Lifestyle

Metro Lifestyle test: 7 Day Recharge

Foto: 7 Day Recharge

Foto van 'Alice Boothby'

4 MRT 2016

Op zoek naar meer energie, focus en geluk? 7 Day Recharge belooft dat je binnen zeven dagen een energiekere versie van jezelf kunt worden. Hoe dan? Metro Lifestyle probeert het uit.

Hoe werkt het

Het programma werkt heel overzichtelijk: nadat je je online hebt ingeschreven, kies je een week uit waarin je aan de slag wilt gaan. Als voorbereiding op deze week lees je het boek 'Recharge in 7 Dagen', waarin schrijver en 7 Day Recharge-oprichter Hidde de Vries met behulp van heldere (persoonlijke) voorbeelden uitlegt hoe je met bepaalde tools meer rust in je leven kunt bouwen. Voeding, mindfulness, yoga, meditatie, nachtrust en prioriteiten stellen komen daarbij aan bod.

Wanneer je aan je Recharge week begint weet je door het lezen van het boek al aardig wat je te wachten staat. Op je persoonlijke online pagina vind je alle downloads die je die week nodig hebt: zoals een receptenboek, opdrachten, ademhaling- en meditatieoefeningen en yogavideo's. Daarnaast krijg je elke ochtend een to-do lijst gemaild. 's Avonds krijg je wederom via een email een gentle reminder om de Scorecard in te vullen en je voor te bereiden op de volgende dag. Op deze kaart vul je in welke dagopdrachten je voltooid hebt. Dat is niet alleen een handige stok achter de deur, het geeft je aan het eind van de rit een beetje ook een idee hebt je het hebt gedaan (ik had 89 procent - best goed, toch?).

Is het wat?

Laten we wel zijn: dit programma klonk in eerste instantie als muziek in mijn oren. Natuurlijk wil ik naast mijn drukke bestaan meer rust in mijn bovenkamer en schiet dat zorgen voor mezelf het gros van de tijd erbij in. Na een dag werk kom ik vaak afgemat thuis en sleep mezelf dan tóch naar de kroeg om me de volgende dag nog ellendiger te voelen. Erg effectief is deze levensstijl niet, wel heel leuk.

Dat je die rust en energie niet zomaar in je schoot geworpen krijgt, blijkt gelijk aan het begin van de challenge. Even een paar regels waar ik me aan moet houden:

  1. Elke dag 30 minuten eerder opstaan, zonder snoozen (oh, lieve help)
  2. Elke dag koud afdouchen (zie punt 1)
  3. Elke ochtend twintig minuten yoga, elke avond meditatie
  4. Een week lang veganistisch eten
  5. Alcohol, koffie en suiker zijn uit den boze (zie punt 1 en 2)
  6. Elke dag minstens een half uur (matig) intensief bewegen
  7. Minstens 3 keer sporten
  8. Mediadieet: elke avond om half negen de televisie uit, laptop dicht, telefoon weg

Ik kan je vertellen: deze restricties gaan je niet in de koude kleren zitten. Ik lééf op minstens zes dubbele espresso's per dag, drink graag een alcoholische versnapering en val geregeld voor de televisie of met mijn iPhone in mijn hand in slaap.

Suiker- en koffieverslaving

Waar ik op dag één nog semi-nonchalant de yoga oversla omdat mijn bed zo lekker ligt, hang ik op dag twee kotsend boven het toilet op werk. Zowel mijn koffie- en suikerverslaving eist zijn tol met grieperige verschijnselen tot gevolg. De eerste dagen zijn écht niet leuk. Ik ben zo slap als een vaatdoek en heb vier dagen lang vanaf een uur of drie 's middags urenlang last van migraine-achtige hoofdpijnaanvallen. Ik had altijd het idee gehad dat koffie mijn dag draaiende houdt en zie nu pas in wat er eigenlijk gebeurt als je er cold turkey mee stopt.

