Food

5x heerlijke herfstcocktails

5x heerlijke herfstcocktails

Een herfstcocktail met pompoen. Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

11 OKT 2017

Cocktails zijn niet alleen lekker in de zomermaanden, ook nu de herfst zijn intrede heeft gedaan kun je nog prima genieten van jouw favoriete cocktails. Maar dan wel in een herfstjasje

Dat de klassieke Mojito, Caipirinha en Frozen Margarita toch net wat anders smaken met onstuimig herfstweer dan op een terrasje in de zomerse zon, snappen we wel. Maar dat betekent zeker niet dat je de cocktails de komende maanden maar geheel aan de kant moet schuiven. Met deze vijf cocktails kom jij de herfst wel door!

Appelcider Margarita’s

In het weekend kunnen we genieten van een heuse nazomer, maar voor nu moeten we nog even door de zure appel heen bijten. En hoe kan dat beter dan met cidermargarita's? Het recept van Delish zal ongetwijfeld goed vallen bij de ciderliefhebbers onder ons en is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • Een halve liter appelcider
  • 120 ml silver tequila
  • 60 ml citroensap
  • Suiker, kaneel en zout
  • Appel
  • Kaneelstokjes

Bekijk in het bovenstaande filmpje de instructies.

Autumn Russian

Nu is de White Russian al niet per se een zomerdrankje, maar ben je weer eens toe aan iets nieuws? Probeer dan de herfstversie van deze klassieker. De cocktail van pompoen en Kahlúa is perfect voor de druilerige herfstavonden.

Wat heb je nodig?

  • 30 ml Kahlúa Pumpkin Spice*
  • 30 ml vodka
  • 30 ml room

*Omdat Kahlúa Pumpkin Spice moeilijk te vinden is in Nederland, kun je er ook voor kiezen om de gewone versie te mengen met pompoenpuree (verkrijgbaar bij Amerikaanse winkels).

Zo maak je het:

Giet alle drie de ingrediënten in een whiskyglas, of – in het geval van de puree – meng de ingrediënten in een cocktailshaker. Behoefte aan garnering? Gebruik dan een kaneelstokje of versier de rand met bruine suiker of gekleurde sprinkles.

Warme appeltaart

Nemen de temperaturen nu echt een duikvlucht, dan heb je ongetwijfeld meer behoefte aan een verwarmend drankje in je handen. Gelukkig bestaat er ook zoiets als warme cocktails. Bonus: met de warme appeltaart-cocktail ruikt je huis ook nog eens naar versgebakken appeltaart.

Wat heb je nodig (voor 8 personen)?

  • 145 cl appelcider
  • 25 cl witte rum
  • 4 kaneelstokjes
  • 6 kruidnagels
  • 8 pimentkorrels (ook wel Jamaicaanse peper)
  • Slagroom
  • Kaneelpoeder

Zo maak je het:

Doe de appelcider, kaneelstokjes, kruidnagels en pimentkorrels in een pan en breng het aan de kook. Laat het daarna 10 minuten sudderen, zeef de kruiden eruit en voeg de rum toe. Ten slotte verdeel je het mengsel over acht glazen en maak je het af met een toefje slagroom en kaneel.

Maple Bourbon Old Fashioned

Ondanks dat de eerste recepten van de Old Fashioned teruggaan naar de 19e eeuw, is het nog steeds een van de populairste cocktails ter wereld. Met behulp van ahornsiroop geef je dit eeuwenoude drankje een zoete update.

Wat heb je nodig?

  • 60 ml bourbon (whiskey)
  • 1 theelepel water
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 1 sinaasappelschil
  • 1 scheutje bitters

Zo maak je het:

Roer het water, de ahornsiroop en de bitters goed door elkaar in een glas. Voeg vervolgens een paar ijsklontjes en de sinaasappelschil toe. Ten slotte schenk je de bourbon erbij. Garneer het eventueel met een maraschinokers.

Appel-pompoen biercocktail

Tot slot hebben we ook voor de bierliefhebbers nog een simpele herfstcocktail in petto, maar dan wel met een speciale smaak: pompoen. Rondom Halloween wordt deze biersoort veel gebrouwen in Amerika, maar ook in Nederland zien we het steeds vaker terug in de schappen van de slijterij. Durf jij het aan?

