Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 14 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Science says: op deze leeftijd ontmoet je de ware

Nog steeds aan het wachten op de prins op het witte paard? Wie weet, afhankelijk van je leeftijd, kom je haar of hem binnenkort wel tegen! Datingwebsite Match.com onderzocht…

Match.com wilde alle mogelijke details weten: van hoe oud de deelnemers waren toen ze hun partner ontmoetten tot wanneer ze hun relatie ‘Facebook official’ maakten. Volgens het onderzoek vindt de gemiddelde vrouw de man van haar dromen op haar 25ste, mannen lopen hun soulmate rond de leeftijd van 28 tegen het lijf.

‘Ik hou van je’

Ook leuk om te weten: de meeste deelnemers wachten gemiddeld vijf maanden met het uitspreken van de drie woorden ‘Ik hou van jou’. En maken dan ook hun relatie officieel op Facebook. Ook grappig, bij de meesten duurt het langer om elkaars hand vast te houden dan een potje te zoenen. Zo zegt 34% dat ze soms tot twee weken wachten totdat ze hand in hand over straat durven te wandelen, terwijl 31% de eerste date best wil afsluiten met een tongzoen. Apart!?

Daarbij: 27% van de deelnemers beweert een tot twee weken te wachten (met de daad), terwijl 23% zegt minstens een maand te daten voordat ze de lakens delen.

Waar liefde is wordt ruzie gemaakt

Helaas is er ook altijd een keerzijde aan de medaille: de deelnemers geven in het onderzoek aan dat de eerste grote ruzie meestal plaatsvindt na zes maanden. Dit is ook het moment waarop ze hun partner introduceren aan hun familie. Toeval?
Op vlak van zenuwslopende gesprekken over de toekomst wijst de studie uit dat 33% van de respondenten binnen het eerste jaar van hun relatie praten over samenwonen, trouwen en kinderen. Het merendeel van de deelnemers die reeds hun levenspartner vonden, zegt na twee jaar verloofd te zijn, na drie jaar getrouwd en voor het eerst zwanger waren vier jaar na hun eerste ontmoeting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.