Lifestyle

Zó vies is het om je waterfles niet schoon te maken

Zó vies is het om je waterfles niet schoon te maken

Bron: Colourbox

Foto van 'Elselotte Smink'

11 AUG 2016

Gebruik jij een hervulbaar waterflesje om uit te drinken? Een goede zaak voor het milieu en je waterpeil, maar dan moet je hem wél vaak genoeg schoonmaken.

Wat blijkt namelijk: drinken uit een plastic fles die niet goed schoongemaakt is, is viezer dan de wc-bril likken.

Het onderzoek

Treadmill Reviews liet de flesjes van atleten testen in een laboratorium. De waterflessen waren een week lang gebruikt door de sporters. Het flesje met de meeste bacteriën (900.000 kolonie vormende eenheden per vierkante centimeter - afgekort KVE), bevatte er méér dan de gemiddelde toiletpot, zo meldt Metro UK.

De onderzoekers testten ook waterflesjes van gewone mensen en die bevatten een stuk minder bacteriën. ‘Slechts’ 313.499 per vierkante centimeter. Om te vergelijken: het speeltje van je hond of kat heeft 2.937 KVE bacteriën per vierkante centimeter.

Zó vies is het om je waterfles niet schoon te maken

Bron: Giphy

Bovendien bekeken de onderzoekers ook diverse soorten waterflessen. Ze vonden uit dat de varianten met een zuigdop en een rietje als drinktuit (de zogenaamde straw-tops) opzienbarend minder bacteriën bevatten. Ook is een fles gemaakt van roestvrij staal een betere optie dan eentje van plastic.

Wat je eraan kunt doen

Natuurlijk kan je niet overal een glas mee naartoe nemen en moet je ook gewoon de aanbevolen hoeveelheid water per dag drinken. Het is gelukkig ook niet nodig de waterfles helemaal af te zweren, maar het is wel verstandig deze elke dag grondig schoon te maken. Met heet water en een beetje milde bleek of afwasmiddel.

BEKIJK OOK


  Views

  1k+

  Perfect Sintcadeau: werkende stofzuiger voor kids

  Foto ter illustratie. / Colourbox

  Foto van 'Daisy Heyer'

  GISTEREN

  We zijn het er nu al over eens dat een bekend stofzuigermerk het perfecte cadeau heeft bedacht voor de kids: een stofzuiger die ook écht werkt.

  De mini-stofzuiger kost ook nog eens nog maar zo'n 22 euro en is een replica van een groter model van het merk. De stofzuiger werkt echt, waardoor je - als je dit cadeau geeft aan een kind - in ieder geval één taak minder hebt in het huishouden. En je kunt het gedeelte waarin het vuil wordt opgenomen makkelijk lezen in de prullenbak.

  kruimeldief


  Views

  200+

  Je kunt nu kerstlichtjes voor in je baard kopen

  Zo ben jij de kerstboom in huis. / Firebox.com

  Foto van 'Daisy Heyer'

  GISTEREN

  In het kader van leuke kerstversiering heeft het Amerikaanse merk Firebox LED-lampjes op de markt gebracht die zeker in de smaak gaan vallen bij een deel van de bevolking: kerstlichtjes voor in de baard.

  In plaats van de glitterbaard die een jaartje geleden de markt veroverde, wordt het nu tijd om niet alleen de kerstboom te versieren, maar ook jouw (vriend's) baard.

  Hittevrij


  Views

  400+

  De Amersfoortse zussen. Beeld: Marisa Broekhuizen

  ‘Zero waste hoeft echt niet in hutje op de hei’

  De Amersfoortse zussen. Beeld: Marisa Broekhuizen

  Foto van 'I. de Vries'

  GISTEREN

  Het lijkt bijna onmogelijk, leven met ongeveer geen afval. Toch proberen de Amersfoortse zussen Jessie en Nicky Kroon het. Ze zijn inmiddels experts en schreven het boek Het Zero Waste Project. Via blog en boek proberen ze mensen te inspireren ook iets minder afval te produceren. ,,Als je eenmaal begint, werkt het echt verslavend!”

  ,,We zijn eigenlijk per toeval in aanraking gekomen met de zero waste lifestyle”, vertelt Jessie. ,,We waren al veel bezig met duurzaamheid, per toeval kwamen we op een paar berichten van twee Amerikaanse zero wasters tegen. Dat greep ons meteen. We wilden weten of we dit ook voor elkaar konden krijgen, zo zijn we erin gerold.”

