Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 18 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Zo ongezond zijn al die traktaties op werk

Maandag is je collega jarig en daarom is er appeltaart. Met een klein beetje tegenzin, neem je toch maar ‘een klein stukje’. Dinsdag stond je net iets te laat op en rond 12.00 uur ben je in de kantine te vinden voor de lunch: toch een broodje kroket. Woensdag staan er wat gevulde koeken op tafel omdat het je collega haar laatste dag is. Donderdag eet je gelukkig wel redelijk gezond maar vrijdag bij de borrel zijn de calorieën zo weer aangevuld.

En je had je nog zo voorgenomen om gezond te doen.

Gratis uitgedeeld eten en drinken

Uit onderzoek van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention blijkt dat werknemers gemiddeld 1300 extra calorieën binnenkrijgen door het zogenaamde ‘werketen’. Zeventig procent van de calorieën kwam uit gratis uitgedeeld eten en drinken.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 5222 Amerikaanse werknemers. Zeven dagen lang moesten ze bijhouden wat ze zoal eten en drinken, thuis en op het werk. De onderzoekers keken hierbij wat de deelnemers kochten op de werkplek en wat ze gratis kregen aangeboden, bijvoorbeeld traktaties.

Kwaliteit

„Omdat zoveel van het voedsel dat werknemers tot zich namen gratis was, zouden werkgevers er ook goed aan doen een ‘gezond bijeenkomstbeleid’ op te zetten. Zo kan het aanbieden van gezonde opties bij vergadering en sociale gelegenheden gestimuleerd worden", aldus epidemioloog Stephen Onufrak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.