in een een paar andere klusjes.

Handige harry

De receptionistenassistent is namelijk ook een handige harry als het gaat om drinken uit de koelkast te halen en blikjes te openen. Ideaal dus ook om in huis te hebben als jij eens languit op de bank wil zitten.

Met de Receptionist Assistant Robot wil Microsoft laten zien dat veel makkelijke taken van bijvoorbeeld een receptionist overgenomen kunnen worden door een robot. Dit zonder dat de receptionist de leiding verliest of wordt vervangen. De robot zou vooral handig zijn voor het brengen van objecten van de ene naar de andere plaats in het gebouw.

In de demonstratie van Microsoft is echter ook te laat zien dat de robot een koelkast openmaakt en er een blikje frisdrank uit pakt. De software in de robot schat via simulaties in wat het effect van een bepaalde beweging zal zijn en als een beweging naar zijn smaak is, stuurt hij die door naar de robot. Wat dat betreft werkt het net zo als je eigen hersenen bepalen wat je armen doen.

Lange termijn

Een nadeel: Op dit moment wordt er bij Microsoft niet gewerkt aan producten die snel op de markt moeten verschijnen, dat meldt Tweakers. De robot is dus een langetermijndoel. Hierdoor zal je voorlopig nog even zelf je drankje uit de koelkast moeten halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.