Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 10 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Eet je vaak onregelmatig? Pas dan maar goed op

Duik je regelmatig ’s avonds de koelkast in om te kijken of er nog wat te eten valt? Voortaan dan toch maar even drie keer nadenken voordat je dat kastje openmaakt: het is namelijk een stuk minder slim dan lekker.

Naast dat je er zwembandjes van krijgt, verhoogt het eten op een onregelmatig tijdstip ook het risico op hart- en vaatziekten en diabetes, blijkt uit recent onderzoek. Maar let op: dit geldt niet alleen voor het eten een plak worst op de bank – ook als je vaak op onregelmatige tijden werkt, kan je hier last van krijgen. Als je bijvoorbeeld vaak ’s avonds laat werkt, is de kans groot dat jij je hoofdmaaltijd op het verkeerde moment van de dag eet.

Gevaar bij onregelmatige werktijden

„We kunnen ervoor kiezen om overdag te slapen als we bijvoorbeeld extreem moe zijn. Maar als je dit vaker doet, bijvoorbeeld doordat je ’s avonds of ’s nachts werkt, vaak een jetlag hebt of vaak wakker ligt ’s nachts, gaat dat op den duur je gezondheid in gevaar brengen. Je eet dan op momenten dat je eigenlijk hoort te slapen”, schrijft Metro UK.

Meer gewichtsverlies

Er is ook ander onderzoek gedaan waaruit blijkt dat we dit gegeven kunnen omarmen. Zo heeft een groep mensen eenzelfde dieet aangehouden. De ene helft van de groep at alles overdag, de andere helft at alles in de avond. De groep die op de dag aan het eten was, had 12 procent gewichtsverlies en de groep die ‘s avonds de maaltijden nam, 8 procent.

Eet je vaak onregelmatig? Pas dan maar goed op
Regelmatig eten is belangrijk. Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.