Food

9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Camera video9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Leonie ter Veld

Foto van 'Leonie ter Veld'

12 DEC 2017

Je komt thuis uit werk of studie en hebt weinig zin én tijd om in de keuken te staan om een lekkere maaltijd in elkaar te knutselen. Wie kent het niet tegenwoordig? Mijn naam is Leonie ter Veld en ik heb er mijn beroep van gemaakt om mensen zoals jou te inspireren om lekker te eten, maar dat wel echt binnen no-time op tafel te toveren. Want lekker en gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, lang te duren of bijzonder duur te zijn.

Al jaren inspireer ik dagelijks studenten voor een makkelijke en snelle maaltijd op mijn eigen website gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en de komende weken ga ik dit ook via Metro doen. Verwacht handige tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven. Oh en niet alleen in geschreven tekst, óók in video! Ik ga namelijk om de week een korte video voor je maken met daarin de tofste tips en recepten. Check hier alvast de eerste:

Zo. En dan is het nu hoog tijd om aan de slag te gaan met 9 tips om je leven makkelijker te maken. Klaar voor? Aan de slag!

Tip #1: Koppel een dag aan een bepaalde maaltijd

Als je van tevoren bepaalt dat je iedere maandag stamppot eet, iedere woensdag pasta en iedere vrijdag een hamburger, dan scheelt dat al drie dagen waarop je echt na moet denken over je avondeten. Bovendien zijn dit gerechten waar je enorm mee kunt variëren; ga de ene maandag voor pasta pesto met garnalen, de volgende maandag voor pasta pesto met kip, de week erna voor pasta met mozzarella, tomaat en basilicum en die week daarna voor spaghetti Bolognese. Ditzelfde geldt voor stamppot; de ene week stamppot prei, dan stamppot andijvie, dan eens stamppot broccoli en varieer ook lekker met je bijgerecht; van slavink tot vissticks, van kip met een beetje kruidenroomkaas tot shoarma; het is allemaal lekker met stamppot! En dan heb ik het over de burgers nog niet eens gehad. Bedenk een standaardmaal voor een bepaalde dag en probeer binnen die standaardmaaltijd lekker te variëren. Binnen no-time heb je voor jezelf een stuk of 15 recepten waarmee je de komende tijd lekker kunt rouleren.

Tip #2: Smaakmakers die je altijd in huis moet hebben

In mijn keuken vind je altijd een fles olijfolie extra vierge, knoflook, zongedroogde tomaten en een pot feta. Dit zijn van die dingen die behoorlijk lang houdbaar zijn en je kunt er heel veel lekkers mee klaarmaken. Heb je alleen nog brood in huis? Met olijfolie en knoflook maak je het tot heerlijke toast! Heb je alleen saaie groentes in huis? Wok ze lekker met wat knoflook in olijfolie en serveer ze met zongedroogde tomaten en feta. Dit is ongeveer met alles lekker.

Tip #3: Kook aan het begin van de week een grote pan en eet daar de rest van de week van, maar blijf variëren!

Ik ben zelf geen groot fan van de hele week hetzelfde eten, maar wist je dat je bepaalde maaltijden heel goed op verschillende manieren kunt eten? Maak bijvoorbeeld op maandag een grote pan spaghetti Bolognese en gebruik je bolognesesaus dinsdag op een wrap met kaas en een bosuitje, woensdag als frittata en donderdag met nacho’s uit de oven. Hetzelfde geldt voor een grote pan bonen; eet op maandag chili con carne, stop het dinsdag tussen een wrap met wat Mexicaanse kruiden, serveer je saus woensdag met taco’s en een frisse salade en ga zo maar door.

Tip #4: Groentesoep!

Soep is echt een van de makkelijkste dingen om zelf te maken. Voor een klassieke groentesoep heb je aan bouillon en een zakje soepgroentes uit de supermarkt al genoeg. Even samen in een pannetje warm laten worden en een minuut of 10 laten pruttelen en je hebt een avondmaal. Maar ook varianten als courgettesoep, paprikasoep, zoete aardappelsoep en wortelsoep zijn zo makkelijk klaar te maken. Je hoeft alleen de groentes in stukken te snijden, deze een paar minuten met knoflook en een uitje in een pan te bakken, daar kokend water op te gieten met een bouillonblokje en dit te pureren zodra de groente zacht en gaar is. Voedzaam, snel en hartstikke goedkoop. Oh en het belangrijkste: erg lekker.

