Kasper Hermans
Kasper Hermans Eten & drinken 23 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Eet je frikandel straks via een klein pilletje

Een van onze meest geliefde snacks is de frikandel. We maakten er al taarten mee, oliebollen en onlangs verscheen er zelfs frikandellensoep. Dat zijn doorgaans de dikke calorieënbommen, maar het kan ook anders.

Er is nu namelijk een frikandelpil ontwikkeld en als je deze opeet dan zit je in een klap vol. ,,In de toekomst hebben we denk ik nog maar één pilletje nodig en daarin zitten dan alle voedingstoffen die je nodig hebt. Je zit dan helemaal vol en hebt niks meer nodig", zo zegt de bedenker tegenover Omroep Brabant.

Wisseltrofee

De futuristische frikandel werd gepresenteerd tijdens een jaarlijks in het Eindhovense Bar Bistro Calypso georganiseerde wedstrijd op zoek naar de beste bereiding van een frikandel. Zelfs enkele professionele chefkoks meldden zich in de Lichtstad, waar voor de winnaar een heuse Wim Langenhoff Wisseltrofee – vernoemd naar de vader van de bedenker van de wedstrijd – klaar lag.

De futuristische frikandelpil paste in ieder geval goed bij het thema dat dit jaar Tijd was. Uiteindelijk behoorde het ontwerp niet tot de winnaars. De prijzen gingen naar een frikandel op basis van pekingeend, een veganistische frikandel en een ontwerper had zijn frikandellen vormgegeven als een klok en een kalender.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.