Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 2 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Lief: vrouw doet huwelijksaanzoek, hond is getuige

Een zonsopgang aan een rivier in Praag, een klein (en schattig) hondje en een hele stoere vrouw: het zijn de ingrediënten voor misschien wel het mooiste huwelijksaanzoek ooit.

Reisblogger Sonja Lishchynki deed er ruim twee jaar over om het aanzoek te plannen. En dat had alles te maken met een bijzondere ring.

Familie erfstuk

Sonja’s verloofde, Stefan Dumas, is namelijk nazaat van de bekende schrijver Alexandre Dumas. Die bezat een mooie ring, die helaas voor zijn dood kwijtraakte. Sonja vertelt aan The Huffington Post dat Stefan het zo jammer vond dat hij de ring niet kon dragen.

Dus startte de reisblogger een zoektocht naar iemand die de ring kon namaken. Ze belandde bij een goudsmid in Vancouver die daarin slaagde, na 18 maanden. De ring in kwestie zie je op deze foto:

Het aanzoek

Toen de ring was geregeld, kon Sonja dan eindelijk haar huwelijksaanzoek uitvoeren. Ze reisde met haar vriend af naar Praag. Daar regelde ze voor dag en dauw (om toeristen te vermijden) een fotoshoot met Sarah Stein, een professionele fotograaf van Flytographer. Het stel deed wel vaker fotoshoots tijdens reizen en dus vermoedde Stefan helemaal niets.

En toen was het moment daar! Sonja vertelt hoe het ging: „Ik zei tegen Stefan dat Montecristo (het hondje, red.) dorst had. Zo ging ik op één knie zitten om zogenaamd water te pakken, maar eigenlijk haalde ik de ring tevoorschijn.”

Het antwoord op Sonja’s huwelijksaanzoek was een volmondig ja. Wij kunnen nu al niet wachten op de kiekjes van de bruiloft! Meer foto’s bekijken van het bijzondere aanzoek? Je vindt ze hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.