Tip #5: Couscous heeft een korte kooktijd

Heb je altijd pasta en rijst in de voorraadkast staan? Goed begin! Maar wist je dat couscous nog veel makkelijker en sneller klaar te maken is dan pasta en rijst én dat je het net zo goed kunt combineren met alle dingen die je normaal bij je pasta of rijst zou eten? Ga bijvoorbeeld eens voor couscous met kip kerriesaus of couscous Bolognese. Doordat couscous slechts 2 minuten nodig heeft om gaar te worden, bespaar je 6 minuten ten opzichte van pasta of rijst.

Tip #6: Eet minder vlees

Minder vlees eten is niet alleen goed voor de wereld en voor je gezondheid, het scheelt je ook nog eens enorm in de portomonnee én je bent vaak sneller klaar met koken. Bij je AGV’tje zou ik lekker voor een slavink, gehaktbal of kipschnitzel kiezen, maar in het geval van pasta, rijst of andere gerechten waar vlees niet de basis van je maaltijd vormt, zou ik gaan voor vega. Pasta zonder gehakt of met vegetarisch gehakt is ook weleens prima en rijst met kerriesaus is ook heel lekker met champignons in plaats van kip. Gerechten zonder vlees zijn over het algemeen altijd sneller klaar. En dat wil je!

Tip #7: Gebruik pakjes & zakjes

Ik weet dat dit niet een heel populaire mening is, maar ik ben zelf dol op het gebruiken van pakjes en zakjes voor de bereiding van mijn avondeten. Deze producten zijn op de markt gebracht om je kookleven makkelijker te maken; je zou haast gek zijn als je ze niet gebruikt ;-). Bovendien zijn veel pakjes en zakjes de afgelopen tijd behoorlijk verbeterd als je kijkt naar ingrediënten en E-nummers.

Tip #8: Denk niet te moeilijk

Dacht je dat koken heel ingewikkeld is? Ha, mooi niet! Probeer het voor jezelf zo makkelijk mogelijk te maken; heb je zin in pasta? Roer er een potje pesto door en wat groentes en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel. Of combineer je spaghetti eens met mozzarella, basilicum en tomaat, dat ligt echt binnen tien minuten op je bord. Of wat dacht je van een wrap met een kipschnitzel, tomaat, honing-mosterddressing en wat sla? Of een stamppot met kant-en-klare aardappelpuree waar je snel even wat prei en bijvoorbeeld gorgonzola doorheen roert. Probeer dingen uit, maar houd het simpel.

Tip #9: Doe één keer in de week boodschappen

Een tip die je waarschijnlijk wel kent, maar als er íets is wat tijd bespaart, dan is het wel één keer in de week je boodschappen doen. Zorg ervoor dat je ingrediënten in huis haalt die je de hele week kunt gebruiken. Ik vind spinazie altijd ontzettend handig, omdat je het met heel veel verschillende gerechten kunt combineren en zowel rauw, gebakken, als gekookt kunt eten. Ideaal. Maar ook wraps moet je iedere week in huis halen; eet de ene dag klassieke wraps en gebruik ze de volgende dag als pizzabodem. Vet heerlijk!

Over deze blog

Leonie ter Veld is een ex-studentje uit Amsterdam en is de oprichtster van het blog gewoonwateenstudentjesavondseet. Haar hele dag staat in het teken van de vraag: Wat eet ik vanavond? Een goede kok is ze niet, een goede bakker evenmin, maar ze houdt wel van lekker eten. Dat deelt ze graag met anderen. De komende weken deelt ze haar kookervaringen in situaties die de Metrolezer bekend voor zullen komen.

Inmiddels heeft Leonie al drie boeken uitgebracht, waarvan het boek TOFFE TOSTI'S het meest recente is. In haar nieuwste boek staan 55 tostirecepten voor iedere tostiliefhebber. Heerlijk toch!?


Zelfs kippenhouder Ruud doet een weekje zonder vlees

Foto van 'Ingelise de Vries'

11 MRT 2019

Maandag begint de Nationale Week zonder Vlees. Heel Nederland wordt opgeroepen om de ossenworst en speklapjes even te laten staan en te kiezen voor de vegetarische keuken. Goed voor het milieu én je schijnt enthousiast te worden van de vleesloze gerechten.

