Food

Dit zijn de tien beste restaurants van Nederland

Het beste restaurant van Nederland heeft eerder op plek 1 gestaan. Foto: ter illustratie, pexels.

Foto van 'Lisa Vermeij'

30 OKT 2017

Ga je binnenkort uiteten en ben je nog op zoek naar een voortreffelijk restaurant? Smaken verschillen, maar volgens Lekker500, de oudste restaurantgids van ons land zijn dit de 10 beste restaurants van Nederland.

Maandag 30 oktober werd de veertigste editie van de restaurantgids gepubliceerd. In de top 100 staan vooral restaurants uit Noord-Holland, waarvan de meeste in Amsterdam te vinden zijn. Daarna volgen Zuid-Holland en Noord-Brabant. Er staan vier nieuwkomers in de top 100.

Top 10 2018

10. Beluga Loves You, Maastricht
9. De Lindehof, Nuenen
8. Joelia, Rotterdam
7. Tribeca, Heeze
6. Librije’s Zusje, Amsterdam
5. FG Restaurant, Rotterdam
4. De Leest, Vaassen
3. Ciel Blue, Amsterdam
2. Inter Scaldes, Kruiningen
1. De Librije, Zwolle

De Librije weer op nummer 1

Het Zwolse restaurant van Jonnie en Thérèse Boer staat weer op nummer één in de nieuwste ranglijst van Lekker 500. Vorig jaar was de eer nog aan Inter Scaldes uit het Zeeuwse Kruiningen, maar zij zakken naar de tweede plek.


Views

2k+

McDonald's retro kledingstukken al gezien?

McDonald’s komt met een nieuwe retro kledingcollectie en eerlijk is eerlijk sommige items zijn best wel vet! Foto: McDonald's

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Ben je klaar voor wat fastfoodfashion?  McDonald’s komt met een nieuwe retro kledingcollectie en eerlijk is eerlijk sommige items zijn best wel vet!

Foto: McDonald's

Eerder kwam snackbar en concurrent FEBO natuurlijk al met een kledinglijn. En nu volgt ook de Amerikaanse fastfoodketen met een (helaas) tijdelijke collectie van McDonald’s. Vol met heuptasjes, spijkerjacks, t-shirts, sweaters en sokken in McDonald’s design.


Views

1k+

'We moeten weer verliefd worden op werken in horeca'

'We moeten weer verliefd worden op werken in horeca'

'We moeten weer verliefd worden op werken in horeca'. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

5 JUL 2018

Er staan meer dan duizend vacatures open in de horeca. Het personeelstekort was nog nooit zo groot: begin 2018 had één op de vijf restaurants hier last van. Drie jaar geleden ging dit nog om vier procent. „Dat heeft twee redenen”, vertelt sectorbestuurder FNV Horeca Edwin Vlek aan Metro. „Ten eerste komen er ontzettend veel horecabedrijven bij, ten tweede is werken in de horeca een stuk minder aantrekkelijk geworden.”

Dit alles heeft flinke gevolgen: het personeel dat wél werkt, maakt flink wat kilometers, restaurants zijn gedwongen hun terras (deels) te sluiten of zelfs een gehele extra sluitingsdag in te voeren, omdat ze wegens onderbemanning de drukte niet meer aankunnen. Er zijn dringend meer mensen nodig, maar waar haal je hen vandaan?

„Vroeger had je slechts een paar horecazaken, maar nu heb je er zo veertig in een woonplaats met een volledige keuken”, vertelt Pieter Boone (57), eigenaar van strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle, Zeeland. Boone zit met zijn handen in het haar en weet niet waar hij zijn personeel vandaan moet halen. „Mijn personeel gaat met zijn allen tegelijk op vakantie”, vervolgt hij. „Daarbij staan sporten en verjaardagen hoger op het prioriteitenlijstje dan werken.” Gezien hij onderbemand is, is hij genoodzaakt zijn terras gedeeltelijk te sluiten deze zomer.


Views

15k+

McDonalds opent pop-up zaak met gratis friet

McDonald's opent pop-up zaak met gratis friet

Foto: Instagram @2dayfm

Foto van 'Amber Benig'

27 MEI 2016

Bij een pop-up winkel of restaurant denk je waarschijnlijk aan een veel te dure 'hipstertent'. Not this time. De pop-up is namelijk van McDonalds en serveert alleen frietjes.

En het beste van alles? Je hoeft er niets te betalen.


Views

300+

3 x Zomerse cocktails met Villa Massa Limoncello

3 x Zomerse cocktails met Villa Massa Limoncello

Foto: screenshot 'Sex and the City'

Foto van 'Gina Pesulima'

13 JUL 2016

Limoncello ken je, als citroenlikeur!? Maar deze ijskoude zoete digestief is ook hét geheime ingrediënt voor een zomerse cocktail. Stefano Massa, oprichter van familiebedrijf Villa Massa deelt zijn favoriete cocktailrecepten. Salute!

Geschikt 'drankgezelschap' voor een girls only avond op het dakterras, een heuse buurtborrel in de tuin en/of de langverwachte romantische picknick in het park:

1. Villa Massa Tonic


Views

2k+