Lifestyle

Science says: De smartphone verpest ons liefdesleven

Science says: De smartphone verpest ons liefdesleven

Foto: Instagram @smartphonehoesjesnl

Foto van 'Amber Benig'

3 MEI 2016

Zit jij elke minuut van de dag aan je smartphone gekluisterd? Misschien is het dan tijd om hiervan af te kicken. Volgens wetenschappers zou het namelijk onze relatie in de weg staan.

Onderzoekers van de Universiteit van Arizona vroegen 170 studenten naar hun telefoongebruik en hun relatie. Hieruit bleek dat zowel de heavy smartphonegebruikers als hun wederhelft niet content waren over hun verkering. De telefoonverslaafden voelden zich minder zeker over hun gevoelens en ook de partners voelden zich er niet tevreden over.

Cheater

Mensen die naar hun telefoon 'moeten' kijken, schenken op zo'n moment amper aandacht aan hun partner. „De partner voelt zich hierdoor minder tevreden over de relatie”, leggen de wetenschappers uit. Als jij dus veel op je mobiel kijkt, schenk je weinig aandacht aan je lief. „Eigenlijk alsof je vreemdgaat, maar dan met je smartphone in plaats van een echt persoon.”

Smartphone almighty

Wetenschappers leggen uit dat niet zo zeer het gebruik van de telefoon tussen jou en je partner in komt te staan, maar je psychologische band met het apparaat. „Smartphones zijn anders van andere technologie, ze zijn machtiger. Ik zal niet zeggen dat het een slecht apparaat is dat je nooit moet gebruiken, maar pas er wel mee op.”

BEKIJK OOK


  #117 'Hij kwam straalbezopen thuis en toen ging het mis..'

  Rochelle staat bij Maud voor de deur en haar gezicht zit onder het bloed. Foto: Pexels

  Foto van 'Maud'

  GISTEREN

  Maud was druk aan het studeren voor haar tentamens. Ondertussen moesten er ook nog plannen worden gemaakt voor ADE. Ze zou naar een feestje gaan met Jessie, haar studiegenoten en de laatste dag stond er een een feestje met Tommy en zijn vrienden op het programma. Stiekem hoopt ze op een sexy afterparty in bed, want een goede vrijpartij is er nog steeds niet van gekomen. Net als ze aan het wegdromen is bij haar plannen, gaat de deurbel. Rochella staat voor haar deur en haar gezicht zit onder het bloed.

  „Jezus! Rochella!! Wat is er in godsnaam gebeurd???”

  Ze vliegt mij in de armen en begint keihard te snikken. „Het is uit de hand gelopen Maud. We kregen ruzie en toen werd het zwart voor mijn ogen. Ik snap het niet.."


  Wat gebeurt er met retourbestellingen van kleding?

  Een distributiecentrum van een webwinkel / ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  GISTEREN

  We bestellen en retourneren met alle gemak. Maar wat gebeurt er met alle kleding die we terugsturen?

  Drie maten van die ene leuke broek, en dat shirtje kan je online net zo goed in drie verschillende kleuren bestellen. Dan kijk je thuis wel welke het mooist is en vervolgens stuur je meer dan de helft terug. Maar heb je er wel eens over nagedacht wat er gebeurt met al die retourbestellingen?

  Wij, Nederlanders, kopen ieder jaar gemiddeld twintig kledingstukken en zes paar schoenen. Ruim de helft daarvan (55 procent) bestellen we online. Mode is steeds betaalbaarder en met een paar klikken op de muis heb je binnen 24 uur een outfit in huis. Maar de prijs voor fast fashion wordt vaak ‘betaald’ door het milieu en door arbeiders in de kledingfabrieken in goedkope productielanden. En ondertussen zitten wij door al dat bestellen en retourneren met een gigantisch kledingoverschot. „Zo’n 1,2 miljoen nieuwe kledingstukken worden jaarlijks vernietigd”, zegt Cecile Scheele, oprichtster van de Dutch Sustainable Fashion Week. „Maar hier wordt weinig over vrijgegeven aan informatie vanwege de imagebescherming van de merken.”


  Woontrends najaar: klassiek is het nieuwe modern

  Woontrends najaar: klassiek is het nieuwe modern

  Hoofdfoto: Francesca Tosolini / Unsplash

  In samenwerking met Global Savings Group

  17 OKT 2019

  Ben jij toe aan nieuwe inspiratie voor je huis? Wil je iets veranderen maar weet je niet wat?