„Elke dag vlees eten is echt allang niet meer van deze tijd”, antwoordt bedenker Isabel Boerdam op de vraag waarom ze dit initiatief heeft genomen. „En als je eenmaal een week lang vegetarisch hebt gegeten dan zie je dat het super makkelijk is. Maar veel mensen eten uit zichzelf niet zo snel vegetarisch, dus dan weet je niet wat je ermee moet. De Nationale Week Zonder Vlees laat ze het beste van de vega keuken zien.”

Bewuster eten


Waarom HelloFresh de uitkomst is voor Emma en Tom
Likeability of5

Waarom HelloFresh de uitkomst is voor Emma en Tom

In samenwerking met HelloFresh en Global Savings Group

18 FEB 2019

Emma (31) en Tom (34) wonen sinds kort in Haarlem, waar ze net hun eerste huis hebben gekocht. Emma en Tom delen hun ervaring met HelloFresh.

Emma: „We hebben allebei een leuke, maar drukke baan. In het weekend is het wat ons betreft dan ook tijd voor ontspanning. Lekker uit eten, naar de film, een weekendje weg... Helaas willen de boodschappen er met dit drukke schema nog wel eens bij inschieten. Dat resulteerde op een gegeven moment te vaak in avonden waarop er maar weer lukraak eten werd besteld. Ik was er klaar mee, het kostte op een gegeven moment zoveel geld! Op mijn werk vertelde een collega over HelloFresh. Zij had net haar eerste box besteld. Ik dacht dat wil ik ook wel proberen."

Waarom HelloFresh de uitkomst is voor Emma en Tom

likedislike
user_ea6f18687d4bcd126a7b2feadee879b472a171a8_avataruser_4ef4c8d924c529cf2b514f0e2c8049a0051007cd_avataruser_57e58222bf4f77b65d094f0c4124fa9d4cd6fa8b_avatar

+3


Magnum, Ben & Jerry en Ola: alle ijsjes gaan vegan

Er waren al een paar vegan Ben & Jerry-varianten, maar dat worden er nu nóg meer en ook de rest van de bekende ijsjes komen in vegan-variant. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

6 FEB 2019

Vegan is hip: daar kun je, helemaal als randstedelijke inwoner, niet meer omheen. En eigenlijk ook niet meer als groot bedrijf, dus besloot Unilver om ál hun bekende ijsmerken, zoals Magnum, Ben & Jerry en Solero, binnenkort ook te gaan fabriceren in een vegan-variant, meldt RTLZ. 

Volgens marketingmanager van Unilver Sebastien Deneux, hebben straks alle bekende ijsmerken een veganistische variant. Zo is er vanaf maart een vegan Magnum te koop, die in plaats van melkproducten wordt opgebouwd uit eiwit van erwten.

Meer vegan in the family


Vergeet de gin tonic: de Pisco Sour is het helemaal!

Beeld ter illustratie. / Ming Chao

Foto van 'Daisy Heyer'

5 FEB 2019

Gin tonic, move over: het is de pisco sour die het dit jaar helemaal is op het gebied van cocktails. Althans, als we de kenners moeten geloven, want het drankje staat deze week in het zonnetje. Verschillende barren in Nederland creëeren deze week een variant op de bekende cocktail. Maar wat voor drankje is dat pisco nou eigenlijk?

Geen beschermde origine

Pisco is een sterke drank die wordt gemaakt van druiven. De drank wordt van oorsprong gedronken in zowel Peru als in Chili. De twee landen vechten al eeuwen om de rechten van het drankje, zodat enkel zij de 'pisco' mogen produceren, want de pisco heeft niet zoals bijvoorbeeld tequila een beschermde origine. We weten dus niet zeker waar de pisco écht vandaan komt, maar we hebben wel een vermoeden: de stad Pisco en de provincie Pisco liggen namelijk in Peru...


Lepel in de aanslag; het is Wereld Nutelladag!

Lepel in de aanslag; het is Wereld Nutelladag!

De hemelse hazelnootpasta is wereldwijd erg populair Bron: Gettyimages

Foto van 'Naomi Defoer'

5 FEB 2019

Op de boterham mét banaan voor een heus ontbijtfeestje, al lepelend uit de pot om de hormonen in bedwang te houden of door de havermout voor net een extra zoetje. Nutella kan elk moment van de dag. Vergeet vooral vandaag niet je mes in de Nutella te hengelen. Het is namelijk Wereld Nutelladag.

