Food

Recept: Spaghetti met gehaktballetjes

Recept: Spaghetti met gehaktballetjes

Foto van 'metronieuws'

16 APR 2018

Spaghetti met gehaktballetjes

Dit is een eenvoudig en snel recept voor een stevig pastagerecht dat bijna een maaltijd op zich is. De samenstelling van de gehaktballetjes kun je naar eigen smaak variëren: gebruik bijvoorbeeld iets anders dan rundvlees of voeg ingrediënten aan het gerecht toe die je lekker vindt, zoals gehakte peterselie of een beetje fijngehakte knoflook. Wij geven een basisrecept, dat smakelijk maar niet te kruidig is.

Kneed eerst 200 gram rundergehakt met 20 gram in melk geweekt brood zonder korstjes, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, 1 biologisch ei, een snufje venkelzaad en peper en zout. Maak kleine balletjes van het gehakt, ongeveer ter grootte van een kers, rol ze vervolgens door het paneermeel en laat ze een half uur rusten, zodat de smaak goed kan intrekken.

Giet vervolgens een beetje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes gedurende 2-3 minuten op hoog vuur. Draai het vuur laag en giet er 500 gram tomatensaus bij. Laat ongeveer 10 minuten koken (let bij andere soorten vlees, zoals kip of varkensvlees, op dat het vlees goed gaar is).

Kook ondertussen de spaghetti, minstens 350 gram voor 4 personen, in ruim water met een beetje zout. Laat de spaghetti goed uitlekken, giet de saus met de gehaktballetjes eroverheen en roer alles goed door. Maak het gerecht af met een royale hand geraspte Parmezaanse kaas en serveer warm.

Uit: Eten met Franciscus


Views

300+

Camera videoUitleg: Zo eet je dus een Toblerone

Foto van 'Remco Visser'

11 FEB 2016

Elke volleerde chocolade-liefhebber heeft er wel eens eentje in zijn knuistjes gehad: een Toblerone-reep. Maar grote kans dat je al die jaren bij het verorberen van de kenmerkend gevormde chocolade een kapitale fout hebt gemaakt.

Volgens onderstaande instructievideo gaat het bij veel mensen namelijk al fout bij het afbreken van een stukje van de reep. De driehoekjes zijn namelijk te klein om goed vast te kunnen pakken en bovendien heb je flink wat kracht nodig om het stukje uiteindelijk af te breken.

Dat kan dus veel makkelijker, mits je het correct doet. Zoals hieronder.


Views

1k+

9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Camera video9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Leonie ter Veld

Foto van 'Leonie ter Veld'

12 DEC 2017

Je komt thuis uit werk of studie en hebt weinig zin én tijd om in de keuken te staan om een lekkere maaltijd in elkaar te knutselen. Wie kent het niet tegenwoordig? Mijn naam is Leonie ter Veld en ik heb er mijn beroep van gemaakt om mensen zoals jou te inspireren om lekker te eten, maar dat wel echt binnen no-time op tafel te toveren. Want lekker en gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, lang te duren of bijzonder duur te zijn.

Al jaren inspireer ik dagelijks studenten voor een makkelijke en snelle maaltijd op mijn eigen website gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en de komende weken ga ik dit ook via Metro doen. Verwacht handige tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven. Oh en niet alleen in geschreven tekst, óók in video! Ik ga namelijk om de week een korte video voor je maken met daarin de tofste tips en recepten. Check hier alvast de eerste:


Views

4k+

3 x Zomerse cocktails met Villa Massa Limoncello

3 x Zomerse cocktails met Villa Massa Limoncello

Foto: screenshot 'Sex and the City'

Foto van 'Gina Pesulima'

13 JUL 2016

Limoncello ken je, als citroenlikeur!? Maar deze ijskoude zoete digestief is ook hét geheime ingrediënt voor een zomerse cocktail. Stefano Massa, oprichter van familiebedrijf Villa Massa deelt zijn favoriete cocktailrecepten. Salute!

Geschikt 'drankgezelschap' voor een girls only avond op het dakterras, een heuse buurtborrel in de tuin en/of de langverwachte romantische picknick in het park:

1. Villa Massa Tonic


Views

3k+

Dit moet je absoluut wel/niet in de koelkast bewaren

Dit moet je absoluut wel/niet in de koelkast bewaren

Foto: Instagram @homeveertje

Foto van 'Moïra van Sas'

9 MRT 2016

Moet je eieren in de koelkast bewaren, of juist erbuiten? En hoe zit dat met fruit? Iedereen heeft zo z’n eigen regels, maar er zijn weldegelijk richtlijnen die voor eens en voor altijd uitkomst bieden.

Iedereen kent de struggle: eieren worden hoog en droog in het keukenkastje bewaard, maar wanneer je huisgenoot/vriend dit ziet worden ze demonstratief in de koelkast gezet. En waarvoor dient die groentela eigenlijk?


Views

3k+