  Metro sprak - speciaal voor de huidige Oktober Woonmaand uiteraard - interieurontwerper en kleurspecialist Marie Gon over de woontrends voor dit najaar. Dit zijn de trends op een rij en enkele kortingscodes daarbij.

  Klassiek


  Wat kun je van jouw liefdesleven verwachten in 2020?

  Wat kun je van jouw liefdesleven verwachten in 2020?

  Foto's: Colourbox

  Foto van 'Metro'

  16 OKT 2019

  De één leeft ervoor, terwijl de ander er niets van moet weten: astrologie. Maar wat brengt die astrologie jou volgend jaar als het om de liefde gaat?

  Over de zin en onzin van astrologie is de afgelopen jaren al veel geschreven. Veel mensen lezen iedere dag over de voorspellingen van de rest van de week, klampen zich vast aan wat hun horoscoop ze voorspelt, contacten regelmatig een paragnost en lezen zich in over de eigenschappen van hun eigen sterrenbeeld. Wat kun je bijvoorbeeld verwachten op het gebied van carrière? En hoe zit het met je liefdesleven in het komende jaar? Over dat laatste: dit zeggen de sterren over volgend jaar.

  Wat kun je van jouw liefdesleven verwachten in 2020?

  Likeability of5

  6-jarig meisje is 'schattigste kind ter wereld'

  Foto: Instagram @alina_yakupova_official

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  15 OKT 2019

  De Russische Alina Yakupova is nog maar zes jaar, maar doet al modellenwerk sinds haar vierde. Op basis van haar op foto's op Instagram wordt ze 'het schattigste meisje ter wereld' genoemd.

  Het jonge kind was al het gezicht voor verschillende merken waaronder het Italiaanse Monnalisa Kids en de Russische labels Yudashkin kids en Gloria Jeans. Ze mocht daarnaast fotoreportages in modebladen Instyle en Grazia aan haar CV toevoegen.


  like
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  #116 Ik zit met een probleem: Tommy en zijn jongeheer

  Een kopje gemberthee doet soms wonderen, maar dat gaat me niet van de seksproblemen met Tommy afhelpen... / Pexels

  Foto van 'Maud'

  14 OKT 2019

  Als Maud iets met Rochella aan het drinken is en haar verhaal over de slechte seks met Tommy wil spuien, gaat het helemaal mis: Rochella blijkt weer met Levi om te gaan en ze wordt woest als Maud daar boos op reageert. Het blijkt dat Rochella vindt dat Maud zich druk maakt om niks (slechte seks is toch niet niks?!) terwijl zij met een bolle buik loopt, geen geld en geen huis heeft. Ze vindt het fijn als Levi haar zou helpen zegt ze, maar Maud verdenkt haar er van dat ze weer drugs dealt. Als ze Zoë, de zus van Rochella wil contacten komen haar berichten niet aan. En als ze na een rondje hardlopen haar veters voor haar deur aan het strikken is, staat er plots iemand voor haar neus die ze totaal niet verwacht had...

  Het is Zoë! Ze kijkt me aan en direct voel ik dat het niet bepaald goed met haar gaat. Ze ziet bleek, draagt geen make-up en ze kijkt moedeloos. ,,Wat doe jij nou hier?!" roep ik geschrokken. Ik sta op en geef haar een knuffel. Zoë begint direct te snikken. ,,Ik wilde eigenlijk even met je praten" piept ze een paar seconden later. ,,Het gaat volgens mij niet zo goed met Rochella en ik weet gewoon echt niet meer wat ik moet doen. Volgens mij heeft ze weer contact met Levi!"

  Ik vertel Zoë dat ik haar vermoeden kan bevestigen en dat ik me ook zorgen maak. Sterker nog: dat ik haar net geappt heb omdat ik met haar wilde praten. ,,Je komt dus als geroepen!" zeg ik opgelucht en ik begeleid haar naar binnen. Ik zet theewater op, snijd wat gember en ga samen met Zoë aan tafel zitten. Die begint al snel met een waterval aan zorgen om haar zusje. Dat Levi in haar leven echt alleen maar narigheid heeft gebracht, dat ze zwanger is maar niet goed eet. Dat ze merkt dat Rochella de laatste tijd weer geld heeft, maar ze geen idee heeft waar ze dat vandaan haalt en als klap op de vuurpijl: dat ze enorme ruzie heeft gehad met haar zusje toen ze erover begon en die halsoverkop met alle spullen vertrokken is.


