Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 7 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Wat eten we vandaag? Red Velvet pancakes met witte chocoladekrullen

Pannenkoeken zijn sowieso al een behoorlijk dankbaar gerecht om op tafel te zetten, maar róde pannenkoeken, die zorgen geheid voor een extra wauw-factor. Wij maakten deze Red Velvet pancakes met een eenvoudige cream cheese topping, blauwe bessen en witte chocoladekrullen. Lekker voor je paasontbijtje!

Door: Nancy van Batenburg van Culy.nl

Red Velvet staat vaak gelijk aan onnatuurlijke kleurstof. Maar waarom zou je kleurstof kopen als je ook op een natuurlijke manier rode pannenkoeken kunt creëren? Dat bedachten wij ons toen we merkten hoe makkelijk het is om pannenkoeken te maken met… rode biet!

Jep, dat lees je goed. En nee, dat betekent niet dat de pannenkoeken automatisch de aardse smaak van biet overnemen, want eigenlijk proef je de bietensmaak in dit recept amper.

Foto: Culy.nl

Ingrediënten

Voor 2 porties

Voor de pannenkoeken:

  • 1 ei
  • 130 gram bloem
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram rode biet, gekookt
  • 130 ml cashewmelk
  • 1 theelepel suiker

Voor de cream cheese topping:

  • 200 gram cream cheese
  • 100 gram poedersuiker
  • ½ theelepel vanille extract
  • Mespuntje zout
  • 3 à 4 eetlepels melk (of een plantaardig alternatief)

Extra:

  • Handje bramen
  • 50 gram witte chocolade, in krullen geschaafd

Zo maak je de Red Velvet pancakes

Doe voor de cream cheese topping alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer.

Doe de bloem, het bakpoeder, het ei en de ahornsiroop in een kom. Pureer in een maatbeker de cashewmelk met de rode biet tot een glad mengsel en voeg dat toe aan de kom. Roer met een garde tot een homogene massa.

Verhit een pan op medium-laag vuur en smelt een klontje kokosolie. Schep met een grote eetlepel drie hoopjes deeg in de pan (of meer of minder, afhankelijk van de grootte van je pan). Bak de pannenkoeken aan één kant tot er kleine belletjes in het deeg ontstaan. Draai ze daarna om met een spatel en bak nog 1 à 2 minuten tot ze lichtjes bruin kleuren.

Maak twee stapeltjes van de pannenkoeken en werk af met een royale lepel van de cream cheese, een paar bramen en een eetlepel van de witte chocoladekrullen.

Foto: Culy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.