Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 25 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Rotterdam krijgt officieel een kipfestival

Het moet de droom van elke kipliefhebber zijn: een evenement waar je in alle soorten en maten je lievelingsgerecht kan eten. In augustus kan je hiervoor terecht in Rotterdam, waar een heus kipfestival wordt gehouden.

Vijftig soorten kip

Van 24 tot en met 26 augustus kunnen liefhebbers in Het Park bij de Euromast naar hartenlust vijftig (!) verschillende soorten kip proeven. Denk aan lemon grass chicken, Indonesische saté, chicken waffles… Alle wereldkeukens zijn vertegenwoordigd, waardoor geen stukje kip hetzelfde proeft.

Entertainment

Er is ook gedacht aan het nodige vermaak, zoals verschillende bands en dj’s, die veel aandacht geven aan reggae, afro, latin, dancehall en soca muziek. Daarnaast kan je zelf ook de handen uit de mouwen steken bij een kookworkshop of de heupjes losgooien bij een salsales.

Amsterdam vs Rotterdam

Het kipfestival werd vorig jaar gehouden in Amsterdam, al vindt het dit jaar daar ook weer plaats op 27, 28 en 29 juli. Er worden steeds vaker festivals georganiseerd die op één product gericht zijn: denk aan een festival in thema van sushi of gin-tonic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.