  Mislukte challenge


  Views

  500+

  Weekendtip: vier series die je moet zien

  Welke serie ga jij vanavond kijken? Foto: Pexels

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  17 NOV 2018

  Het voordeel van die koude winteravonden? Het is het ideale moment om eindelijk aan een nieuwe serie te beginnen. Als je dan lekker op de bank ligt met een dekentje chips en/chocola heb je geen zin om uren op zoek te gaan naar een serie die misschien 'wel' leuk is. Daarom maken we het je makkelijk en hebben we de vier spannendste en leukste Netflix series voor je op een rij gezet.

  Bodyguard

  Deze zesdelige politieke thriller haalde recordwaardige cijfers in Groot-Brittanië. Lege pubs en straten want bij een nieuwe aflevering keken er meer dan 10 miljoen Britten. Ook internationaal kreeg de serie goede recensies. In de Bodyguard zien we een getraumatiseerde oorlogsveteraan David Budd (gespeeld door Richard Madden) die een terreuraanslag in een trein probeert te verijdelen. Zijn heldendaad valt op en David krijgt een aanbod om de persoonlijke lijfwacht te worden van Julia Montague (Keeley Hawes) de Britse minister van Binnenlandse Zaken. Het zijn vooral de vele wisselingen in het verhaal die de serie zo spannend maken.


  Views

  2k+

  China produceert kunstmatige zon die 6 keer heter is

  Foto ter illustratie. / Colourbox

  Foto van 'Daisy Heyer'

  17 NOV 2018

  China is bezig met de ontwikkeling van een kunstmatige zon die temperaturen kan bereiken die zes keer zo hoog zijn als de kern van de echte zon.

  Het enorme gevaarte is gemaakt om het proces van de zon na te bootsen en daarmee ook de energie op te kunnen wekken die gebruikt kan worden voor groene stroom.

  100 miljoen graden


  Views

  3k+

  Dit is het ideale tempo om calorieën te verbranden

  Elke dag wandelen is gezond. / Pexels

  Foto van 'I. de Vries'

  15 NOV 2018

  Zeker op niet regenachtige dagen kan het een heerlijke bezigheid zijn: een lange herfstwandeling maken. Of het nu een blokje om is als je richting school gaat, een wandeling tijdens de lunchpauze of een lange boswandeling in het weekend, het is razend gezond. Maar hoe snel moet je wandelen als je naast een frisse neus halen wat calorieën wil verbranden?

  Makkelijk te meten

  Er blijkt een simpele formule voor te zijn, blijkt uit onderzoek van Catrine Tudor-Locke, onderzoeker aan de University of Massachusetts Amherst. Tudor-Locke berekende dat je gemiddeld op 100 stappen per minuut moet zitten. ,,Het is een goede, algemene richtlijn”, laat ze aan MyFitnessPal weten. Het is geen exact aantal, de een zal net over de honderd stappen zitten en de ander er net onder. Maar het gemiddelde van 100 stappen per minuut, is een advies voor elke leeftijd en elke conditie.


  Views

  2k+

  15 pics waardoor je direct naar Bulgarije wil

  Bulgarije is meer dan het bekende Sunny Beach. / Unsplash

  Foto van 'Daisy Heyer'

  15 NOV 2018

  De meeste mensen kennen een vakantie naar Bulgarije waarschijnlijk van Sunny Beach, maar het land heeft zóveel meer te bieden. Je kunt er naar het strand, maar ook een schat aan prachtige natuur bewonderen of een flink eind fietsen. Het land heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's en is natuurlijk lekker goedkoop.

  Nog niet overtuigd? Dan hebben wij hier vijftien foto's voor je in de aanbieding die je waarschijnlijk wel over de streep trekken.

  Colourbox


  Views

  2k+

  De ROG Phone: daarmee kun je zélfs… bellen

  Camera videoDe ROG Phone: daarmee kun je zélfs… bellen

  Langverwacht onder de mobil gamers: de ROG Phone.

  In samenwerking met ASUS

  15 NOV 2018

  Gamen op het mobieltje neemt zo’n grote vlucht, dat sterke smartphones meer dan nodig zijn. Nu is daar de ROG Phone op de markt, waarvan een test vanmiddag live op Metro's Facebook te zien is (zie onderaan).

