Redactie Metro
Redactie Metro Tech 15 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is de smartphone van het jaar

„De meest geavanceerde, innovatieve en technisch superieure smartphone ooit.” Het klinkt als een reclameslogan, maar het is een zin uit het juryrapport van de European Image en Sound Assocation (EISA) over de HUAWEI P20 Pro, die is uitgeroepen tot smartphone van het jaar. „Het is de perfecte compagnon voor mobiele gebruikers en een voorloper op het gebied van mobiele fotografie. Een winnende combinatie van uitstekende hardware, optiek en vakmanschap.”

De juryleden komen dus superlatieven te kort voor de telefoon, die gerust ook een fototoestel genoemd kan worden. Maar wat maakt deze smartphone dan zo speciaal? Dankzij de Leica triple camera heeft de P20 van alle smartphones het hoogste aantal pixels. Ook bij weinig licht is de camera in staat uitstekende foto’s te maken.

Een van de meest innovatieve aspecten van de smartphone is dat je – dankzij beeldstabilisatie gedreven door kunstmatige intelligentie – foto’s met lange sluitertijd kan maken zonder een statief te gebruiken.

Delen

„Bij Huawei willen wij producten maken waarmee consumenten volop kunnen genieten van smartphonefotografie en hun volledige potentie kunnen benutten”, zegt Richard de Borst, Director Huawei Consumer Business Group Nederland. „De HUAWEI P20 Pro biedt allerlei fotografische functies om de mooiste momenten vast te leggen zodat je deze kunt delen met al je vrienden en familie”, zegt Richard de Borst, Director Huawei Consumer Business Group Nederland.

Metro reist de komende weken met de HUAWEI P20 van A(krum) naar Z(andvoort) om te ondervinden hoe goed de smartphone daadwerkelijk is.

In samenwerking met Huawei