McDonald's komt met veganburger

6 oktober 2017 om 19:34Daisy Heyer
McDonald's komt met veganburger
Ook veganisten kunnen binnenkort bij de McDonalds terecht. / McDonalds

Nu het steeds hipper wordt om vegan te zijn, spelen ook de grote namen daar handig op in. Zo ook McDonald's: zij komen binnenkort met een vegan burger.

De burger krijgt een hele toepasselijke naam: de - hoe kan het ook anders - McVegan. Volgens McDonald's kun je de burger het beste vergelijken met de Big Mac, alleen dan natuurlijk zonder vlees.

Plakje kaas? Dacht het niet!

Waar de 'burger' dan van gemaakt is? Soja natuurlijk. En dat plakje kaas op de burger kun je ook wel vergeten: wie een McVegan neemt moet het doen met extra portie sla als garnering voor de lekkernij. Natuurlijk is het broodje wel 'gewoon' een ouderwets McDonald's burgerbroodje.

 

Voor de liefhebbers: de burger is helaas (nog) niet in Nederland te krijgen: de Finse bevolking is de gelukkige die het broodje nu eerst kan proberen. Mocht de testfase goed uitpakken, dan kunnen Nederlandse veganisten wellicht in de toekomst ook langs de McDrive na een avondje stappen...