Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Eten & drinken 17 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Eten we gezonder door social media?

Dat social media invloed heeft op ons leven is niet nieuw, maar volgens de vegan top chef Gaz Oaklay eten we ook een stuk gezonder door social media.

Social media wordt vaak weg gezet als iets dat slecht is voor je gezondheid. De bewerkte foto’s op Instagram schotelen ons vaak een onrealistisch beeld voor. Deze foto’s weerspiegelen niet altijd de realiteit en daarom moet je er ook niet teveel door laten beïnvloeden.

Een vegan chef claimt juist dat social media een positieve invloed heeft op je gezondheid. Volgens de Britse Gaz Oakley heeft Instagram ook een positief effect op onze gezondheid.

https://www.instagram.com/p/Bh6JxqrHh5s/

Meer informatie te vinden

„Ik denk dat er tegenwoordig veel kennis en informatie is over gezond eten, en sociale media hebben dat echt geholpen. Het is zo’n geweldig platform om te gebruiken om inspiratie op te doen”, vertelt de 26-jarige vegan chef aan de Huffington Post.

Chef Oakley heeft meer dan 228.000 volgers op Instagram en 250.000 volgers op Youtube. Hij laat weten dat het door social media veel gemakkelijker is om informatie te vinden en inspiratie op te doen voor gezond eten. Door social media kunnen we namelijk communiceren met iedereen in de wereld.

https://www.instagram.com/p/BkCrJw2H99-/

Tips om social media in te zetten om gezonder te eten

  • Maak een Pinterest account aan en sla je favoriete recepten op. Pinterest staat vol met gezonde recepten. 
  • Maak gebruik van apps. Je hoeft heus niet als een gek calorieën te gaan tellen. Maar als je een beetje in de gaten wil houden wat je eigenlijk in je mond stopt, dan kan het handig zijn om een app als Fatsecret of Myfitnesspal te gebruiken.
  • Gezond koken ingewikkeld? Ha, eindelijk een reden om eindeloos te YouTuben, want het videoplatform staat vol met How to-video’s. Zo tover je binnen een paar stappen een gezonde en lekkere maaltijd op tafel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.