Food

Recept: Speltpasta met boerenkoolpesto

Recept: Speltpasta met boerenkoolpesto

Foto van 'metronieuws'

13 FEB 2018

Speltpasta met boerenkoolpesto

Maak de boerenkoolpesto. Snijd van de verse boerenkool de middennerf weg en snijd de kool grof. Pel de ui en knofl ook en snijd fijn. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Kook de pasta gaar en giet af. Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Roer de boerenkool erdoor en roerbak circa 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes toe. Breng op smaak met zeezout en flink wat zwarte peper. Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten. Garneer met de pijnboompitten. Geef er de geraspte pecorino romano bij.

  • 4 eetlepels boerenkoolpesto
  • 100 gram verse boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram speltpasta
  • Scheut olijfolie
  • Zeezout en versgemale zwarte peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • Stuk pecorino romano, om te raspen

Uit: Natuurlijk! Zonder suiker kookboek


Views

100+

Camera videoUitleg: Zo eet je dus een Toblerone

Foto van 'Remco Visser'

11 FEB 2016

Elke volleerde chocolade-liefhebber heeft er wel eens eentje in zijn knuistjes gehad: een Toblerone-reep. Maar grote kans dat je al die jaren bij het verorberen van de kenmerkend gevormde chocolade een kapitale fout hebt gemaakt.

Volgens onderstaande instructievideo gaat het bij veel mensen namelijk al fout bij het afbreken van een stukje van de reep. De driehoekjes zijn namelijk te klein om goed vast te kunnen pakken en bovendien heb je flink wat kracht nodig om het stukje uiteindelijk af te breken.

Dat kan dus veel makkelijker, mits je het correct doet. Zoals hieronder.


Views

1k+

9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Camera video9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Leonie ter Veld

Foto van 'Leonie ter Veld'

12 DEC 2017

Je komt thuis uit werk of studie en hebt weinig zin én tijd om in de keuken te staan om een lekkere maaltijd in elkaar te knutselen. Wie kent het niet tegenwoordig? Mijn naam is Leonie ter Veld en ik heb er mijn beroep van gemaakt om mensen zoals jou te inspireren om lekker te eten, maar dat wel echt binnen no-time op tafel te toveren. Want lekker en gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, lang te duren of bijzonder duur te zijn.

Al jaren inspireer ik dagelijks studenten voor een makkelijke en snelle maaltijd op mijn eigen website gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en de komende weken ga ik dit ook via Metro doen. Verwacht handige tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven. Oh en niet alleen in geschreven tekst, óók in video! Ik ga namelijk om de week een korte video voor je maken met daarin de tofste tips en recepten. Check hier alvast de eerste:


Views

4k+

3 x Zomerse cocktails met Villa Massa Limoncello

3 x Zomerse cocktails met Villa Massa Limoncello

Foto: screenshot 'Sex and the City'

Foto van 'Gina Pesulima'

13 JUL 2016

Limoncello ken je, als citroenlikeur!? Maar deze ijskoude zoete digestief is ook hét geheime ingrediënt voor een zomerse cocktail. Stefano Massa, oprichter van familiebedrijf Villa Massa deelt zijn favoriete cocktailrecepten. Salute!

Geschikt 'drankgezelschap' voor een girls only avond op het dakterras, een heuse buurtborrel in de tuin en/of de langverwachte romantische picknick in het park:

1. Villa Massa Tonic


Views

3k+

Dit moet je absoluut wel/niet in de koelkast bewaren

Dit moet je absoluut wel/niet in de koelkast bewaren

Foto: Instagram @homeveertje

Foto van 'Moïra van Sas'

9 MRT 2016

Moet je eieren in de koelkast bewaren, of juist erbuiten? En hoe zit dat met fruit? Iedereen heeft zo z’n eigen regels, maar er zijn weldegelijk richtlijnen die voor eens en voor altijd uitkomst bieden.

Iedereen kent de struggle: eieren worden hoog en droog in het keukenkastje bewaard, maar wanneer je huisgenoot/vriend dit ziet worden ze demonstratief in de koelkast gezet. En waarvoor dient die groentela eigenlijk?


Views

3k+