Pakje boter

De dag is niet speciaal opgericht, maar ontstaan in 2007 via het internet en social media. Het bruine goedje zelf bestaat al wat langer. Sinds 14 mei 1946 om precies te zijn. De Italiaanse chocolatier Pieter Ferrero, uit de regio Piemonte, bedacht de smeuïge pasta op basis van hazelnoten, suiker en een vleugje cacao. De pasta, genaamd Giandujot,  had in eerste instantie de vorm van een pakje boter en werd in plakken gesneden om op de boterham te leggen.


Tijdelijk geen kipnuggets bij McDonald's te krijgen

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

3 FEB 2019

Slecht nieuws voor de kipfans bij McDonald's: het is voorlopig even niet mogelijk om kipnuggets te verorberen. Ze kunnen niet geleverd worden door een fout in het productieproces, meldt de NOS. 

De nuggets zijn gelukkig niet heel lang uit de zaak: volgens een woordvoerder zijn de nuggets eind van de week weer binnen om te bevoorraden. En als de McDonald's in jouw buurt een goede voorraad heeft, heb je wellicht niet eens last van het tekort.

Foto ter illustratie. / Colourbox


Wij willen stampen: de kracht van een goede stamppot

Foto van 'Sanne van Rij'

21 JAN 2019

De stamppot moge dan officieel nog geen Hollands erfgoed zijn, ’t komt vrij aardig in de buurt. Fantasieloos hoeft het aardappelmengsel daarmee niet te worden, bewijzen deze toprecepten (én stamppotkoning Werner Drent).

Wij Hollanders stampen wat af – zeker in de wintermaanden zijn de varianten met boerenkool en andijvie onmisbaar in de volkskeuken. Auteur Werner Drent vond Neerlands gerecht numero een zelfs zó interessant dat-ie er een flink kookboek over schreef. Het resulteerde in ‘de Stamppotbijbel’, waarin je pakweg 200 stamprecepten treft. Twééhonderd, vraag je? Ja, echt: het kan! Al kan een bijbel natuurlijk alleen gecureerd worden door ’n God, en dat is Drent dan ook wel een beetje – op stampgebied dan.


Champagne en franse friet is het helemaal deze maand

Champagne en Franse frietjes: het schijnt de ideale combi te zijn. / Instagram @winecancoffee

Foto van 'Daisy Heyer'

6 JAN 2019

Het nieuws is al iets ouder, maar in januari zijn wij op zoek gegaan naar manieren om onze champagnevoorraad er zo fijn mogelijk doorheen kunnen jassen. Niks #dryjanuary, maar opmaken die voorraad. En dat dure drankje is volgens de kenners het allerlekkerste om te combineren met voedsel waarvan je het waarschijnlijk nooit had verwacht: Franse frietjes.

Dat wordt tenminste verklaard door niet zomaar iemand, maar door Marie-Christine Osselin, dé vrouw achter Moët & Chandon; één van de bekendste champagnemerken ter wereld. Osselin is wijnkwaliteit- en communicatiemanager van het champagnemerk en in The Drinks Business verklaart zij dat Franse frietjes één van de best voedingsmiddelen is die je kunt combineren met een glas champagne.


Bruid ontroostbaar door bruidstaart van piepschuim

De bruid was ontroostbaar toen bleek dat haar bruidstaart van piepschuim was. / Videostill Viral Press

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JAN 2019

De bruiloft van de Filipijnse Shine Tamayo en haar partner Jhon Chen moest een sprookjeshuwelijk worden, maar liep uit op een compleet fiasco door het cateringbedrijf dat ze hadden ingehuurd. De cateraar is inmiddels gearresteerd.

Shine en Jhon betaalden een wedding planner en tevens cateraar zo'n 2500 euro voor al het eten en de decoratie voor hun trouwerij in Pasig op de Filipijnen op 3 december.

Geen eten


McDonald's komt met vegetarische Happy Meal

De bekende gouden bogen. / Unsplash

Foto van 'Metro'

3 JAN 2019

Goed nieuws voor de vegetariërs onder ons. Vanaf donderdag kunnen je in Groot-Britannië naast de gebruikelijke kipnuggets of een hamburger, ook kiezen voor een vegetarische wrap.

De snack is naast vegetarisch, ook bijna helemaal veganistisch. Bijna alle ingrediënten zijn namelijk veganistisch en vrij van zuivel. De wrap ligt echter nog wel op dezelfde grill als waar ook de hamburgerbroodjes - waar wel melkproduct inzit - worden gebakken. De wrap bestaat uit erwten en is belegd met tomaat, rijst en een pesto van zongedroogde tomaten. Het hapje bevat in totaal 209 calorieën.

