Science says: samen stofzuigen zorgt voor meer seks

22 juni 2016 om 10:34Elselotte Smink
Science says: samen stofzuigen zorgt voor meer seks
Bron: Instagram @tumblrthinks

Sta jij regelmatig alleen te boenen? De wetenschap heeft nu een zéér geldige reden waarom je jouw lief er bij moet betrekken.

En het heeft alles te maken met meer actie tussen de lakens.

Verdelingspraktijken

Onderzoekers van de Universiteit van Texas vergeleken uitkomsten van een nationaal onderzoek naar familie en het huishouden, zo’n 22 jaar geleden, met die van nu. Wat blijkt? Vroeger had men een hele andere kijk op de verdeling in het huishouden.

In de jaren 80 hadden koppels met een traditionele verdeling, dus waarbij de één meer deed als het om het schoonhouden van het huis gaat, meer seks dan koppels die het gelijkmatig verdeelden.

Turn on

Nu is dat helemaal veranderd. Onderzoekster Sharon Sassler legt uit: „We hebben uitgevonden dat stellen die de taken goed verdelen, meer seks hebben. Vandaag de dag is liefde gebaseerd op gedeelde interesses en emoties; gelijkheid wordt erotisch gevonden.”

Mocht je benieuwd zijn naar hoe vaak de gelijke koppels tussen de lakens duiken: gemiddeld 6,8 keer per maand. Dat was één ruime steaming session meer dan de setjes waarbij de taken minder goed werden verdeeld.

Dus: reden te meer om wat vaker samen de poetslap te pakken. Misschien niet de meest romantische activiteit, maar wat eruit voort kan komen is des te leuker!

Bron: Giphy