Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 16 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Til je nacho’s naar een hoger level: vier tips

Bij alleen het woord nacho’s, loopt het water al uit onze mond. Waarom zou je enkel uit de zak graaien als je er ook een waar feestje van kunt maken? Vier tips om je nacho’s naar een hoger level te tillen!

1. Gebruik kaas

Kaas is altijd een goed idee, maar al helemaal op je nacho’s. Leg nacho’s op je bord en besprenkel dit met kaas. Laat dit een paar minuten in de oven staan op 200 graden, et voilà!

2. Guacamole

Niets beter dan een flinke (maar dan ook hele flinke) eetlepel guacamole op je nacho’s te kwakken. Dit kun je in een bakje kopen in de supermarkt, maar ook zelf maken. Lees hier ons recept voor de beste Venezolaanse guacamole.

3. Pizza time!

Nacho’s in de vorm van pizza. Als je daar niet van op de bank wil liggen, weten wij het ook niet meer. Wat heb je nodig voor dit heerlijke hapje? Simpel: een bodem van nacho’s, met daarbovenop de topping van een pizza.

Hoe maak je dit? Een voorbeeldje! 
Leg de nacho’s plat in een ovenschaal, smeer hier vervolgens tomatensaus overheen en voeg mozzarella, wat parmezaanse kaas en salami toe. Leg dit vervolgens een paar minuten in de oven totdat het gesmolten is. Het leuke: je kunt hier eindeloos mee variëren.

4. Veggie nacho’s

Een heerlijke vegetarische nachoschotel is nooit weg. Wat heb je hiervoor nodig? Eén eetlepel olijfolie, één ui, één teentje knoflook, een blik gehakte tomaten, een blik bruine bonen, een klein blikje maïs, wat geraspte kaas, een beetje zure room en verse koriander.

Hoe maak je dit? 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit in een koekenpan de ui en knoflook en roer hier vervolgend de tomaten en bonen doorheen. Breng het mengsel aan de kook, laat het even sudderen en blijf roeren tot het mengsel wat dikker wordt. Leg nacho’s in een ovenschaal en lepel hier vervolgens het bogenmengsel overheen. Besprenkel het met kaas en bak het in de oven tot dit gesmolten is. Serveer het met zure room en koriander.

Volg Metrolifestyle_NL op Instagram voor jouw dagelijkse portie travel, beauty, lifestyle, food en mode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.