Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 3 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

McDonald’s komt met vegetarische Happy Meal

Goed nieuws voor de vegetariërs onder ons. Vanaf donderdag kunnen je in Groot-Britannië naast de gebruikelijke kipnuggets of een hamburger, ook kiezen voor een vegetarische wrap.

De snack is naast vegetarisch, ook bijna helemaal veganistisch. Bijna alle ingrediënten zijn namelijk veganistisch en vrij van zuivel. De wrap ligt echter nog wel op dezelfde grill als waar ook de hamburgerbroodjes – waar wel melkproduct inzit – worden gebakken. De wrap bestaat uit erwten en is belegd met tomaat, rijst en een pesto van zongedroogde tomaten. Het hapje bevat in totaal 209 calorieën.

Ontwikkelen en verbeteren

De Britse Vegetarian Society bedacht de ‘Veggie Wrap’. „Het is belangrijk dat vegetarische kinderen ook iets lekkers kunnen eten, als ze ergens met hun vriendjes naartoe gaan” aldus de directeur tegenover de Britse Standard.

Duncan Cruttenden, directeur van de McDonalds in Groot-Britannië en Ierland zei tegenover de krant dat „de keten zich altijd inzet om lekker eten aan te bieden, met veel opties, om zo een fijne ervaring te kunnen bieden aan gasten. We vragen ze constant hoe wij onszelf kunnen ontwikkelen en verbeteren.”

Nog niet in Nederland

Uit onderzoek van de fastfoodketen blijkt dan ook dat één op de drie Britten meer groenten zou willen eten. Vijf procent gaf zelfs aan geen, of minder vlees te willen eten.

In Nederland staat de ‘Veggie Wrap’ voorlopig nog niet op het menu. „We kijken altijd naar de behoefte van onze gasten, maar de kans dat dit product binnenkort verkrijgbaar is, is klein” aldus een woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.