  In Azië weten ze al helemaal niet anders meer: als er een online game wordt gespeeld, gebeurt dat vooral op de smartphone. Maar ook in Nederland weten we het inmiddels: die persoon in de trein die, na het lezen van z’n dagelijkse Metro uiteraard, met z’n duimen vingervlug z’n mobieltje bedient, speelt een game. Onderzoeken lieten onlangs zien dat mobiel gamen op nummer drie staat als het om online activiteiten gaat. Video’s kijken en zoeken naar informatie over muziek, entertainment en vrije tijd, doen we nog net iets meer. Maar: mobiel gamen is hot.

  De ROG Phone: daarmee kun je zélfs… bellen

  Views

  2k+

  Nederlandse innovatie moet CO2-uitstoot bestrijden

  ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  14 NOV 2018

  Grote containerschepen en vliegtuigen. Ze worden genoemd als een paar van de grootste vervuilers te wereld. Echter zou hun vervuiling een stuk kunnen worden teruggedrongen door een Nederlandse innovatie. Althans, zo wordt geclaimd.

  Het brandstofverbruik van je eigen auto of scooter zou in de toekomst omlaag kunnen met behulp van een nieuwe coating, die binnenkort geïntroduceerd zal worden door de start-up Qlayers.

  Daarbij heeft het bedrijfje inspiratie opgedaan uit de natuur. ,,In de natuur is elk oppervlak multifunctioneel”, zo legt Josefien Groot, mede-oprichter en directeur van Qlayers, tegenover Scientias. ,,Neem bijvoorbeeld de vleugel van een vlinder, deze wordt gekenmerkt door micro-structuren die de vlinder zijn kleur geven. En op de veren van de pinguïn vinden we microstructuren die voorkomen dat de vogel bevriest.”


  Views

  1k+

  De regenboogdorpen van Indonesië

  De regenboogdorpen van Indonesië

  Foto van 'Maartje Hensen'

  14 NOV 2018

  Wat doe je als een sloppenwijk het uitzicht verpest? Juist, dan vrolijk je de wijk op met leuke kleurtjes! Natuurlijk moet zo’n goed idee wel van een Nederlander komen, of eigenlijk twee Nederlanders: in 2005 besloten Jeroen Koolhaas en Dre Urhahn een favela (sloppenwijk) van Rio de Janeiro te verven. Het gevolg: de hele wijk knapte ervan op – niet alleen qua uiterlijk. In 2015 besloten acht Indonesische studenten een soortgelijk project op te zetten. Wat begon als een studieproject, is inmiddels uitgegroeid tot een ware Instagram-hype: de kleurrijke dorpen van Malang zijn een megahit.

  Kampung Warna Warni

  Letterlijk vertaald: kleurrijk dorp. Kampung Warna Warni was het studentenproject uit 2015. De studenten kregen de opdracht een project op te zetten met sociaal maatschappelijke relevantie. Een lokaal verfbedrijf wilde hier wel aan meewerken en doneerde bijna 3000 liter verf in alle kleuren van de regenboog! Van een treurige bedoening, transformeerde de buurt naar een stralende plek. Door het hoge selfie-gehalte trekt het nu vele toeristen, waar de lokale bevolking ook financieel enorm veel baat bij heeft.


  Views

  1k+

  Betalen voor WiFi? Jongeren peinzen er niet over

  Foto ter illustratie. / Colourbox

  Foto van 'Daisy Heyer'

  13 NOV 2018

  We vliegen steeds goedkoper en vaker met zijn allen, maar er is één grote ergernis die veel mensen delen: het gebrek aan WiFi aan boord van het vliegtuig. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen haken daar handig op in door WiFi wél te verschaffen, maar dan tegen betaling. En laat een groot deel van de jongeren nou absoluut geen zin hebben daarvoor te betalen.

  gratis wifi

  Volgens onderzoek van dé Vakantiediscounter is betalen voor WiFi voor 58 procent van de mensen mensen onbespreekbaar. Het grootste gedeelte van die mensen is onder de 30 jaar oud. Volgens de vakantiewebsite komt dat omdat dit mensen zijn die zijn opgegroeid met gratis WiFi.