  Verdubbeling stijging aankopen met smartphone

  Verdubbeling stijging aankopen met smartphone

  Foto: Colourbox

  Foto van 'Metro'

  14 OKT 2019

  Shoppen doen we in Nederland steeds vaker via onze smartphone, blijkt uit onderzoek. We kiezen voor gemak, durven het meer dan enkele jaren geleden en ook ouderen hebben 'de smaak' van de mobiel te pakken. 

  Dat Nederlanders van online shoppen houden is bepaald niet onbekend. Sterker nog: we staan in de top 5 online winkelen van Europa, omdat we er met z’n allen flink wat van af shoppen. Weliswaar op nummer 5, mensen in landen als Luxemburg en Duitsland kopen nóg meer producten via het wereldwijde web. Opvallend feitje hierbij is dat we steeds meer items online aanschaffen via onze mobiele telefoon. De aankopen die met een smartphone worden gedaan zijn de afgelopen vier jaar vrijwel verdubbeld, blijkt uit cijfers van een onderzoek van Telecompaper Consumer Insights. Hierbij werd gekeken naar het aantal consumenten dat minstens één keer per maand online shopt en die bestelling betaalt via hun smartphone. Tussen juli 2015 en juli 2019 is dit aantal flink gegroeid met een percentage van maar liefst 200 procent.

  Onderzoek over online aankopen


  Een kroketje per week zo slecht nog niet

  Foto van 'Ingelise de Vries'

  9 OKT 2019

  Maak het frituurvet maar vast warm, het is vandaag nationale krokettendag! En om dat te vieren kwam vandaag het nieuws naar buiten dat een kroketje per week zo slecht nog niet is.

  Deze heugelijke dag wordt door Het Parool gevierd met een interview met bedrijfsarts Jeroen Maaskant. Volgens de dokter mogen we best wat meer kroketten eten. „In een kroket zitten bepaalde stoffen die wij in het leven nodig hebben", zegt hij in het interview. „In de roux zit het essentiële aminozuur tryptofaan, dat wordt omgezet in serotonine en dat is effectief tegen depressies.”

  Kroketten in alle vormen


  Likeability of5

  #115 Zou Rochella weer drugs dealen?

  Rochella springt ineens op als ze een appje krijgt. Maud maakt zich zorgen om haar zwangere vriendin en heeft wel een vermoeden wat ze is gaan doen. Foto: Pexels

  Foto van 'Maud'

  7 OKT 2019

  Maud heeft na twee weken weer eens afgesproken om bij te kletsen met Rochella. Eigenlijk wil ze vooral de slechte bedprestaties van Tommy bespreken, maar dan komt ze er achter dat Rochella veel grotere problemen heeft. Ze heeft weer contact met Levi! Haar ex die haar mishandelde en in drugs dealt. Rochelle heeft geldzorgen en ze wil eigenlijk wel een vader voor haar kind. Maud krijgt niet echt de kans om verhaal te halen, want tijdens hun afspraak staat Rochella ineens op: „Ik moet weg. Er is iets heel ergs. Sorry. Ik leg het later uit.”

  „Kan ik nog iets voor je te drinken inschenken?” vraagt de uiterst vriendelijke ober. Ik kan zijn blije blik niet uitstaan en onterecht reageer ik mijn verbijstering en woede op hem af. „Nee, ik wil de rekening en snel graag. Weet je laat ook maar zitten. Hier; 20 euro is vast genoeg.”

  Ik pak mijn tas en ren naar buiten om Rochella achterna te gaan. Haar buik is behoorlijk bol aan het worden en Rochella is daarom niet meer zo snel. Ik ben nog net op tijd om haar tegen te houden.


  like
  user_22dbb5b0d52e4450a75d8a3e20fcbd5de4ccc8b1_avatar

  Vanaf 2021 gaat er een rechtstreekse trein van Amsterdam naar Wenen

  Op dit moment moet je minimaal een keer overstappen om in Wenen te komen en duurt een rit zeker meer dan 10 uur. Foto: Colourbox

  Foto van 'Metro en ANP'

  6 OKT 2019

  Vanuit Amsterdam kun je al gemakkelijk naar Parijs, Berlijn en Londen reizen. En als het aan het Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB ligt, kun je vanaf 2021 ook met de trein in een keer van Amsterdam naar Wenen reizen.

