Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Eten & drinken 2 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Van giraffe tot eenhoorn: beestachtig lekkere ijsjes

Aardbei met chocolade, of toch maar ananas. Al ziet die stracciatella er ook wel goed uit. Heb jij al moeite met het selecteren van een smaak? Dan hebben we een nieuwe uitdaging voor je: kiezen tussen je favoriete dieren.

Op 21-jarige leeftijd opende de van oorsprong Duitse Vyvy Hoang haar eigen eetgelegenheid in Californië. In plaats van traditioneel Duitse kost, zoals braadworst of curryworst, besloot ze de ‘gelato’-traditie naar Californië te brengen. Maar dan wel in een nieuwe vorm.

Beestachtig lekker

Van varkens tot konijnen en van beren tot kuikens, je komt het allemaal tegen in ijszaak Eiswelt Gelato. Recentelijk heeft Hoang zelfs een giraffe aan het menu toegevoegd: een bolletje ijs op een lange wafel omhuld met chocolade. Meer een fan van fantasiefiguren? Ook dan val je met je neus in de boter: je kunt onder meer een pikachu of eenhoorn bestellen en tijdens Halloween kun je zomaar oog in oog komen te staan met Jack Skellington (The Nightmare Before Christmas).

„Ik wilde iets nieuws en schattigs creëren, waar meisjes graag rondhangen”, vertelt de jonge ondernemer aan The Los Angeles Times. „Maar ook jongens raken erg enthousiast van ons ijs. Het is best grappig om te zien.”

Natuurlijk speelden social media ook een rol bij de creatie van de ijsjes „Tegenwoordig maakt iedereen foto’s van hun eten. Ik denk dat voedsel er altijd goed uit moet zien”, aldus Hoang. Maar het blijft niet bij uiterlijk, ook de smaken zelf zijn bijzonder. In Eiswelt Gelato wordt onder meer groene thee, verjaardagstaart, red velvet, zwart sesamzaad en thai tea geserveerd.

California Dreaming

Voorlopig blijft het wel bij kijken, want de zaak bevindt zich in Westminster, CA. Ach ja, ze zijn eigenlijk toch te mooi om op te eten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.