Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 23 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Wie is toch die knappe, single neef van prins Harry?

Nét toen we dachten echt niets meer te kunnen melden over de royal wedding van afgelopen zaterdag (de sprookjesachtige jurk, de foto’s, de bloemen, de gastenlijst en natuurlijk de bijna jaloersmakende liefde van het stel zelf), was daar ineens het loeiknappe neefje van wijlen prinses Diana.

De foto’s van de aankomst van wie al snel ‘de meest begeerde vrijgezel ter wereld’ werd genoemd, doken op bij allerlei sites en blogs. En dat snappen we best. Wie is die aantrekkelijke knul?

Piepjong en pienter

De pas 24-jarige Louis Frederick John Spencer (maar jij mag ‘m misschien wel Lou noemen), zoals zijn volledige naam luidt, is de zoon van het jonge broertje van prinses Diana. Daarmee is hij het neefje van prins Harry en prins William.

De Lord werd op 14 maart 1994 geboren. Zijn titel is burggraaf Althorp (net een rang hoger dan baron en een graad lager dan graaf) en hij groeide met twee van zijn zusjes op in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.

Als eerstgeboren zoon van Earl Charles Spencer, wordt de adellijke Louis na Charles’ dood de 10e Graaf Spencer. Best een flinke titel, met de bijbehorende status. Oja: en hij zal de landgoederen van papa erven. Ook best leuk. Louis is nu overigens student aan de Universiteit van Edinburgh. Mocht je nog een study abroad overwegen…

Op de foto met Nicki Minaj

Wie rapper Nicki Minaj volgt op Instagram, heeft al eerder kennisgemaakt met de knappe Lord. In 2016 bezocht de toen 21-jarige een concert van haar, waarna hij samen met haar op de foto ging.

Bekende zus

Zijn zus Lady Kitty Spencer is overigens geen onbekende in showbizz- en modeland. De 27-jarige blondine, die samen met andere zus Lady Eliza (25) en moeder Victoria Aitken door Louis naar binnen werd begeleid op de bruiloft, is model voor onder andere Dolce en Gabbana en verschijnt met haar outfits vaak in tijdschriften.

Louis heeft door de drie huwelijken van zijn vader nog een bups aan zusjes en een broertje: Lady Amelia Spencer (25) – het tweelingzusje van Lady Eliza, Lord Edmund Charles Spencer (14), Lady Lara Spencer (11) en Lady Charlotte Diana Spencer (5). Gezellig dus, aan de eettafel met kerst.

Aangezien prins Harry en Meghan gekoppeld werden door een vriendin van haar, rijst de vraag: wie koppelt jou aan deze Lord?  

https://twitter.com/mo03re_98/status/998348592518778885

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.