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 24 cl bourbon
  • 27 cl appelcider
  • 75 ml citroensap
  • 35 cl pompoenbier
  • IJs
  • Kaneelstokjes
  • Veenbessen

Zo maak je het:

Schenk de bourbon, cider en citroensap in een cocktailshaker en schud er op los. Verdeel het mengsel over vier glazen met ijs en top het af met de pompoenbier. Versier tot slot met de kaneelstokjes en veenbessen. Cheers!


Views

100+

Til je nacho's naar een hoger level: vier tips

Til je nacho's naar een hoger level: vier tips

Nacho's. Foto: Unsplash

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Bij alleen het woord nacho's, loopt het water al uit onze mond. Waarom zou je enkel uit de zak graaien als je er ook een waar feestje van kunt maken? Vier tips om je nacho's naar een hoger level te tillen!

1. Gebruik kaas

Kaas is altijd een goed idee, maar al helemaal op je nacho's. Leg nacho's op je bord en besprenkel dit met kaas. Laat dit een paar minuten in de oven staan op 200 graden, et voilà!


Views

1k+

Pffff, die zware rugtas… Zo is ie beter te tillen!

Pffff, die zware rugtas… Zo is ie beter te tillen!

Foto: Colourbox

In samenwerking met Asus

15 AUG 2018

Hoe zwaar mag je rugtas zijn? Hoe kun je die tas het beste dragen? Het zijn vragen die al vele jaren opduiken als het nieuwe schooljaar in zicht is. Tips zijn er volop, maar met een beetje slimmigheid blijk je al een hoop (rug)leed te kunnen voorkomen.

De ouderwetse boekentas is al lang en breed uit het schoolbeeld verdwenen. 90 procent van de scholieren neemt - of zeult - z’n spullen in een rugzak mee, zo maakte Europees onderzoek duidelijk. Onderzoek dat ons ook leerde dat de schooltas op je rug 10 procent van je lichaamsgewicht zou mogen bedragen, maar dat de gemiddelde tas 10 tot 20 procent van dat gewicht telt. Te zwaar dus.

Zeulnorm


Views

1k+

Vier handige tips om voedselverspilling te voorkomen

Vier handige tips om voedselverspilling te voorkomen

Vier handige tips om voedselverspilling te voorkomen. Foto ter illustratie: Pexels

Foto van 'metronieuws'

15 AUG 2018

Misschien let je er al op, misschien houd ben je er totaal niet mee bezig: het is hoe dan ook belangrijk om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Maar hoe doe je dit nou zonder er al te veel bij na te denken?

1. Kliekjesdag

Stel één standaarddag in als 'kliekjesdag'. Bijvoorbeeld de donderdag: alles wat je van maandag tot en met woensdag hebt gekookt en over is, kun je (eventueel met het hele huis) oppeuzelen. Je zult zien dat je meer dan genoeg hebt!


Views

700+

BCC-bezorgers zetten tattoo: logo van de zaak
Likeability of 5

BCC-bezorgers zetten tattoo: logo van de zaak

Quincy en Danny. / Foto's: Femmy Weijs

In samenwerking met BCC

14 AUG 2018

Je moet maar dol op je werk zijn… Twee jongemannen, bezorgers van BCC-producten, hebben beiden een opmerkelijke tattoo laten zetten: het logo van hun werkgever. En dat ‘stopcontact-gezichtje’ dragen Quincy en Danny in zeer drukke tijden.

Spullen rondrijden

Nederlandse consumenten gaan dit jaar namelijk naar verwachting ruim 26 miljard euro uitgeven aan online aankopen. Ten opzichte van 2017 is dat 17 procent meer, aldus Thuiswinkel.org. De stijging van de online verkoop van huishoudelijke apparaten in het eerste kwartaal van 2018 ligt nog hoger. Ten opzichte van 2017 werden er 18 procent meer producten verkocht. Waar niet iedereen altijd bij stilstaat, is dat al die apparatuur natuurlijk wel nog eventjes bij de klanten moet worden bezorgd. En dat rondrijden doen de twee tattoo-mannen.


like
user_2dcab60e0b07aa93dc64e07e856ca19cc4f9523a_avatar

Views

2k+

Starbucks komt met proteïnedrankjes

Hier nog een foto van een frappuccino, straks een foto van je proteïnedrankje bij Starbucks. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

14 AUG 2018

Proteïne is hip en dat hebben ze bij Starbucks ook door. De koffieketen heeft namelijk twee gloednieuwe drankjes geïntroduceerd, boordevol proteïne. Voor de mensen die niet graag ontbijten met vast voedsel.

