Redactie Metro
Redactie Metro Relaties & seks 13 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Extreem streng vriendje gaat zelf vreemd

Liefde maakt blind, zegt men wel eens. En liefde kan ook een beetje overmoedig maken, zo blijkt. Een vrouw uit Wakefield in West Yorkshire deelde op Twitter een bericht waarin haar vriend haar wel erg strenge regels op bleek te leggen.

Paranoïde

In de tweet van Zoe Scholefield zijn twaalf regels te lezen waaraan ze zich van haar geliefde moet houden als ze zonder hem op pad gaat. Eén van de regels is logisch: let op je drankje en kijk uit dat niemand er wat in doet. De rest van de regels doen vermoeden dat de beste man een beetje paranoïde is, weet Metro België.

Zo valt er op het lijstje namelijk nog meer te lezen:

  • Dans niet ‘sletterig’.
  • Zorg dat je niet te dronken wordt.
  • Als een man naar je toekomt, zeg je hem meteen dat je een vriendje hebt.
  • Hou me van elk detail op de hoogte, ook al ben ik niet meer wakker.
  • Stuur me altijd foto’s van je voor- en achterkant zodat ik kan zien wat je draagt als je naar een feestje gaat en ik het al dan niet kan goedkeuren.
  • Bel me als je even een momentje ‘vrij’ hebt.
  • Maak een video van de kamer waarin je gaat slapen zodat ik weet dat er niemand anders is.

Geen regels voor hem

De reden dat de jongeman een beetje paranoïde overkomt, blijkt niet helemaal uit de lucht te komen vallen. Zo bang als hij is voor het vreemdgaan van Zoe, zo hard maakt hij zich daar zelf aan schuldig. Zoe deelde het lijstje niet alleen omdat haar relatie met de man gedaan was, maar vooral door het feit dat hij haar bedrogen had. Blijkbaar golden zijn absurde regels dus enkel voor haar. „Grappig hoe mijn ex dergelijke zaken naar me stuurde en vervolgens het lef heeft om me te bedriegen”, lachte ze op Twitter.

Viral tweet

Het bericht werd maar liefst 34.000 keer geliket en 3.000 keer geretweet. Zowat iedereen was het erover eens dat de ex niet spoorde. „Hij moet opgenomen worden in de psychiatrie”, “Hij is een gevaarlijke sociopaat”, en „Controle is geen affectie of liefde”, klinkt het onder meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.