Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Eten & drinken 7 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo kom je in een minuut van je opgeblazen buik af

Het is een valkuil waar we allemaal wel eens intrappen: je zit zo lekker te eten dat je nét iets teveel naar binnen propt. Voor je het weet zit je met een opgeblazen buik aan tafel te puffen en te hijgen. Je hebt het gevoel dat je minstens een week niet meer kunt eten. Gelukkig blijken er allerlei manieren te zijn om van dat gevoel af te komen.

mJe kunt natuurlijk naar de medicijnen grijpen om snel van het gevoel af te komen, maar het kan een stuk goedkoper én zonder drogisterij in de buurt. Bijvoorbeeld met Sassy Water. Een waterreceptje van Cynthia Sass zorgt ervoor dat je snel van het gevoel afkomt. En het is nog makkelijk ook.

Wat heb je nodig?

Dit ingrediënt heb je sowieso in huis: twee liter water. Doe het in een grote kan en meng een theelepel versgeraspte gember, een middelgrote komkommer zonder schil én in dunne plakjes, een middelgrote citroen in dunne plakjes en een bosje munt erdoor en roer even door. Voor de liefhebbers kun je nog een beetje ijs erin doen en je hebt een heerlijke after dinner cocktail die je ook nog eens van je opgeblazen gevoel afhelpt. Meer ruimte voor het toetje!

Intensief bewegen

Veel te veel gegeten en je hebt deze ingrediënten niet in huis? Geen nood, je kunt ook op een andere manier van je dikke buik afkomen. Zet je timer op 30 seconden en doe jumping jacks. Als je in dertig seconden zoveel mogelijk jumping jacks doet, zal je van je opgeblazen gevoel af zijn. Hoe dat komt? In de dertig seconden dat je zo fanatiek springt, schiet je hartslag omhoog. Dan zal je lichaam het juist gegeten eten sneller verteren.

En wat nog meer?

Je kunt het gevoel ook van tevoren voorkomen door goed om je eten te letten. Zorg voor voldoende vezels en eet zo min mogelijk bewerkte suikers. Ook is het handig om niet al te snel te eten en goed te kauwen.

Wil je nog meer doen?

Zorg dat je voldoende sport om je spijsvertering goed op gang te houden. Ten slotte – en dit kan heel goed hand in hand gaan met sporten – is het verstandig om niet teveel stress te hebben. Zoek een sport waar je echt helemaal in op gaat en waarbij je even nergens aan hoeft te denken. Twee vliegen in één klap! Kun je ‘s avonds weer lekker schransen in je favoriete restaurant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.