  In een interview met de Wiener Zeitung zegt ÖBB-topman Andreas Matthä: „We plannen vanaf januari 2020 een Nightjet naar Brussel en werken daar met spoed aan. Een nachttreinverbinding naar Amsterdam komt het jaar daarop."

  2016 voor het laatst


  5 toffe festivals buiten NL die jij wil meemaken deze herfst en winter

  EPIZODE⁴ - Vietnam is één van de festivals die écht de moeite waard zijn om het vliegtuig voor te pakken.

  Foto van 'Daisy Heyer'

  5 OKT 2019

  Nu het weer in Nederland weer écht Nederlands begint te worden en het festivalseizoen officieel voorbij is, kun je binnen zitten sippen, maar je kunt ook hard werken en sparen voor een van de te gekke festivals die buiten Nederland gaan plaatsvinden deze herfst en winter! Metro zet vijf toppers voor je op een rijtje! 

  MOGA - Marokko (11 tot 13 oktober) 


  Likeability of5

  Dierendag: dit zijn de leukste cadeaus voor jouw huisdier

  De hondentaart laat jouw hond genieten en is ook nog eens lief voor andere beesten, want: vegan! / EKO4Petz

  Foto van 'Daisy Heyer'

  4 OKT 2019

  Het kan je bijna niet ontgaan zijn: het is vandaag dierendag en dat betekent dat een extra reden om je huisdier eens flink te verwennen. Maar wat is nou de créme de la créme van de dierendagcadeautjes? Metro zet de leukste gadgets voor jouw dier op een rijtje. 

  Een konijnenwip

  Konino.nl


  like
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Gezond het najaar in met deze tips

  Gezond het najaar in met deze tips

  Zo moet het dus niet... / Colourbox

  Foto van 'Metro'

  4 OKT 2019

  Gooi je zomerjurkje of korte broek maar weer in de kast en trek je herfstige jas er maar weer uit: de herfst is officieel begonnen en dat merken we. Hoe blijf je gezond en vitaal?

  De eerste reeks (zeer) regenachtige dagen hebben we in Nederland al achter de rug en hier en daar horen we alweer wat gesnotter en gehoest. Het ziekteverzuim in het tweede kwartaal in Nederland is licht gestegen ten opzichte van de jaren ervoor. Daarom is het van groot belang om zo gezond en vitaal mogelijk het najaar in te gaan. Hiervoor hebben we enkele handige tips voor je verzameld, zodat je niet direct naar de keelsnoepjes en zakdoeken hoeft te grijpen. Met onderstaande tips ‘overleef’ jij de frissere dagen na de zomer.

  Gezond het najaar in met deze tips

  Koppel verandert Facebook-status dírect na het jawoord

  De foto van het koppel op de Facebook-pagina. / Facebook Thats It, I'm Wedding Shaming

  Foto van 'Daisy Heyer'

  4 OKT 2019

  Wat doe je als eerste als je het jawoord hebt gezegd tegen je lief? Je zou denken elkaar kussen, wellicht een traantje wegpinken en glunderend de felicitaties van je vrienden in ontvangst nemen. Een Amerikaans koppel vond iets anders veel belangrijker: hun Facebook-status veranderen. 

  Een wedding shamer plaatste een foto van het toch wel een beetje gekke moment in de Facebook-groep That's It, I'm Wedding Shaming. Op de foto is te zien dat het pasgetrouwde koppeltje nog voor het altaar staat, beiden met een telefoon in hun handen en blijkbaar direct inloggend op Facebook om hun relatiestatus te kunnen veranderen van 'relatie' in 'getrouwd'.

  Millennials


  Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

  Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

  Santorini, Griekenland. / Unsplash

  In samenwerking met het Grieks Verkeersbureau

  2 OKT 2019

  Nederlandse toeristen weten Griekenland aardig te vinden en dit is ook helemaal niet gek. Het land telt maar liefst 6000 eilanden waarvan er 227 bewoond zijn. En nou denk je bij Griekse eilanden al gauw aan de grote jongens zoals Kreta en Rhodos, maar hiermee doe je het vakantieland echt tekort. 

  Vanuit Nederland kan je in ongeveer 3,5 uur op een van de honderden vakantieparadijsjes in miniatuurvorm zijn. Klein maar fijn, dat is wat eilanden zoals Corfu, Zakyntos, Kos, Samos, Mykonos en Santorini allemaal typeert. En hoewel ze natuurlijk allemaal anders zijn, hebben ze ook van alles gemeen! Hier zijn tien dingen die je op in deze subtropische archipel kunt beleven.