Het gaat hier wel om koude drankjes met twee smaken: almond en cacao. De drankjes zijn gemaakt met melk en plant-proteïne, een bananen/dadel fruitmix voor de zoetheid en amandelmelk en amandelboter of kokosmelk en cacaopoeder.

veel suiker


Views

1k+

Win 2 kaarten voor Strandfestival ZAND

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Wil jij met een vriend(in) naar Strandfestival ZAND? Onder iedereen die onze Music City nieuwsbrief ontvangt verloten wij 2x2 kaarten! Ontvang je deze nog niet? Schrijf je dan hieronder snel in en maak kans! We sturen de nieuwsbrief iedere donderdag met info over de nieuwste concerten, festivals, video's en leuke winacties.

Strandfestival ZAND wordt op zaterdag 25 augustus 2018 gehouden op het strand van Almere, klik hier voor de line-up.

JBL


Views

400+

Droge ogen? Bestel dan sushi!

Droge ogen? Bestel dan sushi!

Droge ogen? Bestel dan sushi! Foto: Unsplash

Foto van 'metronieuws'

11 AUG 2018

Merk je dat je steeds vaker last hebt van droge ogen? Geen zorgen, er is een altijd heerlijke oplossing: bestel wat vaker sushi.

Omega-3

Volgens onderzoekers van de Hokkaido Universiteit in Japan helpt het om chiazaden en vette vis te eten, schrijft het AD. De hoofdingrediënten van je lievelingseten! Het omega-3, wat veel aanwezig is bij vis, is namelijk goed voor de conditie van je ogen.


Views

3k+

Vegan Food Festival: ‘Veel meer dan een bakje sla’

Foto van 'Ingelise de Vries'

10 AUG 2018

Het is zomer en dat betekent dat je elk weekend wel ergens terecht kunt voor een foodfestival. Of je nou de lekkerste snacks wil proberen of wijn wil proeven, het bestaat. Nieuw op het programma dit jaar is het Vegan Food Festival in de Westergasfabriek komend weekend. ,,We dachten: het hele veganisme moet toch hipper kunnen?”

Mik van Toorenburg van 25th Hour Agency zit met zijn bedrijf achter het festival. ,,We werken veel in het nachtleven, als je na het stappen wil eten komt het toch vaak op een broodje döner of McDonald’s neer”, vertelt de ondernemer aan Metro. Zelf is hij geen veganist, maar door mensen om hem heen die dat wel zijn, is hij geïnteresseerd in de levensstijl. ,,Als we met ze uit eten gaan, blijkt dat er vaak weinig voor ze op de kaart staat. Dat zou toch anders moeten kunnen? Hoe leuk zou het zijn als we onze evenementen achtergrond met onze passie voor eten kunnen combineren?”

Niet alleen voor vegans


Views

2k+

Deze 14-jarige maakt fantastische taarten

Foto: Pixabay

Foto van 'Metro'

8 AUG 2018

Gamen, skaten of muziek maken: het zijn hobby’s waar je niet vreemd van opkijkt bij een 14-jarige jongen. Maar sommige jongens vallen iets meer op met hun hobby, omdat niet elk leeftijdsgenootje dezelfde heeft. En als je dan ook nog eens blijkt uit te blinken, val je helemaal op.

Lust voor het oog

Zo ook de 14-jarige Ryan Wilson uit San Francisco. De jongeman bakt taarten waar de gemiddelde hobbyist flink van opkijkt. De pattisier in een dop maakt de mooiste creaties waarvan bijna iedereen wel een variant van op zijn verjaardagspartijtje wil serveren. Of gewoon neer wil zetten om naar te kijken, want de taarten zijn een lust voor het oog.


