Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 16 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Hierom moet je niet met je huisdier in bed slapen

Is voor jou het lievelingsmoment van de dag in slaap vallen met je hondje of je kat? Dan maak je daar door dit recent gepubliceerde onderzoek wellicht korte metten mee.

Gezondheidsklachten

Volgens Huffington Post heeft een recent onderzoek uitgewezen dat mensen grote oogproblemen kunnen overhouden aan het slapen met huisdieren. Wie hooikoorts heeft, heeft al een voorproefje gehad van de gezondheidsproblemen die het veroorzaakt (lees: rode ogen, jeukerige ogen en gezwollen ogen). Maar liefst 80 (!) procent van de dierenliefhebbers heeft namelijk mijtjes in hun wimpers zitten, schrijft de krant. En deze diertjes zorgen voor nare gezondheidsklachten.

Bezoek van diertjes

Want wanneer je met je hond of kat onder de wol kruipt is de kans groot dat je ‘s nachts bezoek krijgt van zogeheten ‘demodex’. Dit zijn kleine mijtjes die leven rond de ogen van je huisdier. En ja, het feit wil dat deze oogmijten van dier naar mens kunnen overlopen. En dat terwijl jij heerlijk in dromenland bent.

Deze mijten zijn echte nachtdieren, want ze houden niet van licht en worden dus pas actief wanneer je je slaapkamerlamp uit zet. En je wimpers zijn de beste hotspots voor de demodex om feest te vieren. Ze worden namelijk vrolijk van vochtige haarfolikels.

Wanneer de mijten zich op jouw wimpers hebben gevestigd zijn ze moeilijk weg te krijgen. Waardoor jij last krijgt van jeuk, zwellingen en op de lange ter mijn kun je daar eventueel permanente schade aan overhouden; droge ogen of een wazig zicht.

Dus, ga als een bezeten je lakens wassen en leg Fifi gewoon in haar eigen mandje rond bed tijd. Bedankt namens je ogen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.