Bewegen

Vanaf dag twee begin ik 's ochtends fanatiek te yoga-en. Ik rol mijn bed uit en wurm mezelf in een paar basisposities met behulp van mijn digitale yogajuf Femke Zeeman. Ik merk na twee dagen al dat ik op werk veel minder last heb van mijn rug, schouders en nek. 's Ochtends heb ik beduidend meer energie dan een snelle epsresso-fix me kan geven (dat zal vast wel in combinatie met die ellendige ijskoude douche zijn).

Geen verleidingen

Vanaf dag vijf voel ik me plots superfit. Ik spring mijn bed uit (geen grap), en trek zowat een sprintje naar werk. Ik kom om van de ideeën en ben meer dan ooit gefocust. Natuurlijk gaat dit met pieken en dalen, maar niet meer zo heftig als de week hiervoor. Een uitdeelronde snoep op de redactie kan ik weerstaan en ik begin die salade's als lunch best goed te trekken.

Dat gezegd hebbende, kijk ik toch best op tegen het weekend: ik ontbijt/lunch/brunch graag buiten de deur en er zijn weinig mogelijkheden binnen dit veganistische dieet. Als op mijn laatste dag mijn vriend een broodje frikandel met extra veel mayo naast me zit weg te werken en ik wat rozijntjes en amandelen uit mijn meegenomen plastic zak grabbel, voel ik niet perse de drang om óók te snacken, maar verlang ik wel om minder streng te hoeven eten.

Conclusie

Na zeven dagen buffelen kan ik concluderen dat 7 Day Recharge wel écht iets met je doet. Ben ik er daadwerkelijk gelukkiger van geworden? Mwa. Maar ik heb wel geleerd prioriteiten te stellen en dáár mijn energie in te steken en laat die die zes dubbele espresso's voortaan staan. Althans. Ik beperk het tot één en maximaal twee kopjes per dag. Sommige recepten maak ik nog steeds (zoals die mega lekkere bulgursalade), maar dan voeg ik wel ingrediënten toe, zoals feta. Ik vond het dieet erg streng en persoonlijk zou ik niet gluten-, lactose- en suikervrij kunnen leven en willen eten. Leuk om geprobeerd te hebben, maar ik zou er teveel voor moeten laten.

Of ik 7 Day Recharge nog een keer zou doen? Ja! Dat zeker. Het fijne aan 7 Day Recharge is dat je het programma vaker kunt volgen binnen je pakket. De kans is groot dat ik komende zomer na een drankovergoten festivalweekend of tijdens een stressvolle periode er even een Recharge week er tegenaan gooi om weer een beetje mens te worden en bewustwording te creëren.

Wat kost het?

Erg goedkoop is 7 Day Recharge niet, maar er worden via de site verschillende pakketten aangeboden. Een Quick Start account kost 59,50 euro, een VIP pakket (één jaar lang geldig) 69,50 euro. De eerste twee hoofdstukken uit het boek van Hidde zijn via de site gratis te downloaden en het boek is ook los via de site voor 15 euro te bestellen.

Wil je ook?

Nou, dat is mooi. Want wij hebben flinke korting voor je geregeld! Namelijk: 50 procent (!) korting op de pakketprijs. Zo betaal je nog maar €29,75 voor een Quick Start pakket en €34,75 voor een VIP pakket. Gebruik hiervoor de kortingscode metro2016.

Daarnaast ontvang je sowieso:

- Twee weken gratis trainen bij the Bootcamp Club t.w.v. €15,-
- Gratis entree voor 1 persoon bij Thermen Bussloo t.w.v. €32.5

BEKIJK OOK


Omgekeerde bananencakejes met karamel

Wat eten we vandaag? Omgekeerde bananencakejes met karamel

Omgekeerde bananencakejes met karamel. | FOTO: CULY.NL

Foto van 'Culy'

VANDAAG, 08:00

Omgekeerde bananencakejes met karamel: what’s not to love? Je maakt ze – heel eenvoudig – in een muffinbakvorm. Smeuïg, zoet en éxtra lekker met een bolletje ijs. 

Geschreven door: Nancy van Batenburg van Culy.nl.

