Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 23 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Sok vermist? Dáárdoor verdwijnen ze dus

Elk mens heeft ze nodig en het is een ijzersterk duo. Sokken houden onze voeten warm, droog en veilig verborgen onder het omhulsel van onze schoenen. Maar als er na het wassen een solostakker overblijft vraag je je vast af: waar is de ander? Metro Lifestyle heeft het antwoord op het ‘verdwenen sokkenmysterie’.

Je wast ze, geeft de ze juiste verzorging (lees: wasmiddel, wasverzachter) en dan nog gebeurt het dat er soms een sok verdwijnt na het wassen. Je kunt je sokkenlade eindeloos uitpluizen, maar die sok is vermist. Dus voordat je besluit om al je eenlingen de deur te wijzen kun je misschien eerst een kijkje nemen in je wasmachine, want als je mazzel hebt hangt je sok nog onder het rubberrandje.

Sokken kiezen namelijk vaak een woonruimte tussen de trommel en de kier onder de rubberen rand. Kleine spullen zoals sokken, geld en sieraden blijven hier hangen en worden langzaam door deze kier gedrukt. Op een gegeven moment blijven de sokken zolang steken dat ze worden meegespoeld met het water. Weg sok!

Voorkomen? Zie in onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.