Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 5 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: Shane’s aardappelpuree

Recept: Shane’s aardappelpuree

Voor 4 personen

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

• 800 gram vastkokende aardappels, geschild en in grove stukken

• 50 milliliter volle melk

• 2 eetlepels olijfolie

• 125 gram crème fraîche

• Snufje nootmuskaat

• 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden

Peper en zout

Wat heb je nog meer nodig?

• Kookpan

• Aardappelstamper

Bereidingswijze

  1. Was de stukken aardappel grondig onder de koude kraan. Doe ze in een pan met zo veel water dat ze onder een laag water staan. Breng het water aan de kook en kook de aardappels in 20-25 minuten gaar.
  2. Giet het kookwater af. Stamp de gekookte aardappels met een aardappelstamper fijn.
  3. Doe de melk, olijfolie en crème fraîche erbij. Roer goed door tot je een smeuïge puree hebt

Eindshot

Voeg nootmuskaat, verse bieslook en peper en zout naar smaak toe en roer de aardappelpuree nog een keer goed door.

Uit: Koken met Shane

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.