Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 25 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Groenten eten als ontbijt? Zo doe je dat!

Werk je iedere morgen een boterham met pindakaas en hagelslag naar binnen? Hartstikke lekker natuurlijk, maar wat minder gezond. Om je dag gezond te beginnen zijn groenten dé oplossing. Omdat wij snappen dat je geen zin hebt om je dag te beginnen met een rauwe wortel, hebben wij vier tips om op een lekkere manier meer groenten te eten bij je ontbijt.

Groenten eten als ontbijt? Zo doe je dat!
Giphy

1. Maak een groenteomelet

Bak je ‘s morgens graag een eitje? Geef het dan eens een twist en maak er een groenteomelet van! Vul de omelet met tomaat, champignons, paprika of waar je ook maar zin in hebt. Energie gegarandeerd!

2. Smoothies!

De ultieme manier om héél veel groenten in één keer je in je lichaam te krijgen: smoothies. De spinazie of broccoli – of welke groenten je ook in je smoothie wil hebben – proef je niet eens als je ze mixt met wat yoghurt en fruit. En ben je niet zo’n ochtendmens? Maak het dan de avond van tevoren klaar!

3. Hummus is je beste vriend

Vind je brood ontzettend lekker? Ook dan kan je flink wat groenten meenemen in je ontbijt. Neem een volkoren boterham en smeer hier een flinke laag zelfgemaakte hummus op. Beleg je boterham vervolgens met plakjes tomaat, schijfjes komkommer, paprika en wat je maar lekker vindt. Een kleurrijk, gezond en heerlijk ontbijt.

4. Eet een salade

Een salade is misschien niet voor de hand liggend om te eten als ontbijt, maar vooral met de warme dagen is dit juist ontzettend lekker. Doe wat stukjes komkommer, tomaat, fruit en spinazie in een bakje et voilà! Een beter begin van de dag is er niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.