Ingrediënten


Fit én thuis blijven? 5 fijne work-out video’s voor in de huiskamer

Fit én thuis blijven? 5 fijne work-out video’s voor in de huiskamer

Foto: Getty Images

Foto van 'Bedrock'

GISTEREN

Blijf. Zoveel. Mogelijk. Thuis. Dat is het advies waarmee de meeste Europeanen momenteel moeten leren leven. Voor veel mensen betekent dit een drastische verandering in levensstijl. Langs alle kanten wordt opgeroepen om zoveel mogelijk vast te houden aan de normale routine. Maar hoe doe je dat als je normaal dagelijks naar de sportschool gaat? Met work-out video’s voor in de huiskamer, natuurlijk!

Vaak gaan we ervan uit dat we om te sporten een sportschool of ingewikkelde apparatuur nodig hebben, maar niets is minder waar! Kijk maar eens naar deze video’s die je gewoon vanuit je huiskamer kan doen.

5 x work-out video’s voor in de huiskamer


Crispy bloemkool met Sriracha en Japanse mayonaise

Wat eten we vandaag? Crispy bloemkool met Sriracha en mayonaise

Crispy bloemkool met Sriracha en Japanse mayonaise. | FOTO: CULY.NL

Foto van 'Culy'

GISTEREN

Deze crispy bloemkool met Sriracha en Japanse mayonaise is minstens zo lekker als een frietje mèt. Mark our words. Dat komt door het knapperige jasje van panko (Japans broodkruim) en de topping van mayo, hot sauce en verse koriander en bosui. Een superlekkere snack die ook te gek is voor een feestje.

Geschreven door: Nancy van Batenburg van Culy.nl.

Ingrediënten


De 8 spannendste miniseries op Netflix om te bingen in het weekend

De 8 spannendste miniseries op Netflix om te bingen in het weekend

FOTO: Netflix

Foto van 'Manners.nl'

GISTEREN

Tenzij je een vitaal beroep beoefent, zit je nu thuis. Waarschijnlijk kun je nog wel thuiswerken en gaat het leven gewoon door, maar het is alweer bijna weekend. En dan?

Je kunt niet naar de kroeg, de sportschool is gesloten, er is geen sport op tv en je mag zelfs niet op bezoek bij je maten. Wat moet je dan? Precies, Netflix aanslingeren. Wij hebben alvast acht spannende miniseries voor je gevonden waar je in een weekend (of zelfs binnen een dag) doorheen bent.

Waarschijnlijk is je agenda leeg voor dit weekend, maar daar gaan wij verandering in brengen. Op Netflix vind je namelijk een behoorlijk aantal spannende miniseries. Een miniserie is in feite een lange film opgeknipt in een aantal losse delen. Meestal bestaat deze uit vijf a zes afleveringen. Dit maakt een miniserie perfect om binnen een weekend of dag te bingen.


De meest voorkomende werkzaamheden nu iedereen thuis zit

De meest voorkomende werkzaamheden nu iedereen thuis zit

Veel mensen benutten de vrije tijd om dezelfde soorten klusjes aan te pakken. | Foto: Colourbox

Foto van ''

GISTEREN

Nu thuiszitten tot de norm is verheven zonder leuke uitstapjes, is er alle tijd voor klusjes. De een gaat het hele huis van boven tot onder schoonmaken. De ander is verantwoordelijk om de kinderen thuis schoolonderwijs te geven.

Zo zijn er ook mensen die thuis gewoon aan het werk moeten. Het verplicht thuiszitten heeft ook zo zijn voordelen met de extra vrije tijd die er is. Het blijkt dat veel mensen die vrije tijd benutten om dezelfde soorten klusjes aan te pakken of werkzaamheden uit te voeren.

Grote schoonmaak populair


Nibud waarschuwt ons voor impulsaankopen

Nibud waarschuwt ons voor impulsaankopen

Foto: Getty Images

Foto van 'Lilian Dapaah'

26 MRT 2020

Als je van tevoren weet dat je inkomsten gaan dalen, kun je daar makkelijker op inspelen dan wanneer je het misschien niet had verwacht. Nu met de coronacrisis sluiten sommige bedrijven de deuren en werknemers kunnen daar de dupe van worden. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) komt daarom met een speciale online editie van de Nibud geldkrant: de Geldkrant-special Minder inkomen.

Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud, wil met deze krant handvatten bieden om financieel overeind te blijven. Zo komt het voorlichtingsinstituut met tips om te besparen en kun je via persoonlijk budgetadvies inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven.

Het Nibud waarschuwt voor extra verleidingen die juist nu in je mailbox verschijnen. Hogere kortingen, gratis verzendkosten; allemaal zeer aantrekkelijk, nu je thuis op de bank zit. „Maar”, schrijft het Nibud: „houd het hoofd koel en blijf kritisch”.


De lente is begonnen! 5 tips om sfeer in huis te brengen

Lente begonnen! 5 tips voor sfeer in huis

Het kriebelt om de lentesfeer weer in huis te brengen. | Foto: Veneta.com

Foto van ''

26 MRT 2020

Het lijkt eindelijk gedaan te zijn met de oneindige regenbuien, donkere dagen en de temperatuur loopt weer op in de dubbele cijfers.

Nu de lente in Nederland officieel is begonnen, kriebelt het meteen – ondanks de gekke huidige situatie misschien - om de lentesfeer weer in huis te brengen. In dit artikel vind je 5 tips om de fleurige lentesfeer in huis te brengen.

1 De grote schoonmaak


11 leuke dingen om nu binnen te doen met je kids

11 leuke dingen om nu binnen te doen met je kids

Met deze leuke en originele activiteiten vermaken je kinderen zich ook prima binnen. | Foto: Getty Images.

Foto van 'jmouders.nl'

26 MRT 2020

Het zijn gekke tijden door de coronapandemie momenteel. Alle kinderen zitten thuis, en dat is toch anders dan we met z’n allen gewend zijn. Veel kids krijgen overdag thuisonderwijs, maar hoe vermaak je ze als ze daar mee klaar zijn? Met deze leuke en originele activiteiten vermaken je kinderen zich ook prima binnen.

Met Netflix, een goed boek en ouderwets Monopoly kom je een heel eind. Maar wil je eens wat anders probeer dan deze binnen activiteiten ook eens.

1. Kinderdag


Jarig in deze tijd? Zo maak je er (toch) een feestje van

Ook in je eentje kan je een feest van je verjaardag maken. | Foto: Getty Images

Foto van 'Beautify.nl'

26 MRT 2020

Wat normaal je favoriete dag van het jaar is, is het nu een trieste bedoening. Je bent jarig tijdens deze 'social distancing'-periode. Toch hoeft het geen sneu geheel te worden, je kan namelijk prima zelf de slingers ophangen – en wel aan de hand van de volgende tips. Happy birthday!

Je gunt het eigenlijk niemand: jarig zijn tijdens de coronacrisis. Had je net besloten dat 2020 hét jaar zou worden waarin je de bloemetjes buiten ging zetten met je verjaardag, gooit corona roet in het eten. Zo lang je gezond bent en niet met griep op bed ligt, kan je er op de volgende manieren toch thuis een feestje van maken.

1. Bestel een feestelijke outfit


Gevulde zoete aardappel met limoen en soja-mayo

Wat eten we vandaag? Gevulde zoete aardappel met limoen en soja-mayo

Gevulde zoete aardappel met limoen en soja-mayo. | FOTO CULY.NL

Foto van 'Culy'

26 MRT 2020

Deze gevulde zoete aardappel en limoen en sojasaus-mayonaise is een umami-bommetje eersteklas. Het zachte, zoete vruchtvlees van de gepofte zoete aardappel, de romige mayonaise met een vleugje sojasaus en friszure limoen. Een feest om je tanden in te zetten. En dan is dit recept ook nog eens belachelijk makkelijk.

Geschreven door: Nancy van Batenburg van Culy.nl.

Ingrediënten


7 gratis apps waarmee je thuis een workout kunt doen

7 gratis apps waarmee je thuis een workout kunt doen

Nu we niet naar de sportschool kunnen, zul je thuis aan de bak moeten. Foto: Unsplash.