Ontwikkelen en verbeteren


Likeability of5

5x wat je moet weten over de oliebol

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

31 DEC 2018

Nog heel even en we kunnen aftellen naar een gloednieuw jaar. En dat doet het grootste gedeelte van de Nederlanders natuurlijk onder het genot van een oliebol! Nou denken heel veel mensen dat de oliebol het allerslechtste is wat je kunt eten - omdat het in een bak olie gebakken wordt natuurlijk -, maar is dat wel zo? En hebben ze ergens anders op de wereld eigenlijk ook oliebollen? Metro zocht het uit!

1. Een oliebol bevat helemaal niet zóveel calorieën

Oké, het is natuurlijk niet per se goed voor je, maar er zijn een heleboel dingen slechter voor je dan oliebollen. Een oliebol met krenten (van 75 gram) bevat 135 kcal, een krentenbol bevat 167 kcal. Wanneer je de oliebol lekker bestrooid met poedersuiker zit je al snel aan de 165 kilocalorieën. Maar eh, we verklappen ook even aan je hoeveel calorieën er in een appelflap zitten: 400 calorietjes in een exemplaar van 100 gram. Ai, doe ons dan maar 3 oliebollen!


like
user_23c46ad3e4c356a18068911cd5ec9826158a3a8f_avatar

Dit is de reden om cranberries op het menu te zetten

Cranberries zijn bijna altijd een goed idee. Beeld: Pexels

Foto van 'Metro'

25 DEC 2018

Het is natuurlijk wel een klein beetje een klassieker tijdens de feestdagen: cranberries op het menu. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de vrucht? Dan lukt dat misschien met deze gezondheidsvoordelen.

Ideaal tegen een verkoudheid

Of tegen een griepje. In de winter ben je vaak gevoeliger voor een fikse verkoudheid of word je ook geveld door de griepgolf. Een hoop cranberries eten kan het leed wat verwachten. De bessen zijn een bron van vitamine C, E en K. In samenwerking met de antioxidanten in de besjes, wordt je immuunsysteem versterkt.


Afspraken over minder zout, vet en suiker in voedsel

Afspraken over onder andere pizza's. / Unsplash

Foto van 'Metro en ANP'

24 DEC 2018

Eerdere afspraken voor minder zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers in producten zetten nog niet genoeg zoden aan de dijk. Fabrikanten en supermarkten zullen daarom in 2019 nog meer werk maken van het meest populaire goede voornemen van de Nederlander

Het AD meldt dat er volgend jaar afspraken komen om pizza's, chips met smaakjes, zuiveldranken en -toetjes, Hollandse kant-en-klaarmaaltijden, vleesvervangers, groenteconserven, consumptie-ijs, jam en gehakt(ballen) en braadworst gezonder te maken.

Ook horeca


Oliebollenvlaai vanaf dit weekend in Brabant te koop

Foto: Videostill Echte Bakker Van der Steen Facebook.

Foto van 'Daisy Heyer'

6 DEC 2018

De voedselcombinaties worden steeds gekker, maar in Brabant kun je nu terecht voor een vlaai die ons met Oud en Nieuw in het zicht op zich wel aanspreekt: de oliebollenvlaai!

De bakkerij introduceerde de oliebollenvlaai van Echte bakker van der Steen uit Made donderdag bij het grote publiek via een filmpje op Facebook. De bakker verkoopt de vlaai vanaf dit weekend en volgens bakker Barry van der Steen is het volk nu al nieuwsgierig naar de vlaai.

Oliebollen, slagroom en pudding


Kwart vrouwen vindt kookkunsten van man walgelijk

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

6 DEC 2018

Een kwart van de Nederlandse vrouwen vindt het eten dat hun mannelijke partners hen voorschotelen niet te eten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1032 Nederlanders uitgevoerd voor Keukenloods.

Maar liefst 28 procent van de Nederlandse vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken. Bij vrouwen boven de zestig jaar oud is dat zelfs nog veel meer: daarvan vindt 37 procent dat hun partner er niets van bakt. Daarnaast zegt een op de vijf jonge vrouwen zich weleens te schamen tegenover hun partner of gasten, voor het eten dat ze op tafel zetten.

Opvallend detail is dat de mannen in kwestie niet echt doorhebben dat hun kookkunsten niet bepaald in de smaak vallen; slechts 13 procent van de mannen schijnt zich wel eens te schamen voor wat ze anderen voorschotelen. En mannen zijn over het algemeen veel gelukkiger met de kookkunsten van hun partner. Slechts 14 procent vindt dat hun wederhelft er niets van kan.


