Culy.nl
Culy.nl Eten & drinken 8 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Wat eten we vandaag? Aardappel-preisoep met rozemarijn

Organiseer jij dit jaar een paasbrunch? Dan mag een bijpassend soepje niet ontbreken. Deze aardappel-preisoep met rozemarijn lust iédereen. Extra leuk om in kleine glaasjes op het brunchbuffet te serveren. 

Door: Nancy van Batenburg van Culy.nl.

Ingrediënten

Voor een grote pot soep

  • 2 stengels prei, goed schoongespoeld en in ringetjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 grote ui, in ringen
  • Ongeveer 5 middelgrote kruimige aardappelen, in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • Klont boter
  • 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden, ter afwerking
  • 150 gram zure room
  • Snuf zout

Soep maak je pas écht lekker met een paar feestelijke toppings. Dit soepje werkten we af met een schepje zure room en een paar ringetjes bosui.

Foto: Culy.nl

Zo maak je de aardappel-preisoep met rozemarijn

Stoof de ui en knoflook aan in een flinke klont boter.

Bak vervolgens de prei tot deze lichtbruin kleurt.Voeg de bouillon en de rozemarijn toe.

Breng aan de kook en voeg ook de aardappelschijfjes toe. Laat 15 minuten pruttelen.

Vis de takjes rozemarijn eruit en mix tot een gladde massa. Voeg eventueel meer water toe als je van een dunnere soep houdt.

Dien de aardappel-preisoep op in kleine glaasjes en werk af met een theelepel zure room en een paar ringetjes van de bosui.

Foto: Culy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.