Foto van 'NSMBL.nl'

26 MRT 2020

Het is niet voor iedereen een straf om voorlopig even geen workout in de sportschool te kunnen doen. Toch is het wel belangrijk om thuis te blijven bewegen – niet alleen omdat je al door alle quarantainesnacks heen bent, maar ook omdat dat goed voor je is.

Nu we niet naar de sportschool kunnen, zul je thuis aan de bak moeten. Gelukkig bestaan er veel gratis apps waardoor je heel makkelijk thuis een workout kunt doen.

Thuis een workout doen met gratis apps


Hoe je je relatie goed houdt als je ineens samen in quarantaine zit

Hoe je je relatie goed houdt als je ineens samen in quarantaine zit

FOTO: GETTY IMAGES

Foto van 'Bedrock'

26 MRT 2020

Je knipt één keer met je vingers en voor je het weet ben je verplicht om zo goed als 24/7 in het gezelschap van je partner te zijn (als je samenwoont of samen in quarantaine gaat tenminste). Jullie slapen samen, ontbijten samen, en waar jullie wegen normaliter zouden scheiden richting werk, werken jullie nu ook nog eens samen (misschien zelfs aan dezelfde tafel!). In tijden van quarantaine is ademruimte in relaties een schaars goed.

Alsof de coronacrisis an sich nog niet genoeg uitdaging met zich meebrengt, legt het verplicht thuisblijven dus ook nog eens extra druk op relaties.

Veel koppels zijn immers niet gewend om de hele dag én nacht bij elkaar te zijn. En hoewel dat in sommige relaties misschien juist de romantiek aanwakkert, heeft de quarantaine bij andere koppels een tegengesteld effect.


Twitter gaat experts uit de gezondheidszorg sneller verifiëren

Twitter gaat experts uit de gezondheidszorg sneller verifiëren

FOTO: NEEDPIX

Foto van 'Want.nl'

25 MRT 2020

Twitter neemt een volgende stap in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus door experts uit de gezondheidszorg sneller te verifiëren. Met deze zet hoopt het bedrijf dat ook de verspreiding van het nepnieuws omtrent het virus de kop ingedrukt wordt.

In een tweet laat het bedrijf weten nu samen te werken met allerlei wereldwijde gezondheidsorganisaties voor het identificeren van experts uit de gezondheidszorg. Het doel hiervan is om zo snel mogelijk een vinkje naast hun naam te zetten, zodat mensen op Twitter weten dat ze met een betrouwbaar persoon te maken hebben.


Deze 18 films komen in april naar Netflix

Deze 18 films komen in april naar Netflix

Foto: SONY PICTURES.

Foto van 'Manners.nl'

25 MRT 2020

Er gaan de komende dagen een hoop films van Netflix verdwijnen. Gelukkig heeft de streamingdienst ook een lange lijst met nieuwe titels voor april bekendgemaakt.

We zetten achttien (top)films op een rijtje waar je de komende maand naar uit kunt gaan kijken. Van de magische animatiefilms van de Japanse Studio Ghibli tot de keiharde comeback van Jason Bourne.

7 Studio Ghibli films – 1 April


Rösti met saffraanyoghurt en rode ui

Wat eten we vandaag? Rösti met saffraanyoghurt en rode ui

Rösti met saffraanyoghurt en rode ui | FOTO: CULY.NL

Foto van 'Culy'

25 MRT 2020

Het is vast heel lang geleden dat je rösti hebt gegeten, of niet? Wij geven een Midden-Oosterse twist aan deze van oorsprong Zwitserse aardappelkoek en serveren de rösti met saffraanyoghurt, (mini) snijbiet en gekarameliseerde rode ui.

Geschreven door: Nancy van Batenburg van Culy.nl.

Ingrediënten


Waarom opruimen therapeutisch werkt

Waarom opruimen therapeutisch werkt

Opruimen is voorspelbaar gedrag en goed voor je humeur. / Getty Images

Foto van 'Metro'

24 MRT 2020

Tot nog zeker 1 juni zijn we tot afstand van elkaar veroordeeld. We moeten dus zoveel mogelijk binnenblijven en het lijkt erop dat veel mensen aan het klussen, verbouwen en schoonmaken zijn geslagen.

