Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 5 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Van dit eten tijdens de feestdagen hebben we spijt

Heb jij je zodanig volgestopt tijdens de feestdagen dat je jezelf nog stééds in de weg zit? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat hoe jonger men is, hoe meer spijt men heeft van bepaalde producten. Dus heb jij nog niet extreem veel lentes geteld? Dan is de kans groot dat je nog steeds met één knoop open op de bank ligt.

Jong versus oud

Uit het onderzoek van het AD en 24Kitchen blijkt dat 30 procent van de jongeren van 35 jaar en jonger spijt van het eten tijdens de feestdagen, tegenover slechts 4 procent van de ouderen van 66 jaar of ouder. Daarbij nog een spoiler: vrouwen (21 procent) hebben eerder spijt van al dat eten, dan mannen (6 procent).

Waar hebben we dan spijt van?

We hebben natuurlijk niet spijt van ál het eten, want een beetje voedsel naar binnen werken tijdens de kerstdagen hoort er natuurlijk bij. Het kerstdiner zelf zit goed, maar producten als chocolade (58 procent), kerstkransjes (51 procent) pepernoten en ander sinterklaassnoep (43 procent), desserts (38 procent) en chips (36 procent) scoren slecht.

Dus als de feestdagen weer aanbreken volgend jaar, lees dan dit artikel nog even voordat je (wederom) met je hand in de bak met pepernoten graait.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.