Is dit het beste ziekenhuiseten ooit?

13 oktober 2017 om 11:59Jessica Heijmans
Is dit het beste ziekenhuiseten ooit?
Van sommige ziekenhuismaaltijden word je wel blij. Foto: Colourbox

Ziekenhuizen hebben niet bepaald een goede reputatie als het op eten aankomt. Een kraamafdeling in Japan laat zien dat het ook anders kan, en wel met culinaire traktaties.

Een kersverse moeder deelde recentelijk foto’s van haar ziekenhuismaaltijden op Imgur. In de twaalf dagen dat ze in het Japanse ziekenhuis lag, kreeg ze eten dat zeker niet zou misstaan in een restaurant.

At ze de ene dag een gevulde Japanse omelet (omuraisu) met macaronisalade, kippensoep en inkvisringen, werd de volgende dag alweer zalm, tofu en misosoep opgediend. Ter ere van de geboorte van haar kind, kreeg de vrouw zelfs een feestmaaltijd bestaande uit camembert en rozijnen, rosbief, aardappelpuree, kabocha (reuzenpompoen) en groene thee.

I recently gave birth in Japan. Here is some of the hospital food I ate.

Viral

Inmiddels is haar smakelijke post wereldwijd nieuws en al meer dan 265.000 mensen hebben de originele post bekeken. Natuurlijk konden ook de jaloerse en grappige reacties niet uitblijven.

„Ik wil bevallen in Japan. En ik ben een 60-jarige man”, grapt een gebruiker. „Ik werk in een Amerikaans ziekenhuis en de gerechten die wij serveren, is het soort eten dat er in de eerste plaats voor zorgt dat de patiënten hier belanden", stelt een ander.

 

Privéziekenhuis?

Natuurlijk vroegen mensen zich ook af of het om een openbaar- of privéziekenhuis ging. Volgens de jonge moeder waren de kosten zo'n 4.000 dollar voor alle prenatale zorg, de bevalling en het verblijf, maar dit werd geheel gedekt door de nationale verzekering.