Food

Is dit het beste ziekenhuiseten ooit?

Van sommige ziekenhuismaaltijden word je wel blij. Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

13 OKT 2017

Ziekenhuizen hebben niet bepaald een goede reputatie als het op eten aankomt. Een kraamafdeling in Japan laat zien dat het ook anders kan, en wel met culinaire traktaties.

Een kersverse moeder deelde recentelijk foto’s van haar ziekenhuismaaltijden op Imgur. In de twaalf dagen dat ze in het Japanse ziekenhuis lag, kreeg ze eten dat zeker niet zou misstaan in een restaurant.

At ze de ene dag een gevulde Japanse omelet (omuraisu) met macaronisalade, kippensoep en inkvisringen, werd de volgende dag alweer zalm, tofu en misosoep opgediend. Ter ere van de geboorte van haar kind, kreeg de vrouw zelfs een feestmaaltijd bestaande uit camembert en rozijnen, rosbief, aardappelpuree, kabocha (reuzenpompoen) en groene thee.

I recently gave birth in Japan. Here is some of the hospital food I ate.

Viral

Inmiddels is haar smakelijke post wereldwijd nieuws en al meer dan 265.000 mensen hebben de originele post bekeken. Natuurlijk konden ook de jaloerse en grappige reacties niet uitblijven.

„Ik wil bevallen in Japan. En ik ben een 60-jarige man”, grapt een gebruiker. „Ik werk in een Amerikaans ziekenhuis en de gerechten die wij serveren, is het soort eten dat er in de eerste plaats voor zorgt dat de patiënten hier belanden", stelt een ander.

Privéziekenhuis?

Natuurlijk vroegen mensen zich ook af of het om een openbaar- of privéziekenhuis ging. Volgens de jonge moeder waren de kosten zo'n 4.000 dollar voor alle prenatale zorg, de bevalling en het verblijf, maar dit werd geheel gedekt door de nationale verzekering.


Views

100+

Camera videoUitleg: Zo eet je dus een Toblerone

Foto van 'Remco Visser'

11 FEB 2016

Elke volleerde chocolade-liefhebber heeft er wel eens eentje in zijn knuistjes gehad: een Toblerone-reep. Maar grote kans dat je al die jaren bij het verorberen van de kenmerkend gevormde chocolade een kapitale fout hebt gemaakt.

Volgens onderstaande instructievideo gaat het bij veel mensen namelijk al fout bij het afbreken van een stukje van de reep. De driehoekjes zijn namelijk te klein om goed vast te kunnen pakken en bovendien heb je flink wat kracht nodig om het stukje uiteindelijk af te breken.

Dat kan dus veel makkelijker, mits je het correct doet. Zoals hieronder.


Views

1k+

9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Camera video9 tips voor makkelijk & snel avondeten

Leonie ter Veld

Foto van 'Leonie ter Veld'

12 DEC 2017

Je komt thuis uit werk of studie en hebt weinig zin én tijd om in de keuken te staan om een lekkere maaltijd in elkaar te knutselen. Wie kent het niet tegenwoordig? Mijn naam is Leonie ter Veld en ik heb er mijn beroep van gemaakt om mensen zoals jou te inspireren om lekker te eten, maar dat wel echt binnen no-time op tafel te toveren. Want lekker en gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, lang te duren of bijzonder duur te zijn.

Al jaren inspireer ik dagelijks studenten voor een makkelijke en snelle maaltijd op mijn eigen website gewoonwateenstudentjesavondseet.nl en de komende weken ga ik dit ook via Metro doen. Verwacht handige tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven. Oh en niet alleen in geschreven tekst, óók in video! Ik ga namelijk om de week een korte video voor je maken met daarin de tofste tips en recepten. Check hier alvast de eerste:


Views

4k+

3 x Zomerse cocktails met Villa Massa Limoncello

3 x Zomerse cocktails met Villa Massa Limoncello

Foto: screenshot 'Sex and the City'

Foto van 'Gina Pesulima'

13 JUL 2016

Limoncello ken je, als citroenlikeur!? Maar deze ijskoude zoete digestief is ook hét geheime ingrediënt voor een zomerse cocktail. Stefano Massa, oprichter van familiebedrijf Villa Massa deelt zijn favoriete cocktailrecepten. Salute!

Geschikt 'drankgezelschap' voor een girls only avond op het dakterras, een heuse buurtborrel in de tuin en/of de langverwachte romantische picknick in het park:

1. Villa Massa Tonic


Views

3k+

Dit moet je absoluut wel/niet in de koelkast bewaren

Dit moet je absoluut wel/niet in de koelkast bewaren

Foto: Instagram @homeveertje

Foto van 'Moïra van Sas'

9 MRT 2016

Moet je eieren in de koelkast bewaren, of juist erbuiten? En hoe zit dat met fruit? Iedereen heeft zo z’n eigen regels, maar er zijn weldegelijk richtlijnen die voor eens en voor altijd uitkomst bieden.

Iedereen kent de struggle: eieren worden hoog en droog in het keukenkastje bewaard, maar wanneer je huisgenoot/vriend dit ziet worden ze demonstratief in de koelkast gezet. En waarvoor dient die groentela eigenlijk?


Views

3k+