Zuid-Soedanees model inspireert op Instagram

Zuid-Soedanees model inspireert op Instagram

Beeld: Instagram/@queenkim_nyakim

Foto van 'Metro'

Metro

4 JUL 2017

Als vrouw mag je trots zijn op wie je bent. Dat probeert ook het Zuid-Soedanese model Nyakim Gatwech duidelijk te maken. Niet alleen als model, maar ook op haar Instagram-account inspireert ze vrouwen dat een donkere huid ook prachtig is. En dat je het mag vieren.

Op Instagram post het model de meest prachtige foto's van shoots. Daarbij plaatst ze krachtige verhalen over haar donkere huid en hoopt ze mensen over de hele wereld te inspireren. Vooral donkere vrouwen wil ze inspireren: „Om je te helpen herinneren dat je prachtig bent, alleen anders en uniek”. Ook zegt ze „dat je trots zou moeten zijn op je afkomst, hoe licht of donker je huid ook is.”

Krachtig

Maar ook haar foto's spreken boekdelen. Van bikinishoots tot bohemian jurken, de foto's zijn stuk voor stuk krachtig. „De blik die je ze geeft als ze je vertellen dat je mooi bent voor een zwarte vrouw”, schrijft ze bij één van de posts. „Zwarte vrouwen zijn alles, zwart op zichzelf is alles. Het is niet de kleur van verdriet of de dood. Het is de kleur van de dapperen. De kleur zwart is voor mij een sterke kleur.”

Bijnaam

Online is ze inmiddels gedoopt met een nieuwe bijnaam: „Dus mijn nieuwe naam is Queen of the Dark. We zijn allemaal prachtig, in welke huidskleur God ons ook gemaakt heeft. Waarom zou donker slecht zijn? Omarm jezelf en heb jezelf lief, dan doet de wereld dat ook!”

Bleken?

In een taxi kreeg ze laatst een nogal bijzondere vraag. De chauffeur vroeg haar of ze voor 10.000 pond haar huid zou bleken. Lachend reageerde ze: „Waarom zou ik in vredesnaam dit prachtige melanine bleken?” Meer gelijk kan iemand niet hebben.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

'Ayahuasca kan helpen tegen depressieve klachten'
Likeability of 3

Ayahuasca kan helpen tegen depressieve klachten

Hallucinaties komen vaak voor bij ayahuasca-rituelen Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

10 NOV 2017

Weleens van ayahuasca gehoord? Deze drank, die oorspronkelijk door volkeren uit het Amazonegebied bij een ritueel wordt gebruikt, zou als middel tegen depressie en alcoholverslaving kunnen dienen.

Ayahuasca is een bruinroodgekleurde thee, die wordt gemaakt uit twee planten. Bij inname ervan komen gebruikers in een heftige roes terecht. Aanvankelijk moeten ze vooral veel overgeven en krijgen ze last van diarree en zweetaanvallen. Hierna treden vaak sterke hallucinaties op.

De ballenbakboot in met guilty pleasures

Twee bezoekers genieten van een schietspelletje in de Ton Ton Club in Amsterdam West. / Thom van Boheemen

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

1 NOV 2017

Terug naar vroeger: het lijkt een heuse hype onder millennials om tijdens avondjes uit zoveel mogelijk terug in de tijd te gaan.

Uitgaan op 90’s-muziek of de hele avond fanatiek spelletjes spelen in een arcadehal... het is al lang geen ongewoon verschijnsel meer onder twintigers. Sterker nog: een beetje terug in de tijd gaan tijdens een avondje uit spreekt zóveel mensen aan, dat sommige organisatoren de vraag niet meer aan kunnen. Het ene na het andere initiatief wordt uit de grond gestampt en vooral in onze hoofdstad kun je het zo gek niet bedenken: als je maar teruggaat naar de kindertijd van millennials, dan is het (vaak) al geslaagd.

Bar geeft vrouwen korting tijdens menstruatie

Bar geeft vrouwen korting tijdens menstruatie

Vrouwen krijgen 25 procent korting wanneer ze ongesteld zijn. Foto: Pixabay

Foto van 'Metro'

Metro

29 OKT 2017

Vrouwen die tijdens hun menstruatie willen stappen, doen dat het beste in de Israëlische stad Tel Aviv. Een bar geeft daar tijdens het ‘Bloody Hour’ namelijk 25 procent korting op drankjes aan vrouwen die ongesteld zijn.

Bang voor spinnen? Bedank je (voor)ouders maar

Brrr... Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

24 OKT 2017

Ze zijn snel, zijn ineens weg als je de andere kant op kijkt en kunnen zich in ieder hoekje en gaatje van je huis verschuilen. Wij kunnen wel een aantal redenen bedenken waarom spinnen eng zijn. Nieuw onderzoek toont aan waarom jij eigenlijk zo in paniek raakt van een spinnetje: je hebt het geërfd.

Arachnofobie is de meest voorkomende fobie ter wereld. In Nederland lijdt ongeveer 1 op de 10 aan een angst voor spinnen, en dat terwijl er geen gevaarlijke spinnen in Nederland leven. Tot nu toe was het altijd de vraag of deze angst aangeboren of aangeleerd is. Wetenschappers van het Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences (MPI CBS) in Leipzig en de Uppsala University zijn in deze kwestie gedoken en tot de conclusie gekomen dat zowel de angst voor spinnen als slangen erfelijk is.

Dit is waarom je het altijd koud hebt

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

15 OKT 2017

Drie lagen kleding, een dikke sjaal, verwarming op standje bejaardenhuis, maar toch heb jij het nog steeds koud. En dat terwijl je partner erbij loopt alsof het hoogzomer is. Hoe is dit mogelijk?

Dat je een koukleum bent is duidelijk, maar waarom dat het geval is, is je nog steeds niet duidelijk. Hierbij een aantal fysieke en mentale redenen waarom jij het altijd zo snel koud hebt:

Dromendokter Bas Klinkhamer kan je dromen uitleggen

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

10 OKT 2017

We spenderen ongeveer een derde van ons leven aan slapen. En tijdens dat slapen dromen we flink. Waarom dromen we eigenlijk en wat zegt dat over jezelf?

Dromendokter Bas Klinkhamer onderzoekt dromen en schrijft in zijn nieuwste boek Dromen & Nachtmerries wat ze nou eigenlijk betekenen. „Mensen denken dat de uitleg van dromen heel ingewikkeld is, maar dat is helemaal niet zo.”

Schaar

Model zet onnodig schaar in lokken: #fuckbalenciaga

Foto: Pexels

Foto van 'Sanne van Rij'

Sanne van Rij

3 OKT 2017

Stel: je vliegt als model twaalf uur naar een opdrachtgever, laat ál je haar eraf knippen voor de show, maar mag vervolgens die show niet lopen. Het overkwam Louise Parker, die voor Balenciaga de schaar in haar lokken zette.

Kappersbezoek