  Views

  2k+

  Likeability of 5

  Hoe de 15-jarige Tanmay Bakshi AI Expert werd

  Foto van 'Anke Horstman'

  13 NOV 2018

  Je zal het maar zijn: TED-spreker, IBM Champion, auteur en allround Artificial Intelligence-expert. Dat klinkt als een flinke dagtaak. Helemaal als je pas 15 jaar oud bent. Tanmay Bakshi geniet ervan zijn hersens te gebruiken. Zo kwam hij waar hij nu is.

  De Canadese Tanmay begon al op 5-jarige leeftijd met coderen, omdat zijn vader hem dat liet zien. Zijn vader is een programmeur. Tanmay vond dat geweldig en pakte het snel op om daar zelf meer mee te kunnen doen. Op zijn zevende vond hij het een goed idee om ook andere mensen te leren waar hij zoveel passie voor heeft, waarop hij een YouTube-kanaal startte. Dit was een van zijn eerste video’s:


  like
  user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

  Views

  1k+

  Zo weet je of je écht honger hebt

  Zo weet je of je écht honger hebt

  Wanneer je de neiging hebt om te gaan eten, is het van belang dat je jezelf eerst een vraag stelt. Foto: Unsplash.

  Foto van 'Ingelise de Vries'

  13 NOV 2018

  Waarschijnlijk herken jij de momenten ook. Je hebt verschrikkelijk veel zin in een saucijzenbroodje, een berg chocola of een frietje. Het is vaak lastig om er dan achter te komen of je lichaam echt eten nodig heeft, of dat je gewoon lekkere trek hebt waar je niet al te vaak aan toe moet geven. Gelukkig zijn er manieren om erachter te komen of je echt honger hebt, of eet omdat je er gewoon zin in hebt.

  Waarom eet ik?

  Wanneer je de neiging hebt om te gaan eten, is het van belang dat je jezelf eerst een vraag stelt. Waarom wil ik eigenlijk eten? Is het bijna lunchtijd en was je ontbijt vandaag net niet genoeg? Of heb je veel ontbeten, tussendoortjes gesnaaid en heb je gewoon nog steeds zin in iets lekkers? Wanneer je jezelf die vraag elke keer stelt, leer je langzaam wanneer je lichaam eten nodig heeft en wanneer je je laat verleiden door de snoepjes in de kantoorkeuken of de advertenties en geuren op het (tank)station.


  Views

  1k+

  Coca-Cola: concrete stappen maken voor duurzaamheid

  Coca-Cola: concrete stappen maken voor duurzaamheid

  Duurzaamheidsmanager Arjanne Hoogstad, gisteren bij OPEN.

  In samenwerking met Coca-Cola

  13 NOV 2018

  Coca-Cola wil niet alleen het bedrijf zijn van 7 miljoen drankjes per dag. Nee, groei en duurzaamheid gaan hand in hand.

  Klanten, studenten, experts, journalisten en opiniemakers, allemaal zitten zij deze maand met Coca-Cola om tafel tijdens een reeks speciale ontmoetingen over duurzaamheid. Voor het tweede opeenvolgende jaar ontmoeten medewerkers van het bedrijf en de genodigden elkaar op een mooie locatie – dit jaar in Rotterdam – voor een dialoog over duurzaamheid. OPEN heten de gespreksdagen, net zo open als Coca-Cola over duurzaamheid wil zijn. Maandagmiddag startte de ontmoetingscampagne. Op 23 november gaan de OPEN-deuren weer dicht, maar de gesprekken worden in kleinere sessies voortgezet.

  Ambities tot 2025


  Views

  1k+

  Likeability of 3

  #68 Er zit een zakje vol met XTC pillen in mijn tas

  Rochella heeft een aparte verrassing voor Maud. Foto ter illustratie: ANP

  Foto van 'Maud'

  12 NOV 2018

  Maud is nog maar net bijgekomen van het feit dat Rochella GHB in haar drankje heeft gedaan, of er staan alweer heel wat bizarre situaties op haar te wachten. Zo voert ze eindelijk een gesprek met Levi (hij blijkt niets te weten van de seksvideo), kust ze met Jelle en als klap op de vuurpijl geeft Rochella toe dat ze drugs dealt.. 

