Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Eten & drinken 14 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Van beauty tot brak: zeven briljante breakfast bowls

Ja, we weten het. De breakfast bowl-trend is een oude. Maar wij kunnen niet genoeg krijgen van het meest fotogenieke ontbijt ooit bedacht.

Dus zochten we voor elke dag van de week een fijne breakfast bowl. Van een beauty op maandagochtend tot ietwat brak op de zaterdag. Voor iedere mood een ontbijtje.

Maandag

Ja, het weekend is weer voorbij en nog in die modus ben je weer eens aan de late kant. Gelukkig is daar de zondagavond, waarop je binnen een paar minuten havermout kan klaarzetten. Bijvoorbeeld deze kaneel-honing-havermout. Je kunt kiezen voor koemelk, maar ook zeker voor je favoriete plantaardige melk. En honing vervangen met agavesiroop? Helemaal geen gek idee. Protip: maak deze overnight oats klaar in een meeneembakje. Als je te laat bent, gris je ‘m zo mee om onderweg of op kantoor/school op te eten!

Dinsdag

Voor de meeste mensen is dinsdag één van de meest kleurloze dagen van de week. Je hebt de maandag doorstaan, maar de week is nog net niet doormidden. Gelukkig kun je ‘m opfleuren met een heerlijke smoothie. Je neemt bevroren spinazie, bevroren banaan en bevroren ananas. Gooi het in de blender en je hebt gezond ijs. Ook wel ‘nicecream’ genoemd. Top ‘m af met je favoriete kleurrijke fruit en je dag kan niet beter beginnen. Werkt overigens ook prima als dinsdag wél een van de lievelingsdagen is. Of op niet-dinsdagen.

Woensdag

De herfst komt er weer aan! En daar kun je met je ontbijt best een beetje bij passen. Wat dacht je van havermout met vijgen, druiven en noten? En vooruit, wat chiazaad zodat je tot de lunch lekker vol zit. Met dit ontbijtje kun je heerlijk variëren. Voor de extreme superfoodies onder ons kun je ook nog hennepzaad en extra fruit toevoegen. En wederom de keuze: ga je voor plantaardige of dierlijke melk? Aan jou de keuze!

Donderdag

Ja, daar is ie weer: chiazaad! Dat superzaadje waar we allemaal onsterfelijk van zouden worden. We weten inmiddels dat dat niet zo is, maar een heel fijne toevoeging aan onze voorraadkast vinden we het wel. Chiazaad is bijvoorbeeld een ideale vervanger voor ei, mocht je dat vies vinden of niet willen/kunnen eten. En je kunt er fantastische pudding mee maken. In welke smaak je ook wil. Wij zijn gek op de kokosvariant met hele pure chocola erbij. Voor de vroege zoetekauw.

Vrijdag

Hoera, het is vrijdag! Vanmiddag weer aan de borrel? Dan doe je er goed aan om stevig te eten en genoeg water te drinken overdag (en tussendoor!). En wat is er nou beter dan een lekker ontbijt? Precies. Wij gaan voor een goedgevulde bowl met overnight oats. Bij voorkeur met een hele grote berg fruit, voor de vitamines. En een beetje chocola. Het is tenslotte bijna weekend. De overnight oats? Meng 30 tot 40 gram havermout met 200 milliliter van je favoriete melk. Doe de zaadjes en eventueel rozijnen, cranberries of andere gedroogde vruchten er ook alvast bij en laat een nachtje afgedekt staan. De volgende dag hoef je ‘t alleen nog op te fleuren met je favoriete fruit en chocola.

Zaterdag

Ja, goed. Dat is hoe je de borrel wel kunt omschrijven. Net als je kater. Hoe ga je die het beste tegen? Met een goeie breakfast bowl natuurlijk. Scramble een ei (of meer) met peper, zout en wat kruiden, meng met spinazie en top af met gerookte zalm en wat cottage cheese. Dat moet je er gegarandeerd bovenop helpen.

Zondag

Sunday funday! Waar je vroege druk was met cakejes versieren op een verjaardagspartijtje, is het nu elke zondagochtend een feestje met smoothies. Die kun je dus ook gewoon versieren. En heerlijk mee ontbijten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.