5x heerlijke herfstcocktails

5x heerlijke herfstcocktails

Een herfstcocktail met pompoen. Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

11 OKT 2017

Cocktails zijn niet alleen lekker in de zomermaanden, ook nu de herfst zijn intrede heeft gedaan kun je nog prima genieten van jouw favoriete cocktails. Maar dan wel in een herfstjasje

Dat de klassieke Mojito, Caipirinha en Frozen Margarita toch net wat anders smaken met onstuimig herfstweer dan op een terrasje in de zomerse zon, snappen we wel. Maar dat betekent zeker niet dat je de cocktails de komende maanden maar geheel aan de kant moet schuiven. Met deze vijf cocktails kom jij de herfst wel door!

Appelcider Margarita’s

In het weekend kunnen we genieten van een heuse nazomer, maar voor nu moeten we nog even door de zure appel heen bijten. En hoe kan dat beter dan met cidermargarita's? Het recept van Delish zal ongetwijfeld goed vallen bij de ciderliefhebbers onder ons en is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

 • Een halve liter appelcider
 • 120 ml silver tequila
 • 60 ml citroensap
 • Suiker, kaneel en zout
 • Appel
 • Kaneelstokjes

Bekijk in het bovenstaande filmpje de instructies.

Autumn Russian

Nu is de White Russian al niet per se een zomerdrankje, maar ben je weer eens toe aan iets nieuws? Probeer dan de herfstversie van deze klassieker. De cocktail van pompoen en Kahlúa is perfect voor de druilerige herfstavonden.

Wat heb je nodig?

 • 30 ml Kahlúa Pumpkin Spice*
 • 30 ml vodka
 • 30 ml room

*Omdat Kahlúa Pumpkin Spice moeilijk te vinden is in Nederland, kun je er ook voor kiezen om de gewone versie te mengen met pompoenpuree (verkrijgbaar bij Amerikaanse winkels).

Zo maak je het:

Giet alle drie de ingrediënten in een whiskyglas, of – in het geval van de puree – meng de ingrediënten in een cocktailshaker. Behoefte aan garnering? Gebruik dan een kaneelstokje of versier de rand met bruine suiker of gekleurde sprinkles.

Warme appeltaart

Nemen de temperaturen nu echt een duikvlucht, dan heb je ongetwijfeld meer behoefte aan een verwarmend drankje in je handen. Gelukkig bestaat er ook zoiets als warme cocktails. Bonus: met de warme appeltaart-cocktail ruikt je huis ook nog eens naar versgebakken appeltaart.

Wat heb je nodig (voor 8 personen)?

 • 145 cl appelcider
 • 25 cl witte rum
 • 4 kaneelstokjes
 • 6 kruidnagels
 • 8 pimentkorrels (ook wel Jamaicaanse peper)
 • Slagroom
 • Kaneelpoeder

Zo maak je het:

Doe de appelcider, kaneelstokjes, kruidnagels en pimentkorrels in een pan en breng het aan de kook. Laat het daarna 10 minuten sudderen, zeef de kruiden eruit en voeg de rum toe. Ten slotte verdeel je het mengsel over acht glazen en maak je het af met een toefje slagroom en kaneel.

Maple Bourbon Old Fashioned

Ondanks dat de eerste recepten van de Old Fashioned teruggaan naar de 19e eeuw, is het nog steeds een van de populairste cocktails ter wereld. Met behulp van ahornsiroop geef je dit eeuwenoude drankje een zoete update.

Wat heb je nodig?

 • 60 ml bourbon (whiskey)
 • 1 theelepel water
 • 2 theelepels ahornsiroop
 • 1 sinaasappelschil
 • 1 scheutje bitters

Zo maak je het:

Roer het water, de ahornsiroop en de bitters goed door elkaar in een glas. Voeg vervolgens een paar ijsklontjes en de sinaasappelschil toe. Ten slotte schenk je de bourbon erbij. Garneer het eventueel met een maraschinokers.

Appel-pompoen biercocktail

Tot slot hebben we ook voor de bierliefhebbers nog een simpele herfstcocktail in petto, maar dan wel met een speciale smaak: pompoen. Rondom Halloween wordt deze biersoort veel gebrouwen in Amerika, maar ook in Nederland zien we het steeds vaker terug in de schappen van de slijterij. Durf jij het aan?

