Koffiekunst: iemand een cappuccino met kakkerlak?

10 oktober 2017 om 09:59Jessica Heijmans
Koffiekunst: iemand een cappuccino met kakkerlak?
Een Taiwanese barista tovert de mooiste creaties op jouw koffie. Foto: Colourbox

Een insect op je schuimende cappuccino. Niet direct een aanblik die je wilt hebben terwijl je net een dampend kopje koffie hebt besteld. Bij een café in Taiwan verdringen de klanten zich echter om een sip van een kakkerlakken-, spinnen- of muggenkoffie te nemen.

Gelukkig gaat het niet over daadwerkelijke insecten in de koffie, maar prachtige creaties van barista Chang Kuei Fang. De 48-jarige eigenaar van het Taiwanese ‘My Cofi’ maakt al geruime tijd gepersonaliseerde kopjes koffie. Naast honden, beren en Hello Kitty’s, creëert de vrouw ook griezelige kopjes met insecten.

Griezels

Onlangs ging één van haar kunstwerken, de kakkerlakcappuccino, viral en dat leverde een heleboel nieuwe klanten op. „Er kwam eens een groep mensen die tien kopjes kakkerlak koffie bestelde omdat hun baas bang is voor kakkerlakken en ze graag wilden lachen“, vertelt Chang aan The Daily Mail.

Per toeval

Volgens de eigenaar van het de Taiwanese zaak, is ze per toeval in het vak gerold. Terwijl ze oefende met schuimdecoraties van chocolade, vroegen klanten haar om hun katten en honden na te maken. Zo geschiedde en inmiddels heeft Chang al heel wat baasjes blij gemaakt. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, kost een gepersonaliseerd kopje koffie 5 tot 28 euro.