Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 11 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Wat eten we vandaag? Kurkuma-eitjes met kokoschutney

Ontbijt, lunch, diner of bakwerk: eieren kun je overal in verwerken. Het is dan ook één van onze favoriete standaard ingrediënten om in huis te hebben, zeker nu we toch wat creatiever moeten omspringen met datgene wat we nog in huis hebben. Dit recept is een gouden tip voor een hartig ontbijtje, een snelle lunch of een lazy dinner: kurkuma-eitjes met kokoschutney.

Door Winnie Verswijvel van Culy.nl.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 grote lepels boter
  • ½ theelepel verse kurkuma, fijngehakt
  • 4 eieren
  • Zwarte peper
  • 2 sneetjes brood

Voor de kokoschutney

  • 75 gram kokossnippers
  • 1 eetlepel koriander, grof gehakt
  • 1 eetlepel peterselie, grof gehakt
  • 1 eetlepel munt, grof gehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 groene chili-peper, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel witte suiker
  • 1 theelepel vissaus (of sojasaus)

Het idee voor deze kurkuma-eitjes vonden we op Taste. Leuk, vonden we. Zo’n simpel gerecht maar toch ook verrassend. Want: kurkuma? Kokoschutney? Zo hadden we onze spiegeluitjes nog nooit eerder gegeten.

Wat eten we vandaag? Kurkuma-eitjes met kokoschutney
Kurkuma-eitjes met kokoschutney. | Foto: Culy

Zo maak je de kurkuma-eitjes met kokoschutney

Maak eerst de kokoschutney. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een chunky massa.

Smelt de boter in een anti-aanbakpan op medium vuur. Spatel de fijngehakte kurkuma erdoorheen en breek de eieren in de pan. Laat bakken tot de randen crispy zijn en werk af met versgemalen peper.

Serveer de eitjes met een sneetje van je favoriete brood en lepel er een beetje van de kokoschutney bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.