  Ze verkoopt dus drugs. Rochella dealt. Als ik aan drugsdealers denk, dan denk ik aan van die vage gasten die veel te hard rondscheuren op scooters. Misschien naïef, maar ik had niet verwacht dat zo’n knappe en slimme meid als Rochella zich bezig zou houden met van die grimmige zaken. En dan doet ze het ook nog eens samen met Levi. Ik heb mij zo vergist in die jongen.

  Er poppen honderd vragen in mijn hoofd op, maar echt veel tijd om ze te stellen heb ik niet. Onze werkgroep begint en we moeten een uur lang naar presentaties luisteren van andere studenten. Met mijn hoofd zit ik de hele tijd bij Rochella. Waar zou ze dan in dealen? Wiet? Nee dat lijkt me niet. XTC? Coke? Of straks dealt ze in GHB. Of misschien verkoopt ze het allemaal wel...


  dislike
  user_b9cbc5c5e31c1023be4f6126610ae631c6dc6e4a_avatar

  Views

  4k+

  App verbergt je browserhistorie voor netwerkeigenaar

  ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  12 NOV 2018

  Alles wat je qua mobiel internet doet op een openbaar WiFi-netwerk kan gevolgd worden door de eigenaar van dat netwerk. De grote providers is het weliswaar per wet verboden om dit te doen, maar eigenaars van kleine WiFi-stations worden hier amper op gecontroleerd en zouden dit in theorie makkelijk kunnen doen.

  Daarom heeft het Amerikaanse bedrijf Cloudfare een app ontwikkelt, die je internethistorie onzichtbaar maakt voor de netwerkeigenaar. De app heet 1.1.1.1 en is zowel op iOS als Android gratis te downloaden.

  DNS-dienst


  Views

  2k+

  5 beslissingen die je gelukkiger maken

  5 beslissingen die je gelukkiger maken

  5 beslissingen die je gelukkiger maken

  Foto van 'Lisa en Shirah'

  12 NOV 2018

  Lang niet alles in dit leven heb je zelf in de hand. Maar waar je wél invloed op hebt, is op de keuzes die je maakt. Deze beslissingen maken je vandaag nog gelukkiger.

  1. Ik stop met piekeren

  Het zou handig zijn als er een knop bestond waarmee je je piekergedachten uit kunt zetten. Helaas is die er niet. Je kunt er wel voor kiezen om je leven zo min mogelijk te laten beïnvloeden door gepieker. Hoe? Door in te zien dat het je niets brengt. Probeer liever te achterhalen wat de bron is van je piekergedachten, zodat je er iets aan kunt doen. En als je het piekeren echt niet kunt laten, beperk het dan tot een kwartier per dag. Waarschijnlijk ben je eerder uitgepiekerd dan je denkt.


  Views

  2k+

  Scoor mee op online koopjesdag Singles Day

  Scoor mee op online koopjesdag Singles Day

  Foto: Colourbox

  In samenwerking met Global Savings Group

  10 NOV 2018

  Wij Nederlanders houden van korting, toch? Grijp bij een ‘ja’ als antwoord op deze vraag komende zondag 11 november vooral je kans tijdens Singles Day: het grootste (uit China overgewaaide) online shopping event ter wereld.

  Bekijk hier alle kortingscodes en deals van Singles Day 2018

  Singles Day was in eerste instantie een dag waarop Valentijnsdag gehaat werd en alle singles van zichzelf hielden. Lekker het single leven vieren en volop genieten van het feit dat je vrijgezel bent, als dat natuurlijk het geval is. Dan wordt er ook eens aan de singles gedacht in plaats van alleen aan de stelletjes, vonden ze in China.


  Views

  2k+

  Waarom teveel sporten niet goed is

  Teveel sporten is niet goed voor je lichaam. / Unsplash

  Foto van 'metronieuws'

  9 NOV 2018

  Dat sporten goed is voor onze gezondheid dat weten we. Waar het voor jou misschien lastig is om jezelf één keer in de week, of misschien een paar keer in de week naar de sportschool te slepen, zijn er echter ook mensen die juist teveel doen en te vaak richting sportschool gaan.

  Na het sporten is het belangrijk je lichaam te laten herstellen en rust te gunnen. Doe je dat niet, dan loop je het risico ‘overtraind’ te raken. Onze collega’s bij Woman’s Health schrijven dat de grens tussen het beste uit jezelf halen en je lichaam uitputten dun is.

  Jezelf verliezen is makkelijk


  Views

  7k+