Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 20 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Bevroren witbrood als nieuwe superfood?

Was je vroeger altijd boos op je ouders omdat je geen witbrood mee naar school mocht? Wie weet veranderen de tijden! Onderzoekers van de Oxford Brookes University hebben namelijk een manier ontdekt om witbrood om te toveren tot een superfood waarmee je je conditie kunt verbeteren.

Eerst vriezen, dan roosteren

Witbrood is minder gezond door de hoge glycemische index (71 voor witbrood, tegenover 50 voor volkorenbrood). Hierdoor krijg je een korte piek in je bloedsuikerspiegel, wat leidt tot de zogenaamde energiedipjes.

Door het witbrood eerst in te vriezen en dan weer te roosteren, halveer je de insulinepiek.

Dit proces zorgt ervoor dat het meel lastiger omgezet wordt in suiker. Je energie wordt hierdoor langzamer en over een langere periode aan je spieren afgegeven, aldus MensHealth. Ideaal voor een rondje hardlopen of om niet halverwege de ochtend in te storten achter je bureau.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.