  Dit hebben alle vakantieparadijsjes in Griekenland met elkaar gemeen

  Zakynthos, Griekenland.


  De 5 meest verkochte zomergadgets van 2019

  Foto: Joshua Gresham / Unsplash

  Foto van 'Metro'

  2 OKT 2019

  We hebben de zomer van 2019 net achter de rug en het was toch hét seizoen van de heerlijk zonnige vakanties, allerhande festivals of luieren op het strand. We maakten het gezellig met vrienden en familie, en het zonnige weer nodigde uit om af en toe een uitstapje te maken. Deze vijf gadgets maakten van je zomerse uitjes een geslaagde activiteit.

  Popsocket

  Popsockets zijn lang niet alleen voor influencers of socialmediaspecialisten weggelegd. Het kleine hebbeding is een grote hulp voor wanneer jij bijvoorbeeld de perfecte foto wil maken. Een popsocket is een kleine rubberen gadget die je achteraan op je smartphone kan kleven. Het heeft de vorm van een zandlopertje met twee zuignapjes en heeft vaak leuke en originele tekeningetjes.


  De Biebers zijn weer getrouwd (en andere bijzondere bruiloften)

  Hailey Bieber op het Met Gala in mei. / ANP

  Foto van 'Elselotte Smink'

  1 OKT 2019

  Hoera! Justin (25) en Hailey (22) Bieber zijn maandag weer getrouwd. Het stel stapte op een luxeresort in South Carolina het huwelijksbootje. 

  In 2018 trouwde het stel al top-secret in een rechtbank in New York. Van een groot feest kwam het, mede door mentale problemen van Justin, niet eerder. Volgens Amerikaanse media was het een intiem, ‘casual-chic’ feestje met de nodige sterren (waaronder natuurlijk Hailey’s vader Stephen Baldwin), een klassieke aankleding en een bruidsjurk van Vivienne Westwood.


  De leukste steden tijdens de herfstvakantie

  Vier van de leukste steden tijdens de herfstvakantie

  Domplein in Utrecht. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

  Foto van 'Metro'

  1 OKT 2019

  Trek je warme jas maar weer aan, neem een gevulde portemonnee mee en bereid je voor op warme chocolademelk, lekkere high tea’s en shoppingsessies. De herfstvakantie staat voor de deur en je hoeft absoluut niet het land uit om een heerlijke vakantie te beleven.

  In Nederland vind je namelijk genoeg te gekke steden die je binnen één of meerdere dagen met de trein kunt ontdekken. Het enige wat jij hoeft te doen is een goed humeur meenemen, de trein in te stappen en te genieten van een dagje weg. Extra mooi meegenomen is dat de NS in dit soort periodes vaak stunt met goedkope treinkaartjes waardoor je trip helemaal niet duur hoeft te zijn. In dit artikel geven we je enkele tips voor leuke steden in Nederland die je in de herfstvakantie kunt bezoeken.

  De leukste steden tijdens de herfstvakantie

  Utrecht op z’n mooist. / Jonne Mäkikyrö | Unsplash


  #114 ‘Ik weet dat het een lul is, maar ik hou van hem’

  Maud en Rochella hebben een stevig gesprek /

  Foto van 'Maud'

  30 SEP 2019

  Als Maud met Tommy naar bed is geweest, blijkt de eerste keer seks helaas een regelrechte ramp. Tommy gaat als een wilde tekeer en zijn bedpresentaties zijn het best te vergelijken met een op hol geslagen Duracell-konijn… De twee bespreken het voorval en zijn absoluut in voor een vervolg. Maud baalt, maar is nog altijd knetterverliefd op Tommy. Ze besluit haar perikelen te bespreken met Rochella, maar dan ziet ze opeens dat die weer contact heeft met Levi. Waar the fuck slaat dat op?! 

  Rochella weet geen woord uit te brengen. Ze wordt vuurrood en kijkt me beschaamd aan. ,,Nou?!” roep ik nog bozer.

  Ze kijkt naar beneden en begint te hakkelen. ,,Hij stond laatst bij mijn huis met een bos rozen en een mega teddybeer. Hij moest huilen en naja... we hebben heel lang gepraat en ik wil eigenlijk gewoon echt een vader voor mijn kind straks en...”