Food

In Amerika kun je een augurkenslushie krijgen

Augurkensap schijnt hét middel te zijn tegen een kater. / Pixabay

Foto van 'I. de Vries'

20 JUN 2018

De laatste dag van de lente is alweer bijna aan zijn eind en dat betekent - hopelijk - nog meer zon en warmte! En dus nog meer manieren om te zoeken naar verkoeling. Eén van onze favoriete manieren om dat te doen is toch wel met ijs.

Lekker afkoelen

We lopen dan ook graag met een slushie aan onze lippen (uiteraard wél met een duurzaam rietje natuurlijk). Of het nou cola of aardbei is, dit ijskoude suikerbommetje kan ons op z’n tijd wel bekoren. In Amerika zijn ze er ook gek op, en besloten ze een nieuwe smaak toe te voegen. Bij de Sonic Drive-In kun je een slusspuppie in augurkensmaak krijgen.

Bevroren augurkensap

De Sonic Drive-In is een Amerikaans restaurant waar je je auto parkeert en aan je opengerolde raampje wordt bediend. Deze week werd het augurkendrankje geïntroduceerd. ,,De gasten van Sonic houden ervan om avontuurlijke en grappige smaken te proberen. Dus we hebben er een missie van gemaakt om het beste van die twee werelden te bedenken!”, laat de keten weten.

De nieuwe slushie wordt geheel in stijl geserveerd in augurkenpotten. De reacties op de zure slushie zijn nogal wisselend. De één kan niet wachten ‘m te proberen, de ander walgt van de nieuwe smaak.

Geheim recept

Metro UK heeft contact gezocht met Sonic om te kijken wat het geheim van de slushie is, en vooral ook of er echt augurkensap wordt gebruikt. ,,Het is heel simpel, augurkensap is grappig en niets is meer zomers dan een Sonic Slush”, laat Scott Uehlein, vicedirecteur van de keten weten. ,,We wisten dat deze smaak wat zou doen met de smaakpapillen van onze gasten. Sommigen vinden het geweldig, andere krabben zich achter de oren. In elk geval is het enorm leuk om te zien dat mensen proeven en hoe ze reageren.”

Het geheime recept van de slushie, heeft Metro UK helaas niet weten te ontrafelen. Maar zelf augurkensap en ijs in een blender stoppen en een beetje experimenteren kan natuurlijk geen kwaad. Augurkensap schijnt hét middel te zijn tegen een kater, perfect voor na een zomers avondje stappen!


Views

1k+

McDonald's retro kledingstukken al gezien?

McDonald’s komt met een nieuwe retro kledingcollectie en eerlijk is eerlijk sommige items zijn best wel vet! Foto: McDonald's

Foto van 'Lisa Vermeij'

19 JUL 2018

Ben je klaar voor wat fastfoodfashion?  McDonald’s komt met een nieuwe retro kledingcollectie en eerlijk is eerlijk sommige items zijn best wel vet!

Foto: McDonald's

Eerder kwam snackbar en concurrent FEBO natuurlijk al met een kledinglijn. En nu volgt ook de Amerikaanse fastfoodketen met een (helaas) tijdelijke collectie van McDonald’s. Vol met heuptasjes, spijkerjacks, t-shirts, sweaters en sokken in McDonald’s design.


Views

2k+

Lidl-wijn van 5,99 een van de beste ter wereld

Lidl-wijn van 5,99 een van de beste ter wereld

Goede wijn hoeft niet duur te zijn. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

5 DEC 2017

Hoog tijd om wat ruimte te maken in de voorraadkast. Een Lidl-wijn van slechts 5,99 euro heeft namelijk een dikke prijs gewonnen: deze goedkope wijn uit de supermarktketen is uitgeroepen tot één van de beste wijnen ter wereld.

Goed voor de knip

Tijdens de Internationale Wine Challenge, die bekend staat als de 'Oscars onder de wijnen', heeft de wijn Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva één van de veertien gouden prijzen gewonnen. De Lidl-wijn is, met de kleine zes euro, de goedkoopste wijn die in de prijzen viel. De overige prijswinnaars waren een stuk duurder, deze wijnen zaten veelal in de prijscategorie 35 euro tot 50 euro, schrijft De Standaard.


Views

4k+

Oei, Nederland is op zijn zwaarst ooit

Foto: Instagram @rexindustries

Foto van 'Floor Gijsbertse'

21 JAN 2016

Nu we het toch over goede voornemens hebben: het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft het aantal mensen met overgewicht in kaart gebracht, en dit betekent niet veel goeds voor ons land. Want maar liefst één op de tien heeft ernstig overgewicht. We waren nog nooit zo’n zwaar land.

Uit het onderzoek naar het gewicht van de Nederlandse bevolking blijkt ook dat in 2014 11,7 procent van de Nederlanders met ernstig overgewicht kampte. Dit aantal spant de kroon.

Al sinds 1981 houdt het CBS het gewicht van alle Nederlanders bij. Vlak na de start van het onderzoek kampte 4,4 procent van de Nederlanders met ernstig overgewicht. Het onderzoeksbureau spreekt van overgewicht als iemand een BMI (Body Mass Index) heeft dat hoger dan 30 is. Gezonde mensen, met een normaal gewicht, hebben een BMI tussen 18 en 25.


Views

1k+

Dit moet je absoluut wel/niet in de koelkast bewaren

Dit moet je absoluut wel/niet in de koelkast bewaren

Foto: Instagram @homeveertje

Foto van 'Moïra van Sas'

9 MRT 2016

Moet je eieren in de koelkast bewaren, of juist erbuiten? En hoe zit dat met fruit? Iedereen heeft zo z’n eigen regels, maar er zijn weldegelijk richtlijnen die voor eens en voor altijd uitkomst bieden.

Iedereen kent de struggle: eieren worden hoog en droog in het keukenkastje bewaard, maar wanneer je huisgenoot/vriend dit ziet worden ze demonstratief in de koelkast gezet. En waarvoor dient die groentela eigenlijk?


Views

3k+