Leonie ter Veld
Leonie ter Veld Eten & drinken 17 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo maak je vet & snel voedsel voor na de vrijmibo

Jaja, je kent het wel. Het is vrijdagmiddag, je telt al sinds 3 uur ’s middags af tot de vrijdagmiddagborrel en om half 5 is het zo ver. Met een licht knorrende maag begin je aan je eerste biertje en om een uur of 8 haak je af. Het is doorgaan (en eindigen in de lampen van de lokale foute kroeg) of stoppen omdat je honger hebt. Dat laatste is bij mij vaak het geval. Heus, er is op de #vrijmibo vaak wel wat te eten, maar het gevecht om die ene bitterbal per persoon, verloor je helaas dit keer. Tijd voor vet en snel vrijmibo voedsel! In dit artikel geef ik je vijf vette maaltijden die je snel klaarmaakt als je in enigszins beschonken toestand thuiskomt (met een knorrende maag).

Nacho’s uit de oven
Makkelijk, snel en eventueel nog best voedzaam: maak nacho’s uit de oven. Je vult een ovenschaal met een zak nacho’s en strooit hier lekker veel kaas overheen. Om de maaltijd vullender en voedzamer te maken kun je er nog een blikje bonen of een zak bonenschotel doorheen doen. Even in de oven totdat de kaas gesmolten is en in de tussentijd een avocado prakken en mengen met wat zure room. Eindresultaat? Een heerlijke nachoschotel met zelfgemaakte guacamole. Vet simpel en vet lekker.

Pasta pesto is altijd het antwoord
Lekker veel koolhydraten en lekker ongezond: pasta pesto, alles waar je zin in hebt na een borrel. Kook wat pasta gaar en giet het af, roer er een potje pesto doorheen en klaar is je maaltijd. Het liefst een potje zelfgemaakte pesto; door basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie met elkaar fijn te staafmixeren en in een potje in de koelkast te bewaren (max 3 weken), heb je altijd lekkere pesto in huis. Simpel, veel, machtig, kazig en lekker.

De Beste Uitvinding Sinds De Vrijdagmiddagborrel: de airfryer
Mijn minivriezer is te klein om er een brood in te bewaren, maar voor frituursnacks heb ik altijd plek. Ik heb alleen geen frituurpan (en dat is bovendien te gevaarlijk met dat loeihete vet en jouw beschonken toestand), maar ben wel een gezegend mens met mijn airfryer. Stinkt niet, maakt je snacks (en friet) gewoon knapperig én bereidt je maaltje binnen no time. Dit is geen reclame voor de airfryer (hoewel: eigenlijk wel, maar puur vanuit liefde), maar mijn hemel: wat komt mijn frikandelletje, kipkorn of zoete aardappelfriet lekker uit dit ding. Binnen tien minuten. Love it!

Broodjes kipschnitzel
Persoonlijk vind ik dat de krokante kipschnitzel te weinig liefde krijgt, terwijl dit de perfecte snelle hap is. Wist je namelijk dat je zo’n stukkie vlees heel makkelijk in de oven gaar en knapperig kunt maken? Serveer ‘m vervolgens op een wit bolletje met een blaadje ijsbergsla, wat komkommer en sweet chili saus en je hebt een topmaal. Overigens is de vegetarische kipschnitzel ook écht heel erg lekker.

En last but not least (en eigenlijk de beste optie): TOSTITIJD!
Het allermakkelijkste en allerlekkerste voedsel voor tijdens of na een vrijdagmiddagborrel vind ik toch wel de tosti. De klassieker met ham, kaas en ketchup of een exotischere variant met random ingrediënten die je in huis hebt. Wat dacht je van een tosti met vier kazen, een tosti met kruidenboter, kaas en kipfilet of een tosti met roomkaas, ananas en spek? Allemaal recepten uit mijn boek TOFFE TOSTI’S! Check die voor meer lekkere tosti-recepten.

Zo. Dat waren vijf maaltjes die je prima kunt eten na een borrel. Is het al vrijdag? 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.