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

 • 24 cl bourbon
 • 27 cl appelcider
 • 75 ml citroensap
 • 35 cl pompoenbier
 • IJs
 • Kaneelstokjes
 • Veenbessen

Zo maak je het:

Schenk de bourbon, cider en citroensap in een cocktailshaker en schud er op los. Verdeel het mengsel over vier glazen met ijs en top het af met de pompoenbier. Versier tot slot met de kaneelstokjes en veenbessen. Cheers!


Log in om een reactie te plaatsen

Views

45

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Uitdaging: veel minder voedsel verspillen

Handig: als je de koelkast opent en meteen op de restjes wordt gewezen. / Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Wie wil er nu niet 145 euro, ofwel 41 kg goed voedsel besparen? Dat kun je doen door minder eten weg te gooien. Als we restjes voedsel uit onze koelkast opeten in plaats van weggooien, dan scheelt dat op jaarbasis al gauw ruim 10 kilo voedselverspilling per huishouden.

Slim inkopen

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje

Schilderlessen onder het genot van een wijntje. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

10 DEC 2017

Zou je graag willen leren schilderen maar vind je jezelf niet artistiek genoeg? Daar hebben ze daar nu een oplossing voor gevonden. Er bestaan nu schilderlessen, genaamd 'sip and paint'. Kun je onder het genot van een wijntje jezelf op het doek laten gaan.

Anders dan anders

Lidl-wijn van 5,99 een van de beste ter wereld

Lidl-wijn van 5,99 een van de beste ter wereld

Goede wijn hoeft niet duur te zijn. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

5 DEC 2017

Hoog tijd om wat ruimte te maken in de voorraadkast. Een Lidl-wijn van slechts 5,99 euro heeft namelijk een dikke prijs gewonnen: deze goedkope wijn uit de supermarktketen is uitgeroepen tot één van de beste wijnen ter wereld.

Goed voor de knip

Is het einde van de döner kebab in zicht?
Likeability of 5

Is het einde van de döner kebab in zicht?

De milieucommissie van het Europees Parlement wil het gebruik van fosfaat in bevroren kebabvlees verbieden. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

Amarins de Boer

1 DEC 2017

Een avondje stappen eindigt vaak met een vette hap, denk aan een broodje döner met veel knoflooksaus. Loopt het water je al in de mond? Dan hebben we misschien slecht nieuws voor je: de populaire snack dreigt namelijk te verdwijnen.

De milieucommissie van het Europees Parlement wil namelijk het toevoegen van fosfaat in bevroren kebabvlees verbieden, schrijft Bild. Als het Parlement het advies in december opvolgt, dreigt het van oorsprong Turkse vleesgerecht te verdwijnen...

Met de deze Starbucksdrankjes steun je goede doelen

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

30 NOV 2017

Goed, laten we eerlijk zijn. Wij gaan ook niet naar Starbucks omdat we even goed wakker geschud willen worden met een kop koffie.

Wel gaan we naar de koffieketen om te kijken of ze onze naam dit keer wel goed schrijven en natuurlijk voor de bijzondere drankjes als de Pumpkin Spiced Latte en de Peppermint Mocha. En goed nieuws: met die vreemde drankjes steun je nu ook nog eens een goed doel.

Zo blijft Meghan Markle in vorm met pizza en wijn

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

28 NOV 2017

Engeland krijgt binnenkort een nieuw lid van het koningshuis en we kunnen maar niet over haar ophouden. Maar hoe blijft actrice en bruid-in-spé zo mooi in vorm zonder pizza en wijn te verbannen?

Want laten we wel wezen, naast een prachtig gezicht heeft Markle ook een prachtig lijf. Zonder dat ze zich voor hoeft te doen als fitgirl, en dat kunnen we wel waarderen. Wat we nog meer kunnen waarderen, is dat Markle geen nee zegt tegen af en toe wat pizza en een glas wijn. Een stijl waar wij ons wel in kunnen vinden. Maar hoe blijft ze dan zo slank?

Vind de liefde van je leven middels guacamole

Vind de liefde van je leven met guacamole

Vind de liefde van je leven middels guacamole. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

29 NOV 2017

Niemand wil alleen sterven en daarom doen we er tegenwoordig alles aan om een leuke date te fixen. Maar er is één ding wat je altijd moet blijven onthouden: liefde gaat door de maag.

Dit bewijst in ieder geval het onderzoek van Zoosk, die het verband legde tussen voedingswaren en datingprofielen.