Views

2k+

Dit kun je eten en drinken om af te koelen

Dit kun je eten en drinken om af te koelen

Spoiler: het zijn geen ijsjes. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

1 AUG 2018

Met het warme weer is het soms lastig de verkoeling op te zoeken. Gelukkig hoef je niet alleen maar naar die fles water te grijpen of de zee in te springen om de hitte te ontwijken, ook voedsel kan voor een flink portie verkoeling zorgen.

Spoiler: ijsjes werken niet, daar krijg je het op den duur juist warmer van.

Hoe kan dit?


Views

3k+

Likeability of 5

Kaasfans opgelet: je wordt niet dik van kaas

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

31 JUL 2018

Kaas zit al jaren in een verdomhoekje. Je zou er dik van worden en het is slecht voor je cholesterol. Nu blijkt ineens dat daar niets van waar is. Volgens wetenschappers zou het je zelfs kunnen helpen met afvallen.

Uit een Iers onderzoek blijkt dat eerdere vooroordelen onterecht zijn. Mensen die vaak kaas eten hebben geen hogere cholesterol en zijn ook niet dikker dan mensen die normale porties kaas eten. In tegendeel, ze zouden juist een lagere BMI hebben.

Zuivel


love
user_8220d1f4a473be4e19e37c3a5bf8548519ac9cd3_avatar

Views

3k+

Wat is het beste tijdstip om te lunchen?

Wat is het beste tijdstip om te lunchen?

Het liefst lunch je het de hele dag door. Maar wat is nou de beste tijd om je bammetje, salade of soepje naar binnen te werken? ? Foto: Unsplash

Foto van 'metronieuws'

31 JUL 2018

Lunchen, altijd lekker en het liefst doe je het de hele dag door. Maar wat is nou de beste tijd om je bammetje, salade of soepje naar binnen te werken?

Middagdip

Je hebt de hele ochtend al gewerkt en bent wel toe aan wat energie. Voor je het weet, eet je tijdens de lunch drie boterhammen en 'ook nog even een tosti'. Vervolgens kak je rond 14.00 uur helemaal in en heb je last van de welbekende middagdip. Voedingsdeskunige Daryl Gioffre zegt dat een middagdip te maken heeft met het tijdstip waarop je luncht en wát je precies luncht, schrijft HLN.


Views

2k+

Voor de Gay Pride: van roze frietsaus tot sushimenus

Foto van 'Metro'

28 JUL 2018

Vanaf vandaag is het eindelijk weer feest in Amsterdam: de Pride Week begint weer! Zaterdag wordt er afgetrapt met de Pride Walk en PridePark en er wordt natuurlijk geëindigd met de inmiddels legendarische Canal Parade. Voor ondernemingen in Amsterdam natuurlijk dé tijd voor een leuke promotiestunt. We zochten de leukste voor je op.

Roze frietsaus


Views

2k+

In Schotland verkopen ze mayonaise-ijs

Foto van 'Metro'

27 JUL 2018

De grootste droogte van deze eeuw is op dit moment gaande. Een hittegolf teistert het land, op sommige plekken tikt de thermometer de 40 graden aan. En hoe blijft je dan het beste op temperatuur? Precies, met een ijsje. Koud, verfrissend en… Met mayonaise-smaak?

Geen vanille

Velen van ons zijn gek op de witte saus bij een frietje, in een broodje of om je XXL-frikandel mee te bevochtigen. In een zoet gerecht is het echter een minder bekend fenomeen. Tot nu. Een ijswinkel in Schotland heeft namelijk ijs ontwikkeld met mayonaisesmaak.


Views

4k+

Je kunt nu eigenlijk je eigen gin maken

Je kunt nu eindelijk je eigen gin maken

Je kunt nu eigenlijk je eigen gin maken. Foto ter illustratie: Unsplash

Foto van 'Ingelise de Vries'

24 JUL 2018

De gin-tonic is tegenwoordig niet meer weg te denken als je aan de bar een drankje bestelt. Hoog tijd om het drankje op een hoger niveau te tillen, denken heel wat gin-initiatiefnemers. Waaronder Chilkia van Maasdijk, die een pakket ontwikkelde waarmee je je eigen gin kunt maken.

