Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 13 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Zoveel moet je sporten om paaseitjes te verbranden

Nog drie weken te gaan en dan wordt Pasen weer gevierd. Of je het vanuit religieus oogpunt viert of het aan je voorbij laat gaan, van de chocolade-eieren afblijven blijft voor de meesten toch flink lastig. En ach, één eitje is ook helemaal niet erg. Toch..?

Er is inderdaad niets mis met een paaseitje snoepen. Maar als ze in de buurt staan, grijp je toch snel naar nog eentje. En nog een. Voor je het weet is de hele zak leeg. In een zak van 200 gram vind je om en nabij 22 paaseitjes.

Het beste pure chocola

Maar als je dan toch wil snoepen, wat is dan de beste keuze? Qua calorieën kun je het beste voor de pure chocolade gaan. Per eitje zit je dan gemiddeld rond de 40 calorieën. Mocht je je niet kunnen beheersen, dan krijg je met tien eitjes net zoveel calorieën binnen als een warme avondmaaltijd. Mocht je wat hyper zijn: je hebt dan ook bijna 50 gram suiker geconsumeerd.

Niet zo fan van pure paaseitjes? Witte paaseitjes en de variant met melksmaak leveren je 45 calorieën op. Met een gevuld eitje zit je op meer dan 50 calorieën.

Zoveel moet je wandelen

Goed, genoeg bangmakerij. Hoe compenseer je een beetje voor de snoepbui? Zorg tijdens je lunch voor een stevige wandeling: met twintig minuten flink doorstappen heb je één paaseitje (puur) eraf. Plak je er nog tien achteraan, dan heb je ook de gevulde choco-eitjes eraf. Afhankelijk van je gewicht kun je met deze activiteit zo’n 20 calorieën per tien minuten verbranden.

Ben je op de fiets naar je werk, dan heb je geluk. Als je tien minuten doortrapt, heb je er één puur eitje vanaf. Heb je de halve zak leeggegeten, dan kun je dus maar beter zorgen voor een flinke omweg als je de calorieën meteen weer wil verliezen.

Effectief?

Wil je nog sneller de chocola eraf sporten? Dan doe je goed aan een duik in het zwembad. In nog geen tien minuutjes rustig baantjes trekken ben je een gevuld eitje kwijt. Of het tijdtechnisch nou écht effectief is, is de vraag. Je moet je tenslotte ook nog omkleden in het zwembadhokje.

Echt snel gaat het als je heel snel touwtje springt. Je kan bijna 165 calorieën verbranden als je tien minuten achter elkaar zo snel mogelijk touwtje springt. Een partijtje boksen in de ring levert je ongeveer evenveel calorieverbranding op. De allerbeste oplossing? Af en toe genieten van die flinke zak paaseitjes en je niet al te schuldig voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.