Wat eten we vandaag? Omelet met zeekraal en zeewierboter
Toen we ontdekten dat zeekraal vanaf mei in het seizoen is, namen we gretig een paar bakjes uit de supermarkt mee. Wat blijkt? Zeekraal is geweldig in een simpele omelet. Daar worden wij nou blij van.
Door: Winnie Verswijvel van Culy.nl.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 2 eieren
- Scheutje room
- 70 gram zeekraal
- Verse peper van de molen
Voor de zeewierboter
- 125 gram boter
- 1 vel kombu, in stukjes
- 1 norivel, in stukjes
- 1/2 theelepel zout
Extra
- Een paar sneetjes van je favoriete brood
- Kleine koekenpan van ongeveer 20cm in diameter
We konden het niet laten om bij deze omelet met zeekraal meteen ook een zeewierboter te maken. Die is niet alleen heerlijk om de zeekraal in te bakken maar ook om erbij te eten, op toast.
En zo heb je een belachelijk simpele lunch, maar toch eentje met de nodige ‘wowfactor’.
Zo maak je de omelet met zeekraal en zeewierboter
Maal de kombu en de nori tot fijne snippers in de blender of in je koffiemolen. Verwarm de boter heel kort zodat ‘ie iets zachter wordt maar helemaal lopend (20 seconden in de magnetron of heel kort au bain-marie, op het vuur). Voeg er 6 theelepels van de zeewiersnippers aan toe en roer met een vork door elkaar. Zet in de koelkast.
Breek de eieren in een kom en kluts ze met een vork tot een homogeen mengsel. Voeg een scheutje room toe.
Verwarm een theelepel van de zeewierboter in een kleine (liefst gietijzeren) koekenpan op het vuur en bak er de zeekraal een paar minuten in.
Zet het vuur laag en giet er het eiermengsel bij. Draai met de pan zodat de eieren goed verdeeld zijn. Bak nog een paar minuten tot de eieren volledig gebakken zijn. Serveer met een sneetje brood met zeewierboter.