Geen zorgen, je hoeft geen hele installatie in je huis te bouwen of een vergunning te hebben om alcohol te destilleren. „Het houdt in dat je kruiden laat intrekken in de gin, net als bij thee”, vertelt Van Maasdijk. „Dus het wordt niet als een echte GIN gedistilleerd, maar dan zou je het thuis zelf ook niet kunnen doen.”


Views

4k+

McDonald's retro kledingstukken al gezien?

McDonald’s komt met een nieuwe retro kledingcollectie en eerlijk is eerlijk sommige items zijn best wel vet! Foto: McDonald's

Foto van 'Lisa Vermeij'

19 JUL 2018

Ben je klaar voor wat fastfoodfashion?  McDonald’s komt met een nieuwe retro kledingcollectie en eerlijk is eerlijk sommige items zijn best wel vet!

Foto: McDonald's

Eerder kwam snackbar en concurrent FEBO natuurlijk al met een kledinglijn. En nu volgt ook de Amerikaanse fastfoodketen met een (helaas) tijdelijke collectie van McDonald’s. Vol met heuptasjes, spijkerjacks, t-shirts, sweaters en sokken in McDonald’s design.


Views

4k+

Deze foodtrucks moet je proberen op festival Trek

Foto van 'Metro'

15 JUL 2018

Het houd maar niet op met het heerlijk mooie weer. Ook op de burelen van Metro worden we daar erg blij van. Samen met de Snackspert gingen we langs bij festival TREK in het Amstelpark in Amsterdam, waar je naast een heleboel foodtrucks, theater, live muziek én een goede wijnbar, vandaag ook een groot scherm met de WK-finale vindt.

Food Theater

Aziatische borrelplank van Food Theater


Views

3k+

Met deze borrelplankjes steel jij de show deze zomer

Foto van 'Metro'

11 JUL 2018

Het is even een paar dagen wat minder heet, maar komend weekend mogen we ons weer verheugen op tropische temperaturen. En wat is er nou fijner in een warm weekend dan samen met je vrienden of familie aan de borrel? Precies. Schuif de stoelen en tafels maar weer naar buiten of zet de picknickmand klaar voor in het park, met deze borrelplankjes steel jij namelijk de show.

En dan maakt het helemaal niet uit of je na het werken nog even snel langs de supermarkt fietst voor een snelle vrijmiboplank of dat je de tijd hebt voor boodschappen en kokkerellen. Leonie van Gewoon wat een studentje 's avonds eet bedacht er eentje voor de mensen zonder tijd en Sabine van Oh My Foodness maakte er eentje voor de bourgondiërs.

Supersnelle zomerse borrelplank 2.0


Views

3k+

'We moeten weer verliefd worden op werken in horeca'

'We moeten weer verliefd worden op werken in horeca'

'We moeten weer verliefd worden op werken in horeca'. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

5 JUL 2018

Er staan meer dan duizend vacatures open in de horeca. Het personeelstekort was nog nooit zo groot: begin 2018 had één op de vijf restaurants hier last van. Drie jaar geleden ging dit nog om vier procent. „Dat heeft twee redenen”, vertelt sectorbestuurder FNV Horeca Edwin Vlek aan Metro. „Ten eerste komen er ontzettend veel horecabedrijven bij, ten tweede is werken in de horeca een stuk minder aantrekkelijk geworden.”

Dit alles heeft flinke gevolgen: het personeel dat wél werkt, maakt flink wat kilometers, restaurants zijn gedwongen hun terras (deels) te sluiten of zelfs een gehele extra sluitingsdag in te voeren, omdat ze wegens onderbemanning de drukte niet meer aankunnen. Er zijn dringend meer mensen nodig, maar waar haal je hen vandaan?

„Vroeger had je slechts een paar horecazaken, maar nu heb je er zo veertig in een woonplaats met een volledige keuken”, vertelt Pieter Boone (57), eigenaar van strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle, Zeeland. Boone zit met zijn handen in het haar en weet niet waar hij zijn personeel vandaan moet halen. „Mijn personeel gaat met zijn allen tegelijk op vakantie”, vervolgt hij. „Daarbij staan sporten en verjaardagen hoger op het prioriteitenlijstje dan werken.” Gezien hij onderbemand is, is hij genoodzaakt zijn terras gedeeltelijk te sluiten deze zomer.


Views

18k+