Amarins de Boer
Amarins de Boer Eten & drinken 20 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Banketbakker van Vegter’s Rolletjes is failliet

De enige banketbakker van de Vegter’s Rolletjes en Vegter’s knijpertjes (ook wel kniepertjes) is failliet. De opgerolde wafels, die in het noorden en oosten van het land beter bekend staan als de nieuwjaarsrolletjes, werden gemaakt door banketfabriek Jac. Vegter in Hoogezand.

Omdat de omzet uit de wafelverkoop terugliep, verkocht Vegter de afgelopen jaren ook andere soorten koeken. „Daarop is de winstmarge heel klein door grote internationale concurrentie. Als je dan een Duitse afnemer kwijtraakt, heb je een probleem”, aldus curator Pieter Lettinga tegen RTV Noord. 

Goede hoop

Bij de bakkerfabriek werken 24 vaste medewerkers en 15 uitzendkrachten. Voor het faillissement was er al belangstelling voor een overname van het bedrijf. „Die belangstelling is er nog steeds", zegt de curator. „Dus ik houd goede hoop."

https://twitter.com/H_vanderlaan/status/966022308753297409

Ook directeur Gerrit Vegter wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat aan het eind van het jaar alles weer op rolletjes loopt. „Het is mijn eer te na dat er aan het einde van het jaar geen Nieuwsjaarsrolletjes van Vegter in de winkel liggen”, zegt hij tegen RTV Noord.

Enzo

Vorig jaar december maakte YouTuber Enzo Knol nog een vlog over de Vegter’s Rolletjes. Benieuwd wat hij ervan vindt? Check dan even zijn vlog vanaf 8:35.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.