Redactie Metro
Redactie Metro Eten & drinken 16 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Recept: Gevulde inktvis

Neem 4 inktvissen (ongeveer 500 gram voor 4 personen) en maak ze schoon: pak de tentakels van de inktvissen vast en trek ze voorzichtig los van de zak; zo verwijder je ook de ingewanden. Haal het ‘bot’ van de inktvis uit de zak en spoel de binnenkant goed schoon. Verwijder ook de ogen en de bek van de inktvis. Je kunt natuurlijk ook de visboer vragen dit te doen. Hak de tentakels fijn. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en bak de tentakels 5 minuten met zout, peper en 1 teentje knoflook. Zet ze opzij.

Rooster vervolgens 100 gram broodkruimels in een beetje olijfolie in dezelfde pan. Meng de tentakels met 1 biologisch ei, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en een snufje peper en zout naar smaak. Vul met een lepel de zakken van de 4 inktvissen voor de helft met de tentakels.

Steek de inktvissen dicht met een tandenstoker en bak ze een paar minuten in een koekenpan in 2 eetlepels olie. Blus af met een beetje water of witte wijn. Leg vervolgens het deksel op de pan en laat de inktvissen nog ongeveer 20 minuten op laag vuur stoven.

Uit: Eten met Franciscus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.