Geen gek idee, als je toch niet veel anders kan. Je ziet meteen effect en het zorgt ervoor dat je je toch nog enigszins nuttig voelt. Maar hoe komt dat?

Volgens psychotherapeut Maggie Vaughan voelen veel mensen zich overweldigd en ervaren zij een gevoel van machteloosheid door de huidige coronacrisis. „De onzekerheid over waar dit zal eindigen is voor veel mensen ondraaglijk”, zegt zij tegen de Huffington Post.


Zelf toast maken met kurkuma-boter en tomatensalade

Wat eten we vandaag? Eigengemaakte toast met tomatensalade

Toast met kurkuma-boter en tomatensalade | FOTO: Culy.nl / Nancy van Batenburg

Foto van 'Culy'

24 MRT 2020

Deze toast ziet er simpel uit en dat is ‘ie ook. Maar zodra je je tanden erin zet, springen de tranen je in de ogen van geluk. Het geheim zit ‘m in de kurkuma-boter, waarin we de toast bakken. Superlekker met een frisse tomatensalade.

Geschreven door: Nancy van Batenburg van Culy.nl.

Ingrediënten


‘We leven in een maatschappij waarin we heel vaak ‘aan’ staan’

‘We leven in een maatschappij waarin we heel vaak ‘aan’ staan’

Op de lange termijn is stress ongezond en schadelijk voor je lichaam en geest. | FOTO: GETTY IMAGES

Foto van 'Bedrock'

24 MRT 2020

Door gezonde spanning en een beetje stress worden we scherp, verbetert ons geheugen en zijn we meer gefocust, volgens de GGZ. Maar op de lange termijn is stress ongezond en schadelijk voor je lichaam en geest.

Om te ontdekken hoe je het beste met stress kunt dealen, spraken Lisanne en Rosa van Bedrock met Thijs Launspach. Hij is onder meer psycholoog, expert op het gebied van stressmanagement en auteur van verschillende boeken. Zijn nieuwste boek, Werk kan ook uit, verschijnt dit voorjaar.

Wat gebeurt er precies als je stress hebt?


#139 Deze vakantie blijkt één groot fiasco

Onze laatste dagen in Thailand verlopen heel anders dan ik had gedacht... Maud en Tommy zijn druk bezig om zo snel mogelijk naar terug naar Nederland te reizen. Foto: Unsplash

Foto van 'Maud'

23 MRT 2020

Nadat Maud's trio met Tommy en Joris was mislukt, besluiten zij en Tommy af te reizen naar een eiland zonder wifi. Maud probeert Joris uit haar hoofd te zetten en dat lukt aardig. Eenmaal terug in de ‘bewoonde wereld’ staan de telefoons van Maud en Tommy roodgloeiend. De coronacrisis is de afgelopen dagen losgebarsten in Europa. Maud schrikt zich rot als ze een appje van haar moeder leest. Ook al is het bloedheet, Maud krijgt gelijk kippenvel bij het volgende appje: 'Kun je mij a.u.b. terugbellen?

OMG, ik had het kunnen weten. Niet voor niets versliep ik mij tijdens oud&nieuw, wat is 2020 een kutjaar zeg! We zijn nog niet eens drie maanden onderweg en ik ben er nu al helemaal klaar mee!

Tommy en ik wilde lekker gaan ontspannen op Koh Phangan maar onze telefoon werd overspoeld met berichtjes, vanwege de corona crisis die inmiddels is los gebarsten in NL. Mijn moeder is positief getest op corona, een collega van haar was met carnaval in Brabant geweest en daar heeft ze het vervolgens van gekregen. Ik FaceTime elke dag met haar en ze voelt zich redelijk goed, maar het doet mij pijn dat ik geen boodschappen voor haar kan doen. Mijn vader valt ook in de risicogroep maar die neemt het allemaal niet zo nauw. En daar kan ik mij zo aan irriteren. Tommy is ook niet te genieten want die is in een klap al zijn klussen voor de zomer kwijtgeraakt!