Likeability of5

Hoe laat je je eten er zo 'lekker' mogelijk uitzien?

Hoe laat je je eten er zo 'lekker' mogelijk uitzien? / Unsplash

Foto van 'metronieuws'

4 DEC 2018

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op social media. Die foto’s van perfecte avocado toast, of die stapels pannenkoeken versierd met vers fruit, afgetopt met wat maple syrup ( een beetje zoals de foto hierboven). Onlangs verscheen een filmpje waarin fotograven trucs onthullen om eten ietwat fotogenieker voor de dag te laten komen. Foodfotograaf Robert Aarts en Suzie Bol geven aanvullende tips.

Aan het AD vertellen zij dat het van belang is dat eten er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. „Dat is echt iets van de laatste tijd” aldus Robert Aarts, van Robert Aars Photography. „Als je een Allerhande, of het Jumbomagazine openslaat, merk je dat het er allemaal heel gelikt uitziet. Zo heeft de Sligro een complete foodstudio, met een team van minstens tien man, die dagelijks bezig zijn met het fotograferen van eten. Ik merk ook dat er een groeiende interesse is bij mensen thuis, om mooie plaatjes voor Facebook en Instagram te schieten.”

Een mooie basiscompositie


like
user_01142aecee6313d9c73f7287090730ef38de7de4_avatar

Olijfoliesommelier Wilma leert je de olijfoliebasics

Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

2 DEC 2018

De sommeliers die je wijnen voorschotelen, kennen we allemaal. Maar wist je dat er ook sommeliers zijn die alles weten van olijfolie? Wilma van Grinsven is de enige olijfoliesommelier in de Europa met een certificaat uit New York én haar diploma aan dé olijfolieschool in Italië. Althans, als ze komende maandag haar examen haalt.

Als Van Grinsven in 2007 in aanraking komt met olijfolie omdat ze met een aantal compagnons een bedrijf overneemt, vindt ze het vooral een eng product. ,,Ik wist wel dat ik het een mooi product vond en de flessen goed vond staan op het aanrecht. Maar is was ook een eng gebruiksproduct.” In die tijd, vertelt Van Grinsven, kwam olijfolie net op. ,,Er werd vooral nog met boter gebakken in Nederland.”

Weinig keuze in olijfolie


Dit dieet houdt rekening met je bloedgroep

Dit dieet houdt rekening met je bloedgroep

Hailey Baldwin vertelde enthousiast over haar eetgewoonten / Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

1 DEC 2018

Paleo, veganistisch, glutenvrij, Atkins, koolhydraatvrij, detoxen met sapjes, suikervrij, keto. De afgelopen jaren hebben we heel wat diëten voorbij zien komen. Dankzij de kersverse echtgenote van Justin Bieber, is er weer een nieuw dieet onder de aandacht: het bloedgroep dieet. Aan Women’s Health vertelt Hailey Baldwin over haar eetgewoonten.

„Ik eet wel vlees, maar vooral lichter vlees als kip en kalkoen”, vertelt het model aan het vrouwenblad. „Ik heb problemen met mijn ijzerniveau dus helemaal vegetariër worden, zit er niet in. [...] Maar ik hou me aan het bloedgroepdieet. Dus het is logisch dat het een verschil maakt als je je eraan houdt.”

Hype


Likeability of5

Dipje? Deze etenswaren vrolijken je op

Bananen, zoete aardappels, allemaal eten om blij van te worden

Foto van 'Metro'

28 NOV 2018

Heb je een klein dipje? Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om jezelf op te vrolijken. Een stevige wandeling, een avondje Netflix en chill, een sportlesje of een beetje op je eten letten. Er blijken namelijk heel wat voedingsmiddelen te zijn die je humeur een boost geven.

Bij het ontbijt

Een goed ontbijt is voor velen een goed begin van de dag. Begin de dag bijvoorbeeld met havermout. Door de vele vezels in dit ontbijt, zit je tot de lunch vol en is de kans op cravings naar suikerrijke tussendoortjes een stuk kleiner. Vul je schaaltje met frambozen voor nog meer vezels én een extra lekker ontbijt. Of snij een banaan door je warme havermout, de grote hoeveelheid vitamine B6 is goed voor je cognitieve vermogen en kan PMS-symptomen veranderen.


like
user_01142aecee6313d9c73f7287090730ef38de7de4_avatar